01.03.2013.

Romana Semenić kandidatkinja SDP-a i HNS-a za gradonačelnicu Svete Nedelje

Za grad po mjeri čovjeka

Romana Semenić kandidatkinja SDP-a i HNS-a za gradonačelnicu Svete Nedelje

U Društvenom domu Bestovje u Svetoj Nedelji 28. je veljače potpisan sporazum gradskih organizacija SDP-a i HNS-a o podršci kandidaturi Romane Semenić, predsjednice gradske organizacije SDP-a, za gradonačelnicu Svete Nedelje. Sporazum su potpisale Romana Semenić i Sandra Starjački, predsjednica svetonedeljskog HNS-a.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su i Ivana Posavec Krivec (saborska zastupnica SDP-a, načelnica Općine Križ i kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije), Goran Beus Richembergh i Jozo Radoš (saborski zastupnici HNS-a), Josip Jambrač (predsjednik Županijske organizacije HNS-a Zagrebačke županije) i Zvonimir Novosel (gradonačelnik Jastrebarskog i tajnik Županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije).

U govoru pred dvoranom prepunom simpatizera obiju stranaka, Romana Semenić zahvalila se stranačkim kolegama i partnerima iz HNS-a na podršci njenoj kandidaturi.

- Želim od Svete Nedelje napraviti grad po mjeri čovjeka, grad u kojem je ugodno živjeti, grad koji zadovoljava sve potrebe njegovih stanovnika, grad koji se brine o svojim sugrađanima - istaknula je Semenić.

- Svjesna sam potencijala ovoga grada i ne zadovoljava me da se naš grad doživljava kao usputna stanica između Zagreba i Samobora, kao grad bez identiteta na političkoj, gospodarskoj i kulturnoj karti Hrvatske - dodala je kandidatkinja SDP-a i HNS-a za gradonačelnicu Svete Nedelje Romana Semenić.

S.S.

FOTO (slijeva): Zvonimir Novosel (SDP), Romana Semenić, SDP Ivana Posavec Krivec (SDP), Sandra Starjački (HNS), Josip Jambrač (HNS)

 
01.03.2013.

U Gradskoj knjižnici predstavljena Knjiga ceste Roberta Koletića

Krug oko svijeta na motoru

U Gradskoj knjižnici predstavljena Knjiga ceste Roberta Koletića

Krajem prošle godine izašla je dugoočekivana Knjiga ceste Roberta Koletića Grbe, našeg Samoborca i zaljubljenika u motore i ceste. Njegova putovanja pratili smo u etapama i na stranicama Glasnika, a sada je u knjižnici, 28. veljače, predstavio Knjigu ceste, u kojoj opisuje svoj krug oko svijeta na motoru. U nastojanju da ostvari mladenački san, Grba je u svibnju 2011. godine krenuo na put dug 120 dana, zajedno s Patrikom Grgurićem iz Kaštela, koji ga je pratio na pojedinim dijelovima puta. Prošavši 45 000 kilometara, 3 kontinenta i brojne države - "opasao" je svijet.

Knjiga obiluje brojnim zanimljivostima i detaljima o dalekim krajevima i ljudima koje je sretao, dogodovštinama s putovanja, a sve je popraćeno s više od 100 fotografija. Posebno su ga se dojmili američki indijanci, o kojima je čitao još u djetinjstvu, a velika želja da upozna ovaj narod i njihovu kulturu na ovom mu se putovanju i ostvarila.

O pothvatu Roberta Koletića i o njegovoj knjizi Boris Veličan, također svjetski putnik i putopisac, piše: "Kad netko ima hrabrosti svijetom putovati motorom, za mene je Petar Pan mog djetinjstva. Miris dalekih krajeva, koje motorist osjeti pod kacigom, nitko tko putuje avionom nikad neće udahnuti. Kada svaki od tih mirisa ispiše nekoliko stranica, moj Petar Pan živi i danas. Nadam se da ćeš, dragi Roberte, i dalje putovati i skupljati te mirise"!

Svoj put oko svijeta ipak najbolje opisuje sam Grba: "Voziti satima i gledati prema čistom horizontu, za svakoga tko voli cestu to je poseban osjećaj. Kao da se sa širinom horizonta širi i duša".

O širokoj duši Roberta Koletića Grbe, jer pratili smo i njegove humanitarne akcije koje je organizirao za Hrvate u Rumunjskoj, kao i o dalekim horizontima koje je upoznao, saznajte više iz Knjige ceste.

M.K.

 

Romana Semenić kandidatkinja SDP-a i HNS-a za gradonačelnicu Svete Nedelje

U Gradskoj knjižnici predstavljena Knjiga ceste Roberta Koletića

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002