22.11.2013.

Kolumnist Glasnika prof.dr. Darko Ropac u Gradskoj knjižnici predstavio svoju novu knjigu Homeopatijom do zdravlja

U potrazi za idealnim lijekom

Kolumnist Glasnika prof.dr. Darko Ropac u Gradskoj knjižnici predstavio svoju novu knjigu Homeopatijom do zdravlja

Liječnik epidemiolog, znanstveni savjetnik, redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, zapovjednik Glavnog sanitetskog stožera RH u vrijeme Domovinskog rata, bivši ravnatelj Instituta pomorske medicine HRM u Splitu, nakladnik i pisac, primarijus Darko Ropac, u samoborskoj Gradskoj knjižnici je u četvrtak, 21. studenoga, predstavio svoju novu knjigu naslova Homeopatijom do zdravlja – ilustrirani priručnik za bolje snalaženje u homeopatskom liječenju u kući.

Pobrojana zanimanja i funkcije dr. Ropca, Varaždinca po rođenju, Bjelovarčanina po "duhu", a sada našeg sugrađanina, tek su dio njegova bogatog životopisa, a upravo su njegove knjige te koje pobuđuju veliko zanimanje kod publike, ali i književne kritike.

Ova knjiga mjesecima je bila po prodaji na trećem mjestu u Hrvatskoj, što je dovoljna preporuka i za čitanje njegovih ostalih djela: beletriziranu biografiju Razotkrivanje mikroba dvaju svjetova – životna priča jednog epidemiologa, Sjećanja na Bjelovar – priče iz djetinjstva, Sjene prošlosti i Muke po Ivanu. Svima razumljivim, a nadasve stručnim jezikom, dr. Ropac već neko vrijeme i čitateljima Glasnika približava i razotkriva medicinu kao znanost i iz brojnih drugih aspekata i kutova u svojoj kolumni. Široko područje interesa, znanje i lakoća izražavanja dr. Ropca o stručnim temama već godinama privlače pozornost javnosti i stručnjaka, jednako kao i "običnih" čitatelja i ljubitelja knjiga.

M.K.

Homeopatijom do zdravlja

Možete li zamisliti lijek koji će vam pomoći, a da pritom ne izaziva nuspojave, da za njegovu primjenu ne postoje kontraindikacije niti da ulazi u interakciju s drugim lijekovima? Ili lijek koji je određen sukladno vašim tegobama, što se naziva individualiziranom terapijom? Pitate se da li se vaše zdravlje može uspostaviti primjenom samo jednog lijeka, koji bi uspješno djelovao na čitav organizam (na fizičke, emocionalne i mentalne tegobe)? Složit ćete se da bismo takav lijek mogli nazvati idealnim. Iz klasične medicine znamo da takvog lijeka nema.

Ipak, homeopatska medicina pruža nam upravo takve mogućnosti već zadnjih 200 godina. Kako biste saznali znatno više o homeopatskom liječenju kod pojedinih bolesti ili stanja u kojima je narušena ravnoteža vašeg tijela, otvorite ilustrirani priručnik za bolje snalaženje u homeopatskom liječenju u kući pod naslovom Homeopatijom do zdravlja, kojeg je napisao prof.dr.sc. Darko Ropac. Autor priručnika je redoviti sveučilišni profesor preventivne medicine na Medicinskom fakultetu i redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske s višegodišnjim praktičkim iskustvom u homeopatskom liječenju. Kao klasični medicinar priredio je ovaj priručnik po svim kriterijima standardnog priručnika za liječenje u kući.

Nakon uvoda, u kojem ćete saznati znatno više o osnovama homeopatskog liječenja, slijede poglavlja po organskim sustavima i disfunkcijama. Knjiga je napisana na 243 stranice i obrađuje 132 različite bolesti ili stanja kod kojih se može primijeniti homeopatsko liječenje. Kod svake bolesti autor objašnjava o čemu se radi, potom ukratko opisuje klasično liječenje te detaljno homeopatsko liječenje. Na taj način je spomenuto 165 homeopatskih remedija, čiji se abecedni popis uz indikacije nalazi na kraju knjige.

Po svemu sudeći ovaj priručnik će biti koristan sastavni dio vaše kućne knjižnice koji će vam omogućiti bolje razumijevanje bolesti i način homeopatskog liječenja.

 

Kolumnist Glasnika prof.dr. Darko Ropac u Gradskoj knjižnici predstavio svoju novu knjigu Homeopatijom do zdravlja

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002