19.08.2013.

Nakon 9 godina službovanja iz samoborske župe odlazi vlč. Vlado Bogdan

Ispraćaj s riječima zahvale

Nakon 9 godina službovanja iz samoborske župe odlazi vlč. Vlado Bogdan

S Knjigom uspomena, koju su ispunili njegovi župljani i svi bliži suradnici te s brojnim lijepim i duhovno vrijednim darovima, liturgijskim predmetima poput misnice, albe, misala..., nakon 9 godina svog službovanja u Samoboru, župu Svete Anastazije napušta njezin dosadašnji župnik, ujedno i dekan samoborski, preč. Vlado Bogdan. Brojne riječi zahvale, koje su 18. kolovoza ispunile poldanje nedjeljno bogoslužje, pokazale su koliki je i kakav trag svećenik Vlado Bogdan ostavio u radu i životu ove velike i drevne župne zajednice. Oproštajnu zahvalnu misu na visokoj je razini i profesionalno organizirao župni vikar, vlč. Mario Pavić, koji će, nakon primopredaje službe između starog i novog župnika, nastaviti bar još godinu dana djelovati u župi i za početak biti od velike pomoći novom samoborskom župniku Davoru Štuljanu.

Nekoliko predstavnika župne zajednice i svih njezinih aktivnih dijelova zahvalilo je tijekom mise Vladi Bogdanu za kreposni i uzorni svećenički život te dobrotu, ljubav i vjeru kojom je zračio i darovao je svim župljanima da bi bili bliži Bogu. Zahvalili su mu i na duhovnoj i materijalnoj izgradnji župe te ga zamolili za oprost za situacije koje su bile ispunjene nerazumijevanjem. Vlado Bogdan je uzvratio na zahvalama, ekonomskom i pastoralnom vijeću župe, pjevačkim zborovima, vjeroučiteljima, časnim sestrama, bratovštinama, gradskim dužnosnicima i svima drugima s kojima je surađivao. Na svojoj oproštajnoj misi pozvao je sve župljane da otvorena srca i raširenih ruku za tjedan dana dostojno dočekaju novog upravitelja svoje župe, koji dolazi iz Voltinog naselja u Zagrebu gdje je izgradio novi pastoralni centar. Od mene je - rekao je Bogdan - mlađi 15 godina i sigurno će s puno elana raditi na novoj evagelizaciji u župi i njezinoj daljnoj materijalnoj izgradnji.

K.K.

 
19.08.2013.

Župljani župe Krista Kralja priredili oproštaj za svog župnika Ivana Cestara

Oproštaj u suzama

Župljani župe Krista Kralja priredili oproštaj za svog župnika Ivana Cestara

Župa Krista Kralja 18. je kolovoza ispratila svog župnog upravitelja, vlč. Ivana Cestara, koji je dobio na upravljanje novu župu Sv. Terezije od Djeteta Isusa na Miramarskoj cesti u Zagrebu. Dirljiv oproštaj župniku Cestaru pripremili su mladi iz župe na čelu s Nikolinom Bizečki koja je, uz darove i ruže, pripremila i dirljiv film o Cestarovom boravku u župi Krista Kralja u protekle četiri godine. Riznice sjećanja bile su tema filma, a suze nije mogao suspregnuti ni sam župnik, koji je vrlo emotivno proživljavao svaki govor župljana, svaku gestu i svaki pozdrav. U svojoj propovijedi izložio je svoj rad u protekle četiri godine upravljanja župom te naveo i statistiku rođenih, krštenih, vjenčanih i umrlih. Zahvalio je svojim brojnim suradnicima, obiteljima, župnim zajednicama te sve župljane pozvao da mole za novog župnika, vlč. Branimira Budinskog, da ga prihvate i mole s njime. Kako je i sam puno puta znao reći "župljanke ispecite kolače, a muški donesite boce vina", tako je i bilo i ovaj put pa je druženje župljana potrajalo još koji sat nakon euharistije.

Silvija Sečen

 

Nakon 9 godina službovanja iz samoborske župe odlazi vlč. Vlado Bogdan

Župljani župe Krista Kralja priredili oproštaj za svog župnika Ivana Cestara

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002