10.05.2013.

Predstavlja se nezavisna gradska lista Vinka Fabekovca

Dajte glas iskusnima i uspješnima!

Predstavlja se nezavisna gradska lista Vinka Fabekovca

Naša građanska inicijativa kao alternativa postojećim i potencijalnim političkim, odnosno stranačkim opcijama, ne želi se previše zamarati prošlošću, već smo svjesni sadašnje nimalo dobre situacije u Gradu i imamo spremna rješenja za budućnost.

Lista koja izlazi na izbore bit će sastavljena od uglednih građana koji su se dokazali u svom dosadašnjem radu, neki u gospodarstvu, drugi u rukovođenju raznih tvrtki i ustanova. Isto tako svoj obol će dati i obični radnici, studenti, nezaposleni i svi ostali koji su zainteresirani za dobrobit Samobora i okolice.

Dosadašnji rad kandidata i njihovo političko iskustvo garancija su provedbe zacrtanih planova.

Nositelj liste je Vinko Fabekovec, ugledni samoborski poduzetnik, koji plovi poduzetničkim vodama već 30 godina. Vlasnik je tvrtke koja zapošljava 10 djelatnika. Dragovoljac je Domovinskog rata, oženjen, otac dvoje studenata. Sam ima određeno političko iskustvo kao gradski vijećnik u dva mandata. Višegodišnji je predsjednik Nadzornog odbora Komunalca d.o.o. Aktivno je do danas sudjelovao u radu Odbora za gospodarstvo pri Gradskom vijeću.

Put k ostvarenju naših ciljeva i želja je izvan strogih i ograničavajućih stranačkih struktura. Naši predstavnici u Gradskom vijeću misle svojom glavom i odgovarat će isključivo građanima, a ne nekakvim stranačkim ili partijskim vođama. Bavljenje politikom za nas je čast te ćemo za dobrobit Grada raditi na svoj, a ne za svoj račun.

U vrijeme sveopće gospodarske krize i recesije nužno je smanjenje raznih nepotrebnih troškova gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova, te će jedan od prvih prijedloga biti limitiranje plaće na maksimalni netto iznos od 10.000,00 kn. Na taj način će Grad pokazati socijalnu osjetljivost i solidarnost s građanima u ovim teškim vremenima.

U cilju poboljšanja uvjeta za oporavak i razvitak gospodarstva ustrojit ćemo jedinstvenu i funkcionalnu bazu gospodarskih subjekata i proizvoda i usluga u našem Gradu. Oživljavanje i stavljanje u pogon utvrđenih gospodarskih zona u suradnji sa županijom i ministarstvima bit će jedan od osnovnih prioriteta. Organizirat ćemo redovne informativne i savjetodavne sastanke sa svim gospodarstvenicima i poljoprivrednicima u svrhu pronalaženja što boljih i kvalitetnijih rješenja.

Od dosada neučinkovite službe zadužene za poljoprivredu stvorit ćemo servis koji će našim poljoprivrednicima omogućiti što lakše ostvarivanje njihovih prava, uključujući razne poticaje, a i sredstva i EU fondova.

Komunalni sektor zahtijeva racionalizaciju u održavanju postojeće infrastrukture i izgradnji nove te ćemo inzistirati na uvođenju strožeg nadzora nad kvalitetom izvođenja radova i poštivanja ugovornih obveza izvođača.

Želimo javnu i sveobuhvatnu raspravu o budućoj namjeni i načinu korištenja prostora bivše vojarne. Nedopustivo je da, nakon nekoliko godina nakon preuzimanja, lokacija vojarne izgleda kao ratna zona, bez reda i vlasnika.

Na našim predstavljanjima tijekom predizborne kampanje kandidati naše liste dat će Vam odgovore i na sva ostala pitanja koja Vas interesiraju.

Nezavisna lista Vinka Fabekovca

 

Predstavlja se nezavisna gradska lista Vinka Fabekovca

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002