26.02.2013.

Županija i dalje potiče osnivanje i razvoj poduzetničkih zona

2 milijuna kuna za gospodarstvo

Županija i dalje potiče osnivanje i razvoj poduzetničkih zona

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za poticanje osnivanja i razvoj poduzetničkih zona.

Poticajna sredstva dodjeljuju se prvenstveno za izradu projektne i druge dokumentacije za zonu, otkup zemljišta za formiranje zone, uređenje zemljišta i okoliša, uređenje infrastrukture i opremanje zone te druge potrebe u funkciji zone, kao i potrebe poduzetnika prema programu osnivanja i razvoja poduzetničkih zona. Gradovi i općine dodijeljena sredstva mogu koristiti isključivo za namjenu za koju su odobrena, a projekte je moguće kandidirati tijekom cijele godine.

- Zagrebačka županija je u posljednjih osam godina za razvoj zona na svom području osigurala više od 30 milijuna kuna. U njima je izgrađeno oko 250 poslovnih objekata u kojima radi oko 5000 djelatnika – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, naglasivši kako bez obzira na krizna vremena interes domaćih i stranih investitora za ulaganja na području Zagrebačke županije i dalje postoji. Tako se trenutno dvije najveće investicije u Hrvatskoj, proizvodni pogon Plive u Savskom Marofu te Poslovni centar IKEA-e u Rugvici, događaju upravo u Zagrebačkoj županiji.

Iz Zagrebačke županije pozivaju gradove i općine da svoje zahtjeve s potpunom dokumentacijom pošalju na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V p.p. 974, 10 001 Zagreb.

Tekst javnog poziva i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti i na tel.: 6009-415, 6009-457, fax 6009-488 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr.

M.B.

 
26.02.2013.

U knjižnici održano predavanje o primjeni nuklearne tehnologije

Znatiželji nikad kraja

U knjižnici održano predavanje o primjeni nuklearne tehnologije

U samoborskoj je knjižnici 26. veljače održano zanimljivo predavanje u organizaciji Kluba samoborskih studenata i Gradske knjižnice Samobor, pod nazivom Sve što želite znati o primjeni nuklearne tehnologije. Predavači su bili Željko Jurković, Mario Mihalina i Hrvoje Grganić, zaposlenici NE Krško, a knjižnica je opet bila premala za sve zainteresirane.

Tema je očito bila vrlo zanimljiva pa su predavači bili "zatrpani" pitanjima. Prije predavanja Klub samoborskih studenata pohvalio se Google rise awardom, nagradom za projekte koji promiču znanost među mladima. Nagradu su dobili Ljetna škola znanosti, koje organizira Društvo za edukaciju van okvira, i Ljetna tvornica znanosti, koju zajednički organiziraju Mediteranski institut za istraživanje života (Split), Institut sinergije znanosti i društva (Čakovec) i Klub samoborskih studenata (Samobor).

I.H.

 
26.02.2013.

Grad Samobor i Sveta Nedelja predstavili svoju turističku ponudu u Zagrebu

Ima se zbog čega doći

Grad Samobor i Sveta Nedelja predstavili svoju turističku ponudu u Zagrebu

Na Trgu Bana Josipa Jelačića u sklopu promocije turističke ponude Zagrebačke županije još su se jednom uspješno predstavile organizacije, udruge, obrtnici, poduzeća i ini gospodarski subjekti koji svojom ponudom u naš kraj privlače sve veći broj gostiju iz bliže i dalje okolice.

Samoborci su predstavili svoje tradicionalne proizvode i suvenire: bermet, licitare, kušlece i oslikano staklo predstavljaju samoborski obrti Trešnja okićka i Srčeko.

Turistička zajednica grada Svete Nedelje predstavila se u izložbenom prostoru sa svojim promotivnim materijalima: image brošurama, prormitvnim filmom, kartama pješačkih i biciklističkih ruta, promotivnim lecima s najavama najvažnijih manifestacija tijekom godine (Dragi naš kaj, Svetonedeljska fišijada, Rally oldtimera i sajam Oldtimer kluba Stari kotači, rekreacijska šetnja "Nakon mora v brege se mora"), lecima Adrenalinskog parka Sveta Nedelja, turističkim itinererima s prijedlozima kamo na aktivan izlet u Svetu Nedelju.

U sklopu izložbenog prostora u sva tri dana predstavit će se i proizvođači suvenira svetonedeljskoga kraja: Udruga Kragulj (Svetonedeljski kraluš, babice od slanog tijesta), Obrt Ki dizajn (kruhice i krušarice - platnene vrećice za čuvanje kruha), Kućna radinost Sandra Gabrovec (lutke u svetonedeljskoj narodnoj nošnji), Kućna radinost Lilidar – Ljiljana Črnjak (ručno izrađene torbe i nakit od špage, jute i čipke), Sonja Brzak (ukrasni i uporabni predmeti od keramike, ručno irađene torbe od špage, jute i čipke), OPG Derniković (kupinovo vino), OPG Zvonimir Majnarić (domaće rakije i likeri).

U sklopu programa svečanog otvorenja, na glavnoj pozornici članovi KUD-a Kerestinec i Vid Balog prezentirali su i pozvali posjetitelje na tradicionalnu manifestaciju 5. gastro–etno i glazbeni festival Dragi naš kaj, koja će održati 1. i 2. lipnja 2013. godine na obali jezera Orešje.

S.S.

 

Županija i dalje potiče osnivanje i razvoj poduzetničkih zona

U knjižnici održano predavanje o primjeni nuklearne tehnologije

Grad Samobor i Sveta Nedelja predstavili svoju turističku ponudu u Zagrebu

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002