11.05.2013.

Smotra i svečano postrojavanje samoborskih vatrogasaca

Obilježili svoj dan i vatrogasne obljetnice

Smotra i svečano postrojavanje samoborskih vatrogasaca

Mimohodom svih vatrogasaca, kako dragovoljaca, tako i profesionalne Javne vatrogasne postojbe Samobor, Vatrogasna zajednica grada Samobora 11. je svibnja obilježla svoj dan.

Osim vatrogasaca, u mimohodu na Trgu kralja Tomislava predstavljena je i cjelokupna vatrogasna oprema i tehnika.

Svečano postrojene vatrogasce svih naraštaja pozdravio je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, koji im je u prigodnom govoru zahvalio na dosadašnjem radu te im poželio nastavak uspješne suradnje s gradskom upravom.

Treba napomenuti da se, osim Dana vatrogasne zajednice Grada Samobora, ovom prigodom obilježio i Međunarodni dan vatrogasaca, ali i Mjesec zaštite od požara pa je to bila još jedna prilika na podsjećanje na nesebičan rad vatrogasaca, napore koje čine spašavajući ljude i njihovu imovinu, izlažući se pritom životnoj opasnosti.

Za podsjetnik: Vatrogasna zajednica Grada Samobora osnovana je 15. svibnja 1929. godine pod nazivom Vatrogasna župa Samobor. U tijeku svog djelovanja mijenjano je ime u Vatrogasni odbor, Vatrogasni savez i Vatrogasnu zajednicu Grada Samobora. U članstvo su, osim društava samoborskoga kraja, bila uključena vatrogasna društva Grada Zagreba – Vrapče, Kustošija, Horvati, Trnje te društva zaprešićko–brdovečkog kraja. Dan osnivanja je utvrđen kao i dan Vatrogasne zajednice Grada Samobora, koji se obilježava raznim aktivnostima u svibnju, Mjesecu zaštite od požara.

R.Š.

 
11.05.2013.

Radna akcija na igralištu u Lugu

Najmlađi kupili, a Dragec i Krešo kosili

Radna akcija na igralištu u Lugu

Osim poljoprivrednih radova, uređenja dvorišta i ostalih proljetnih radova, duga zima odgodila je i početak radnih akcija na igralištu u Lugu. Tako je prva subota u svibnju bila rezervirana za uređenje dječjeg igrališta. Desetak odraslih i petnaestak djece osvježilo je željezne stupove ograde oko dječjeg igrališta zelenom, žutom, plavom i crvenom bojom. Najmlađi sudionici akcije su štipaljkom pokupili papire, a susjed Krešo i Dragec su kosili.

Kako su klupe i stolovi bili svježe obojani, za potrebe gableca dobro je došao i stolnoteniski stol.

Radnu akciju organiziralo je Vijeće mjesnog odbora Lug te Frančeško Glasnović i Roko Jumić iz Odbora za igralište.

Nova radna akcija zakazana je za nedjelju, 12. svibnja, od 17 sati te su pozvani svi da ponesu kistove i pridruže se mještanima Luga na uređenje igrališta.

Martina Glasnović

 

Smotra i svečano postrojavanje samoborskih vatrogasaca

Radna akcija na igralištu u Lugu

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002