16.05.2013.

Dječji vrtić Slavuj stekao je međunarodni status eko škole

Eko čvorište u Rakitju

Dječji vrtić Slavuj stekao je međunarodni status eko škole

Na svečanoj dodjeli certifikata u organizaciji Udruge Lijepa naša, održanoj 10. svibnja, Dječjem vrtiću Slavuj dodijeljen je certifikat međunarodnog statusa eko škole.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Drago Prahin, ravnateljica Katarina Mlinar-Gjopar, psihologinja Anja Miletić i odgojiteljica Natalija Filla.

Dječji vrtić Slavuj (objekt Rakitje) ove se godine aktivno uključio u program međunarodne eko škole u Republici Hrvatskoj, s ciljem podizanja razine svijesti o nužnosti zaštite i očuvanja okoliša u kojem živimo kroz edukativne programe i ekološke radne akcije.

U okviru programa eko škole organizirana je zajednička radna akcija djece, roditelja i zaposlenika vrtića pod nazivom "Naše dvorište – eko čvorište". Akciju su potpomogli i poduzetnici s područja Grada Svete Nedelje, Grad Sveta Nedelja i Turistička zajednica Grada Svete Nedelje.

Do kraja pedagoške godine, tj. do sredine lipnja, predstoji velika svečanost postavljanja zelene zastave koja će se održati u dvorištu vrtića u Rakitju, a od iduće pedagoške godine program će se u cijelosti proširiti na vrtiće u Kerestincu i Strmcu.

S.S.

 
16.05.2013.

Samoborski čelnici primili "zlatnu" Anu Lenard

Trud i odricanje uvijek daju rezultat

Samoborski čelnici primili

U četvrtak, 16. svibnja, u Gradskoj je vijećnici čestitke za postizanje izvrsnog rezultata na netom održanom Europskom prvenstvu u Budimpešti karatistici Ani Lenard uputio i gradonačelnik Krešo Beljak.

Prisjetio se prijašnjih Aninih rezultata te dodao kako je iznimno ponosan što je jedna od europskih zlatnih medalja došla i u Samobor.

- Upornim radom i predanošću, uz puno volje, truda i odricanja te uz neizostavan talent, postižu se vrhunski rezultat, što je Ana ovim uspjehom i dokazala - naglasio je gradonačelnik.

Ana je dodala kako joj je želja osvojiti pojedinačnu medalju i nastaviti graditi sportsku karijeru, a priliku za osvajanje nove medalje imat će vrlo brzo obzirom da se priprema za regionalno prvenstvo Europe.

Čestitke su upućene i Aninom stručnom timu, trenerima Darku Šimuncu i Davoru Mrzaku koji su svojom podrškom i stručnošću doprinijeli ovom velikom rezultatu.

Prijemu su uz gradonačelnika nazočili i Željko Stanec, zamjenik gradonačelnika, Marica Jelenić, savjetnica gradonačelnika, Damir Fabek, pročelnik za društvene djelatnosti te Željko Radovanić, pročelnik za financije i gospodarstvo.

I.H.

 
16.05.2013.

Lijepo upakirano smeće kod samoborskog Doma zdravlja

Fali još samo mašna

Lijepo upakirano smeće kod samoborskog Doma zdravlja

Gomila građevinskog otpada svakojake vrste, prekrivenog najlonskom ceradom, već osmi mjesec privlači začuđene poglede svih koji prolaze jednim od vanjskih hodnika Doma zdravlja u Samoboru, najčešće u potrazi za svojim zdravljem. Sad je tu gomilu prvi ovosezonski otkos učinio još vidljivijom.

A gomila je doslovce pala s krova ove zdravstvene ustanove kojom upravlja Zagrebačka županija preko svoje institucije i ravnatelja. Lanjskoga listopada, naime, dovršena je rekonstrukcija dijela krovišta na Domu zdravlja i otada se ova hrpa smeća, najprije razbacanog, pa potom lijepo složenog, nalazi pod prozorima nekoliko ordinacija.

Raspitujući se zašto nije odvezena s travnjaka, doznajemo da to nije učinjeno zbog premekanog terena (?!) i mogućnosti da kamion koji bi to prevozio propadne. Kao da to mora biti učinjeno odjedanput! Zima jest bila duga, ali tek od 14. siječnja ove godine. Dotad, a i u posljednjih mjesec i pol dana bilo je lijepoga vremena za odvoz, makar i u nekoliko poteza.

A moglo se, ako ne preko trave, drugim putom, do obližnjeg vanjskog hodnika, pa dalje, ručno, ako treba. Zar je red da zdravstvenu ustanovu "krasi" smeće?

U ovakvom obliku još mu samo fali ukrasna mašna!

E.K.

 

Dječji vrtić Slavuj stekao je međunarodni status eko škole

Samoborski čelnici primili "zlatnu" Anu Lenard

Lijepo upakirano smeće kod samoborskog Doma zdravlja

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002