11.10.2013.

Kod novog dječjeg vrtića, na prostoru bivše vojarne, postavljena je kompozicija skulptura "Igra"

Bit će igre u i oko vrtića

Kod novog dječjeg vrtića, na prostoru bivše vojarne, postavljena je kompozicija skulptura

Početkom listopada postavljena je kod novog dječjeg vrtića, na prostoru bivše vojarne, kompozicija skulptura "Igra", autorice Nikoline Zanoški.

- "Igra" je kompozicija triju skulptura zoomorfnog oblika i jakog kolorita. Nastale su vođene mišlju kako uz današnji ubrzani način života te uz sve brige koje zaokupljaju čovjeka, često zaboravljamo ili jednostavno nismo u mogućnosti na trenutak zastati, prisjetiti se razigranog djetinjstva ili samo osjetiti bezbrižnost. Oblici su apstrahirani, ali se može naslutiti pokret, veselje i zaigranost te me posebno veseli što su smještene upravo kraj dječjeg vrtića od kuda cijela priča o igri i bezbrižnosti zapravo i počinje - istaknula je umjetnica.

Nikolina Zanoški rođena je 1985. godine u Zagrebu. 2004. maturirala je u Školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu na aranžersko-scenografskom odjelu, a 2010. godine pohađa studijski semestar na Akademii Sztuk Pięknych u Poznanu, u Poljskoj. Iste godine je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Slavomira Drinkovića.

Sudionica je brojnih skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a 2011. održava prvu samostalnu izložbu u Galeriji Prozori. Članica je ULUPUH-a i ULUS-a.

P.A.

 
11.10.2013.

Na konferenciji za medije najavljena brojna događanja za Dan Grada

Bogato i raznoliko

Na konferenciji za medije najavljena brojna događanja za Dan Grada

Grad Samobor svoj će dan, koji ove godine "pada" na 19. listopada, proslaviti uz brojna i raznolika događanja od 12. pa sve do 20. listopada, rečeno je na press konferenciji upriličenoj 10. listopada u gradskoj vijećnici. Direktorica Turističke zajednice Grada Samobora Zdravka Škugor Ferdebar poželjela je prije svega da Samoborce i njihove goste posluži lijepo vrijeme, kako bi mogli u živati u bogatom programu koji ih očekuje već od sljedećeg vikenda.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković zahvalila je svima koji su se uključili u obilježavanje Dana Grada te pozvala sve građane da proslave svoj dan, uz program koji počinje već u subotu, 12. listopada, smotrom Zajednice tehničke kulture, i nastavlja se tijekom tjedna uz koncerte, otvorenja prigodnih izložbi, promocije novih sadržaja u Gradu, sportska nadmetanja i turnire, projekcije filmova u novom digitaliziranom kinu i druga događanja.

U subotu, 19. listopada, održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj će nazočiti visoki državni i županijski uzvanici te brojni gosti iz gradova prijatelja i susjednih općina i gradova, na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja ovogodišnjim dobitnicima. Glavna proslava završit će večernjim koncertom Singrlica i Tomislava Golubana na Trgu kralja Tomislava.

O financijskoj i organizacijskoj strani ovogodišnje proslave Dana grada Samobora govorio je pročelnik za financije Željko Radovanić, istaknuvši kako su troškovi proslave Dana Grada iz godine u godinu sve manji, a ove će godine oni iznositi ukupno između 120 i 130 tisuća kuna, u što su uključene i nagrade te troškovi pozornice i programa. Naglasio je i kako je, u skladu s gradskim proračunom, ovo zaista štedljiva proslava, u kojoj će, uz brojne udruge, sudjelovati čak 28 mjesnih odbora, angažiranih na pripremanju poznatih samoborskih gastronomskih delicija, a više od 50% troškova je sponzorirano putem samoborskih tvrtki i poduzetnika.

Gradski tajnik Dragutin Kušić uvjeren je da će svi uzrasti Samoboraca tijekom tjedna u kojem ćemo proslaviti 771. godišnjicu Grada Samobora pronaći neko zanimljivo događanje za sebe.

Dođite, veselite se i uživajte!

M.K.

 
11.10.2013.

Europska bronca Pavla Jozića na stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom

Prva gradska, ali i županijska medalja

Europska bronca Pavla Jozića na stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom

Na nedavno održanom Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje se od 27. rujna do 4. listopada održavalo u talijanskom Lignanu, Samoborac Pavao Jozić, u paru s Dinkom Obilinovićem, osvojio je brončanu medalju.

Tim povodom gradonačelnik Krešo Beljak je, u pratnji svojih zamjenika Sanje Horvat Iveković i Željka Stanca, 10. listopada u gradskoj vijećnici prigodno darivao brončanog sportaša, čestitavši mu na ovom velikom uspjehu.

Mladi srednjoškolac Pavao, učenik samoborske Ekonomske, tehničke i ugostiteljske škole, zahvalio je na poklonima te naglasio kako su za ovaj rezultat zaslužni i njegovi profesori u školi, koji su mu izlazili u susret i omogućili svakodnevno treniranje, ali isto tako i Grad Samobor, koji je Udruzi invalida Samobora i Svete Nedelje povoljno dao na korištenje prostorije u novom Autobusnom kolodvoru, gdje je i obavio zadnje pripreme pred natjecanje.

Gradonačelniku osobno, ali i cijeloj gradskoj upravi, zahvalili su na razumijevanju i podršci tajnik Samoborskog športskog saveza Juro Horvat, predsjednica Udruge invalida Jasna Marija Jankavić i Pavlov otac Viktor, koji je posebno istaknuo napore koje Grad čini za udrugu i osobe s posebnim potrebama.

M.K.

 

Kod novog dječjeg vrtića, na prostoru bivše vojarne, postavljena je kompozicija skulptura "Igra"

Na konferenciji za medije najavljena brojna događanja za Dan Grada

Europska bronca Pavla Jozića na stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002