14.12.2013.

Multimedijsko predavanje Maje Tanasovski i Davora Rostuhara Motociklom do Zanzibara u Gradskoj knjižnici

Čudesna Afrika

Multimedijsko predavanje Maje Tanasovski i Davora Rostuhara Motociklom do Zanzibara u Gradskoj knjižnici

Popularni pisac i fotograf Davor Rostuhar samoborskoj je publici u četvrtak, 12. prosinca, multimedijskim predavanjem, kroz priče, fotografije, video i muziku, prenio svoje doživljaje s putovanja kroz Afriku, koje je trajalo četiri mjeseca, od studenog 2012. do ožujka 2013. godine. S Majom Tanasovski na ovom putovanju prešao je 10 000 kilometara, istražujući afričku kulturu, nama nepoznata mjesta i običaje. Put ih je vodio preko Egipta, Sudana, Etiopije, Kenije i Tanzanije, sve do Zanzibara.

Posjećujući manje poznata i slabo istražena mjesta i područja ovog fascinantnog kontinenta, kroz pustinje sve do čuvenog Kilimandžara, družili su se s neobičnim plemenima, tamošnjim ljudima, upoznavajući njihove čudesne rituale i svakodnevni život gotovo nestvarnog i čudesnog svijeta "crnog kontinenta".

Nevjerojatno putovanje motociklom dvoje svjetskih putnika završava u Zanzibaru, zasluženim odmorom na prelijepim plažama, kao podstrek za nove izazove.

M.K.

 
14.12.2013.

8. Samoborski božićni sajam

Dođite sami ili s najdražima

8. Samoborski božićni sajam

Grad Samobor i ove godine organizira, već osmi po redu, Samoborski božićni sajam, u svrhu promocije bogate tradicije obrtništva i eno-gastronomije vezane uz Grad Samobor.

Suorganizatori Božićnog sajma 2013. su Poduzetnički centar Samobor, Turistička zajednica grada Samobora i Komunalac.

Sajam će se održati od 14. do 24. prosinca na Trgu kralja Tomislava, u za tu priliku postavljenim i ukrašenim drvenim izložbenim kućicama i štandovima. Radno vrijeme sajma u dane vikenda je od 10 do 19 sati, a radnim danom od 10 do 14 sati. Ovisno o iskazanim interesima izlagača, izložbeno–prodajni program Božićnog sajma produžit će se do Nove godine.

Samoborski proizvođači nudit će posjetiteljima tradicionalni asortiman božićnih darova i ukrasa te samoborske delicije po blagdanskim cijenama. Tako će samoborski poduzetnici, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i institucije izložiti božićne ukrase i nakit, licitare, medenjake, svijeće, staklo, rukotvorine, keramiku, porculan, šarene ukrase, suvenire i sve ono što je kreativna umjetnička ruka izradila za blagdanske dane, uz dodatnu ponudu božićnih kolača i samoborskih eno - gastronomskih proizvoda, poput vina, rakija, bermeta i Samoborske salame. Uz kuhano vino i kobasice očekujemo dobar ugođaj.

Na Badnjak, u organizaciji Turističke zajednice grada Samobora, bit će upriličen dolazak Djeda Božićnjaka i podjela slatkih božićnih darova djeci. Istog dana, za sigurnu vožnju Božićnom kočijom, bit će zadužena Udruga uzgajivača konja Hrvatskog posavca Vranac iz Samobora i obiteljsko gospodarstvo Juraj Čiček.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da, zajedno sa svojim obiteljima, posjete autentičnu samoborsku sajamsku izložbu i ugodno provedu adventske dane u Samoboru.

Praktične informacijemožete dobiti u Poduzetničkom centru Samobor d.o.o., tel.: 01/3336-830.

S.S.

 

Multimedijsko predavanje Maje Tanasovski i Davora Rostuhara Motociklom do Zanzibara u Gradskoj knjižnici

8. Samoborski božićni sajam

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002