29.05.2013.

Osnovna škola Milana Langa u Bregani dobila status Međunarodne eko škole

Iznimna briga za okoliš

Osnovna škola Milana Langa u Bregani dobila status Međunarodne eko škole

Posebno svečano bilo je u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani u srijedu, 29. svibnja, u povodu Dana škole. Ovaj Dan škole pamtit će ne samo sadašnje i buduće generacije učenika i nastavnika ove škole, već i Grad Samobor, jer škola u Bregani je prva škola na području Samobora koja je dobila status Međunarodne eko škole i tako stekla pravo podići Zelenu zastavu ispred ulaza u školsku zgradu.

Svečanosti su nazočili ravnatelji ostalih samoborskih škola, predstavnici prijateljske škole iz slovenske Velike Doline, brojni roditelji, uzvanici i predstavnici Grada Samobora. Sve ih je pozdravio ravnatelj Boris Zaringer, koji je posebno zahvalio učenicima i nastavnicima škole, jer su oni i najzaslužniji za ovu prestižnu eko titulu, a zahvalio je i svima ostalima, posebno lokalnim gospodarstvenicima i Gradu Samoboru, koji su tijekom godine dali svoj doprinos u ostvarenju ovog projekta.

Prisutnima se u ime gradonačelnika i Grada Samobora obratila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, izrazivši ponos i zadovoljstvo, jer je i ona bivša učenica ove škole.

Nakon prigodnog programa koji su pripremili učenici škole, uslijedilo je svečano podizanje Zelene zastave ispred ulaza u školu, koja je zaista besprijekornim uređenjem okoliša dobila novo lice. I ne samo to. Brojni vanjski sadržaji (cvjetnjak, bara, vodoskok...), uz brigu i naglasak na recikliranje i odvajanje otpada, čine zapravo učionicu na otvorenome, u kojoj djeca izravno sudjeluju u očuvanju biljnog i životinjskog svijeta bez kojeg nema opstanka.

Primjer je to i drugim našim školama kako dodatno oplemeniti prostor i još uvijek suhoparne školske programe kroz davanje, ali i čuvanje jednog od temelja ljudskog postojanja kao što je priroda oko nas.

M.K.

 
29.05.2013.

Privremena regulacija šetajućeg prometa

Zatvorena šetnica

Privremena regulacija šetajućeg prometa

Šetnica uz potok Gradnu na dijelu od Samoborskog muzeja do Vugrinščaka bit će zatvorena u razdoblju od 28. svibnja do 7. lipnja zbog izvođenja radova na sanaciji potencijalno opasne stijene.

U vrijeme izvođenja radova šetnica će biti zatvorena za prolaz, a otvarat će se svakodnevno po završetku radnog vremena ukoliko će biti ispunjeni sigurnosni uvjeti.

Obilazak će biti osiguran i označen putokazima Starogradskom ulicom i Ulicom dr. Mije Juratovića.

Za nadzor radova odgovorne su Hrvatske šume, Šumarija Samobor.

P.A.

 
29.05.2013.

Drama na Gradni završila sretno

Vatrogasci spasili peseka!

Drama na Gradni završila sretno

Hvala samoborskim vatrogascima kaj su vjutro, 28. svibnja, spasili jednog mladog črnog peseka iz Gradne. Siromak je zašel vu potok iznad Muzeja i ni mogel van. Plakal se, a niko mu ni mogel pomoči. Jedna draga gospođa je zvala prave dečke – vatrogasce, kaj su došli sa svom opremom i spasili peseka.

Vlado Domes

 

Osnovna škola Milana Langa u Bregani dobila status Međunarodne eko škole

Privremena regulacija šetajućeg prometa

Drama na Gradni završila sretno

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002