11.11.2013.

Olujno nevrijeme Rude odvojilo od Samobora

Pred Rudarima je noć strepnje

Olujno nevrijeme Rude odvojilo od Samobora

Veliko nevrijeme koje je u noći od 10. na 11. studenoga zahvatilo Hrvatsku, nije poštedjelo ni Samobor.

Najgore su, izgleda, prošli Rudari, gdje je opet aktivirano klizište na samom ulazu u Rude, na Gradni, stotinjak metara ispod novoizgrađene škole i nove sportske dvorane.

Promet je u prijepodnevnim satima zaustavljen, a najgore mogu očekivati vlasnici kuća "na zavoju" Gradne, koji su u jednom trenutku i bili donekle poplavljeni.

Gradske službe, zajedno s rudarskim DVD-om, dežuraju i čine sve kako bi olakšali položaj ugroženih kuća i oslobodili trenutačno zatvorenu prometnicu, a radove izvode djelatnici Vodoprivrede i Hrvatskih voda.

No, prema svemu sudeći, pred stanovnicima dviju kuća uz Gradnu nemirna je noć. Brdo – klizište prijeti i pomalo se urušava, a ako se u jednom trenutku strmoglavi prema Gradni i zapriječi njen prirodan tok, jutro neće donijeti ništa dobroga.

R.Š.

 
11.11.2013.

Rudari proslavili Martinje ispred Rudnika sv. Barbare

Može i bez podruma ili birtije

Rudari proslavili Martinje ispred Rudnika sv. Barbare

Kulturno umjetničko društvo Oštrc iz Ruda, u suradnji sa Samoborskim muzejem i Turističkom zajednicom Grada Samobora organiziralo je u nedjelju, 10. studenoga, proslavu Martinja ispred Rudnika svete Barbare u Rudama. Sve je bilo po martinjskim propisima – mošt su pokrstili u vino biškup i njegovi ministranti po svim važećim regulama, a veselje se nastavilo uz muziku i kotlove, na kojima su se spravljale domaće delicije, koji su prkosili dosadnoj kiši i prohladnom vremenu i grijali veselo društvo.

Pokazali su tako Rudari da im za Martinje ne treba vinski podrum ili birtija, jer kad se okupi dobro društvo, stari običaji, vinska kapljica i domaći specijaliteti idu skupa s njima kamo god se zaputili.

M.K.

 
11.11.2013.

Izbori u svetonedeljskom SDP-u

Romana Semenić ostaje predsjednica

Izbori u svetonedeljskom SDP-u

9. su studenoga održani izbori za predsjednika/cu Gradske organizacije SDP-a Sveta Nedelja. Biralište je bilo otvoreno cijeli dan, a biralo se po već ustaljenom principu - jedan član, jedan glas, između dvoje kandidata. Romana Semenić reizabrana je za predsjednicu s 31 glasom, dok je Silvio Kovač dobio 24 glasa. Romana Semenić zahvalila je članovima na ponovno ukazanom povjerenju i najavila jačanje same organizacije.

Gradsku organizaciju SDP-a Sveta Nedelja iduću subotu očekuje konvencija, na kojoj će članstvo izabrati ostatak rukovodstva.

S.S.

 

Olujno nevrijeme Rude odvojilo od Samobora

Rudari proslavili Martinje ispred Rudnika sv. Barbare

Izbori u svetonedeljskom SDP-u

Arhiva 2013

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002