13.12.2010.

Mjesni odbor Franjo Bučar dobio prostor za rad

Omogućena komunikacija s građanima

Mjesni odbor Franjo Bučar dobio prostor za rad

Uručivanjem ključeva službeno je sredinom prosinca označen početak rada Mjesnog odbora Franjo Bučar u njihovim novim prostorijama, smještenima u prizemlju nove Sportske dvorane Samobor. Ključeve je predsjedniku mjesnog odbora Vinku Kovačiću uručio gradonačelnik Krešo Beljak, a na toj svečanosti bili su i zamjenici gradonačelnika Željko Stanec i Hrvoje Frankić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko, nekoliko gradskih vijrećnika i pročlenika te, naravno, članovi ovog mjesnog odbora.

Predsjednik mjesnog odbora Vinko Kovačić zahvalio je uzvanicima na dolasku te posebno onima koji su u ovo recesijsko vrijeme omogućili uređenje prostorija za kvalitetan rad mjesnog odbora, ističući da će u njima moći održavati sastanke te ostvarivati komunikaciju s građanima kako bi oni mogli iznijeti svoje probleme. Posebno je zahvalio na logističkoj pomoći nekolicini pojedinaca, prije svega svom zamjeniku Damiru Gorišeku te iz Grada Samobora Petru Grgečiću i Željku Kovačiću, kao i gradonačelniku Beljaku i predsjedniku Vijeća Žarku.

Gradonačelnik je podsjetio da će za nekoliko godina mjesni odbor biti podijeljen na dvije gradske četvrti – Centar i Sveta Helena, ali da će prostori biti korisni i budućoj gradskoj četvrti Sveta Helena. Čestitao je svim članovima mjesnog odbora na inicijativi i radu na uređenju prostora te pozvao još jednom da svi pojedinci i stranke rade za interese svih građana Grada Samobora.

M.Š.

 
13.12.2010.

Vatrogasci se usavršavali za specijalnost rukovanja aparatima za zaštitu dišnih organa

Četrdeset uspješnih

Vatrogasci se usavršavali za specijalnost rukovanja aparatima za zaštitu dišnih organa

Vatrogasna zajednica grada Samobora kontinuirano brine o stručnom osposobljavanju članova članica Zajednice. U 22 vatrogasna društva djeluje 1050 članova, posebno se pazi na uključivanje mladih, a stariji odlaze u pričuvu. Zato je neophodno osposobljavanje mladeži i članova za vatrogasna zvanja i usavršavanja specijalnosti. U studenom je organizirano usavršavanje za specijalnost rukovanja aparatima za zaštitu dišnih organa.

Usavršavanje je uspješno završilo 40 vatrogasaca iz DVD-a Samobor, Bregana, Rude, Galgovo, Cerje, Veliki Lipovec i Otok.

Svečanost uručenja svjedodžbi i diploma održana je 8. prosinca u Vatrogasnom domu Samobor, gdje djeluje Vatrogasna zajednica grada Samobora. Predsjednik VZ Grada Samobora Jurica Domin naglasio je važnost stručnog usavršavanja vatrogasaca te čestitao polaznicima.

Zapovjednik VZ grada Samobora i dozapovjednik VZ zagrebačke županije Vladimir Domin je naglasio da je usavršavanje obavljeno na temelju pravilnika Hrvatske vatrogasne zajednice o osposobljavanju članova dobrovoljnih vatrogasnih društava te je polaznicima uručio svjedodžbe i diplome. Tajnik VZ grada Samobora Boris Bogolin izvijestio je da se program osposobljavanja i usavršavanja nastavlja pa se tako u prosincu održava teoretski dio usavršavanja za specijalnost "strojar", a početkom 2011. godine održat će se praktičan rad i osposobljavanje za zvanja vatrogasac i časnik.

Antun Bogolin

 
13.12.2010.

Humanitarna akcija Foruma žena samoborskog i svetonedeljskog SDP-a

Za oboljele od raka

Humanitarna akcija Foruma žena samoborskog i svetonedeljskog SDP-a

Forumi žena Gradske organizacije Samobora i Sv. Nedelje 11. prosinca na Trgu kralja Tomislava proveli su humanitarnu akciju, kada su članice Foruma prodavale (uz pomoć svojih kolega) božićne ukrase koje su izradili štićenici Centra za odgoj i obrazovanje iz Luga. Sav prihod namijenjen je Udruzi žena oboljelih od raka Za novi dan. Svi koji žele podržati akciju mogu posjetiti i web stranice udruge www.zanovidan.hr.

M.Š.

 
13.12.2010.

Samoborski HSLS ponovno u humanitarnoj akciji

Pomoć za jednu poplavljenu obitelj

Samoborski HSLS ponovno u humanitarnoj akciji

Samoborski članovi HSLS-a ponovno su organizirali prodaju ručno izrađenih božićnih ukrasa, a novac od prodaje namijenili su za humanitarnu pomoć jednoj obitelji stradaloj u rujanskoj poplavi. Samoborski liberali i liberalke, predvođeni predsjednicom ogranka Lindom Rossini Gajšak, božićne su ukrase prodavali na prigodnom štandu 11. prosinca prijepodne na Trgu kralja Tomislava.

M.Š.

 
13.12.2010.

Na Trgu kralja Tomislava otvoren interaktivni Info kiosk

Brzo i na jednom mjestu

Na Trgu kralja Tomislava otvoren interaktivni Info kiosk

Sve ono što ste željeli ukratko znati o Samoboru sada možete vidjeti na jednom mjestu – na interaktivnom Info kiosku postavljenom na Trgu kralja Tomislava uz potok Gradnu. Riječ je o projektu koji je novitet na području Hrvatske (dosad su postavljena samo dva), jer se koristi moderna tehnologija u kojoj se do informacije dolazi dodirivanjem površine ekrana pa će na početku možda problema imati oni stariji građani koji tome nisu vični, ali princip je vrlo jednostavan pa vjerujemo da će ga svi brzo prihvatiti. Pod svi ne mislimo samo na izletnike i turiste koji dolaze u naš grad, već na Samoborke i Samoborce koji tu mogu naći korisne informacije. Naime, na Info kiosku nalazi se interaktivna karta Samobora, kulturna, turistička i gospodarska ponuda, a, naravno, tu su i opći podaci o gradu, kao i virtualna šetnja.

Info kiosk svečano je 11. prosinca pustio u rad samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, koji je tom prigodom rekao da se Samobor može svrstati među rajrazvijenije gradove Hrvatske, koji može pružiti primjer drugima. Pozvao je i građane, osobito mlađe, da ne oštećuju Info kiosk, jer ga je Grad napravio uz pomoć sredstava svih građana pa i njihovih roditelja.

Nositelj ovog projekta bio je Poduzetnički centar Samobor, a partner Turistička zajednica grada pa su na otvorenju bili zamjenica direktorice TZGS Marijana Obad Slamar, pročelnik i direktor PCS-a Željko Radovanić, stručna suradnica PCS-a Renata Razum, a uz njih su bili zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić i predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko. Kako je najavljeno, mjesta će biti i za oglasni prostor pa se očekuje da će samoborski gospodarstvenici prepoznati prednosti ovog načina oglašavanja.

M.Š.

Web stranica Poduzetničkog centra

S puštanjem u rad Info kioska počela je funkcionirati i web stranica Poduzetničkog centra Samobor. Od sada na adresi www.pcsamobor.hr poduzetnici, obrtnici i građani mogu saznati što je novog u PCS-u, o raspisanim natječajima i objavljenim projektima.

 
13.12.2010.

Otvoren 5. samoborski Božićni sajam

Lakše je u grijanom šatoru

Otvoren 5. samoborski Božićni sajam

Kao što je bilo prije najavljeno, u Samoboru je otvoren 5. Božićni sajam. Za razliku od prethodnih godina, na Trgu kralja Tomislava sada se nalazi grijani šator, a u njemu će sve do 24. prosinca posjetitelji svaki dan od 10 do 19 sati moći kupiti proizvode 30-ak izlagača.

Svečano otvorenje održano je 11. prosinca, kada je sve okupljene pozdravio pročelnik Odjela za gospodarstvo i financije Željko Radovanić te samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, koji je tom prigodom istaknuo da samoborski poduzetnici i obrtnici sada imaju mogućnost predstaviti se u najboljem svjetlu, poželjevši svima sve najbolje za predstojeće blagdane. Kako bi otvorenje proteklo u svečanom tonu pobrinuo se KUD Oštrc, njihovi mladi plesači i svirači.

Nakon otvorenja slijedio je obilazak štandova i kratka degustacija izloženih proizvoda. Izlagači su ove godine zadovoljni što se ne moraju više smrzavati kao prethodnih godina, a nadaju se i dobroj prodaji svojih proizvoda, jer imaju i popuste. Treba istaknuti da je ulaz u šator besplatan, a svatko tko uđe u njega moći će vidjeti poznate samoborske delicije, rukotvorine, božićne ukrase, licitare, igračke, staklo, keramiku i porculan te knjige, ali i okusiti samoborske specijalitete, kolače i kuhano vino. Uz to, na badnjak se u vremenu od 11 do 14 sati očekuje i dolazak Djeda Božićnjaka koji će dijeliti slatkiše.

Organizatori 5. samoborskog Božićnog sajma su Poduzetnički centar Samobor i Turistička zajednica Grada Samobora, a suorganizatori upravni odjeli za gospodarstvo i financije, odnosno za društvene djelatnosti.

M.Š.

 

Mjesni odbor Franjo Bučar dobio prostor za rad

Vatrogasci se usavršavali za specijalnost rukovanja aparatima za zaštitu dišnih organa

Humanitarna akcija Foruma žena samoborskog i svetonedeljskog SDP-a

Samoborski HSLS ponovno u humanitarnoj akciji

Na Trgu kralja Tomislava otvoren interaktivni Info kiosk

Otvoren 5. samoborski Božićni sajam

Arhiva 2010

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002