29.06.2010.

Proslava blagdana župe sv. Ivana Krstitelja u Lugu

Sportska natjecanja i podjela zahvala

Proslava blagdana župe sv. Ivana Krstitelja u Lugu

Tradicionalna proslava blagdana sv. Ivana Krstitelja u župi u Lugu održana je ove godine u subotu, 26. lipnja. Iako vrijeme nije bilo idelano za organizatore, ni povremena slaba kiša nije spriječila održavanje ove manifestacije na sportskim terenima uz crkvu. Kako nam je rekla predsjednica MO Lug Samoborski Martina Glasnović Horvat, sedmu godinu zaredom u sklopu proslave održavaju se i sportski susreti za one mlađe, ali i starije stanovnike župe. Tako je ove godine priređeno natjecanje u stolnom tenisu, vožnji spretnosti na biciklu, malom nogometu i slobodnim bacanjima u košarci.

U malom nogometu natjecali su se prstići i limači NK Bregana, u stolnom tenisu oni najmlađi (u svojim su kategorijama pobijedili Matej Magdić, Ivan Crnković, Alan Hrastinski i Dora Bortas) koji su dobili i lijepe nagrade kao što su futrole za rekete, frizbi, baloni, slatkiši, a kremšnite je osigurao susjedni Mjesni odbor Podvrh, koji također pripada župi Lug. Ugodnu dužnost podjele nagrada imao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, a prije toga svečanosti je nazočio i gradonačelnik Krešo Beljak.

Na proslavi su dodijeljene i zahvalnice mjesnog odbora za pomoć u nastupu na ovogodišnjoj češnjovkijadi u sklopu Proljetnog sajma, a primili su ih Zlatko Rizović, Stjepan Vapnar i Darko Novoselić. Za osvojeno drugo mjesto u pripremanju kotlovine na Proljetnom sajmu priznanja su dobili Darko Novoselić, Igor Bjelac, Stanko Grdović i Miroslav Bošnjak. I, na kraju, za pomoć pri opremanju štanda za nastup na Fašniku zahvale su uručene Božidaru i Mariji Komerički, Zdravku Runtasu, Branku Vidoviću, Franji Mataušiću te Darku i Anđelki Novoselić.

Zabava na igralištu potrajala je do kasnih večernjih sati uz dobru hranu i piće, na čemu su organizatori zahvalili Krčmi Kod Darka, pa se tako već s veseljem očekuje sljedeća godina i nova sportska natjecanja i fešta u Lugu.

M.Š.

 
29.06.2010.

U Petkovom Bregu održano peto izdanje Večeri uz tamburu

Uloženi trud se isplatio

U Petkovom Bregu održano peto izdanje Večeri uz tamburu

Korak po korak, i vrijedni članovi Folklornog ansambla Petkov Breg stigli su do petog izdanja Večeri uz tamburu. I ove je godine pripremljen bogat kulturno-umjetnički program i uložen velik trud kako bi se tradicija odvijanja večeri i dalje zadržala. U Petkov Breg 26. lipnja stigli su gosti iz raznih dijelova Lijepe naše - KUD Licitar, KUD Kolovrat, KUD Lipa, KUD Horvati i KUD Uljanik. Naravno, pred svojom vjernom publikom zasvirali su i domaćini, članovi mlađeg i starijeg orkestra pod vodstvom njihova voditelja Natka Gaberca.

Prije toga predsjednik FA Petkov Breg Božidar Belavić zahvalio je na dolasku svim gostima i uzvanicima, Gradu Samoboru koji je financijski pomogao postavljanje šatora na malonogometnom igralištu iza vatrogasnog doma, potom Mjesnom odboru, kao i svim članovima ansambla na uloženom trudu i vremenu za pripremu manifestacije te sponzorima. Kako se obično kaže, zabava je i ove godine potrajala dugo u noć uz grupu Mirakul, a uz pomoć pedesetak sponzora bila je osigurana i bogata tombola.

Inače, FA Petkov Breg prošle je godine proslavio desetu godišnjicu djelovanja, od samog osnivanja voditelj orkestra je Natko Gaberc, a od početne jedne sekcije ansambl je narastao na sadašnje tri – plesni ansambl te stariji i mlađi tamburaški orkestar.

M.Š.

 

Proslava blagdana župe sv. Ivana Krstitelja u Lugu

U Petkovom Bregu održano peto izdanje Večeri uz tamburu

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002