27.12.2010.

Komemoracija za predsjednika samoborske HVIDR-e Velimira Prosolija

Dao je svoje najbolje godine za slobodu Hrvatske

Komemoracija za predsjednika samoborske HVIDR-e Velimira Prosolija

Suborci i članovi braniteljskih udruga iz Samobora, Svete Nedelje i Zagrebačke županije, samoborski i svetonedeljski dužnosnici, kao i prijatelji, oprostili su se 27. prosinca na komemoraciji od preminulog predsjednika samoborske HVIDR-e Velimira Proslija - Đele. U nevjerici što ih je tako iznenada napustio suborac i prijatelj, u nazočnosti obitelji, prisjetili su se svega što je Velimir Prosoli učinio u obrani Hrvatske kao pripadnik 151. samoborske brigade i 153. velikogoričke brigade, u koju se dobrovoljno javio odmah po demobilizaciji 151. brigade 12. srpnja 1992. godine. Prisjetili su se svega i što je učinio za HVIDR-u i svoj zavičaj, brinući se i za obitelji poginulih i preminulih branitelja te aktivno sudjelujući u sportskim aktivnostima.

Dopredsjednik samoborske i svetonedeljske HVIDR-e Marijan Habljak pročitao je njegov životopis, ističući da je, uz Spomenicu Domovinskog rata, Prosoli odlikovan Redom hrvatskog križa i redom Zrinski-Frankopan, a ove godine Grad Samobor dodijelio mu je Nagradu za životno djelo. Od 2002. obnašao je dužnost predsjednika samoborske i svetonedeljske HVIDR-e te je bio i izbornik za sport ove Udruge na razini Zagrebačke županije, a na natjecanjima je osvojio 25 medalja, rekao je Habljak, dodajući i da se isticao svojom vedrinom, jer je volio prijatelje i druženja.

U prostorijama Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog članovima prigodne riječi sućuti izrekli su predsjednik Udruge branitelja 151. brigade Franjo Horvat, predsjednik HVIDR-e Zagrebačke županije Ivica Krčelić, zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Ivica Pavlić te gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak, rekavši da je za Hrvatsku dao svoje najbolje godine i svoje zdravlje.

Po završetku komemoracije u prostorima HVIDR-e otvorena je knjiga žalosti. Posljednji ispraćaj Velimira Prosolija bio je na groblju u Rudama, a nakon pogreba u crkvi svete Barbare služena je misa zadušnica.

M.Š.

 
27.12.2010.

Samoborska policija i ovaj blagdanski vikend imala pune ruke posla

Razbojstvo, napad na policajca i obiteljsko nasilje

Samoborska policija i ovaj blagdanski vikend imala pune ruke posla

Blagdanski vikend na području Policijske postaje Samobor ponudio je, od značajnijih događanja, jedno razbojstvo, napad na policijskog djelatnika te intervenciju u slučaju obiteljskog nasilja. Za početak, 24. prosinca oko 7:30 sati, maskirani muškarac ušao je u poslovnicu Hrvatske pošte u Zagorskoj ulici te otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna. Pritom je, kažu u PU zagrebačkoj, 45-godišnjoj zaposlenici prijetio i iskoristio svoju tjelesnu snagu kako bi došao do plijena. Za nepoznatim muškarcem se traga. Inače, ovo je u 2010. godini već druga pljačka u poštanskoj poslovnici u Zagorskoj.

Na Badnjak je zabilježen i slučaj fizičkog nasrtaja na policijskog službenika u Bregani. Napad se dogodio kod zgrade policije u Samoborskoj ulici u Bregani, gdje je oko 16:30 sati, kako javlja PU Zagrebačka, vidno alkoholizirani 43-godišnji muškarac bez povoda šakom udario policijskog službenika. Uslijedila je "uporaba sredstava prisile" kako bi se spriječili daljnji napadi pa je 43-godišnjak priveden u službene prostorije. Alkotest napadača pokazao je 2,16 g/kg alkohola uz krvi. I napadaču i policijskom službeniku liječnička je pomoć pružena u Domu zdravlja u Samoboru, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Na sam Božić, oko 7 sati, u kući u Langovoj ulici došlo je do nasilničkog ponašanja u obitelji pa je na intervenciju izašla samoborska policija. Prema njihovom izvješću došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba 49-godišnjaka s 0,98 promila alkohola i 27-godišnjeg mu sina s 2,01 promila alkohola. Potom je, kažu u policiji, 27-godišnji sin fizički napao 49-godišnju majku. Osumnjičeni su privedeni u prostorije policije, a nakon otrežnjenja predani su dežurnom Prekršajnom sudu u Zagrebu.

K.S.

 
27.12.2010.

Samoborski HNS organizirao akciju za štićenike sigurne kuće u Samoboru

Anđeli za sigurnu kuću

Samoborski HNS organizirao akciju za štićenike sigurne kuće u Samoboru

Samoborska podružnica HNS-a nastavlja svoje aktivnosti kojima pomaže rad sigurne kuće u Samoboru. Nakon što su im pomogli u kupnji aparata i dijela namještaja, na Badnjak su na središnjem samoborskom trgu održali akciju Moj dobri anđele, prikupljajući dobrotvorna sredstva za štićenike sigurne kuće. Članice Ženske inicijative HNS-a izradile su na svojim radionicama anđele koje su dijelili aktivisti HNS-a, kao i božićnu pšenicu, te su svi skupa u blagdanskom raspoloženju uručili darove za pod bor štićenicima sigurne kuće.

I.H.

 

Komemoracija za predsjednika samoborske HVIDR-e Velimira Prosolija

Samoborska policija i ovaj blagdanski vikend imala pune ruke posla

Samoborski HNS organizirao akciju za štićenike sigurne kuće u Samoboru

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002