27.10.2010.

Kestenijada samoborskog SDP-a

Ispekli pa rekli

Kestenijada samoborskog SDP-a

Kao što su i najavili, samoborski SDP-ovci prethodni su vikend održali svoju već tradicionalnu kestenijadu i na taj način obilježili i dodjeljivanje Zlatne bule Samoboru 1242. godine. Kestene su prvo pekli 22. listopada u Rakovom Potoku, potom u subotu, 23. listopada, na glavnom samoborskom trgu, da bi ovu mini turneju u nedjelju popodne završili u Bregani ispred tržnice. Uz kestene, dijelio se portugizec i bijelo vino te prigodni suveniri. Kako su nam rekli, ukupno su u ova tri dana pripremili 150 kilograma kestena, i to prikupljenog na području Bedra i Javorka te na Žumberku, kao i ukupno 40 litara vina.

M.Š.

 
27.10.2010.

Kestenijada mladih samoborskog HSS-a

100 kila i 100 litri

Kestenijada mladih samoborskog HSS-a

Mladi samoborskog HSS-a u nedjelju, 24. listopada, na samoborskom Trgu kralja Tomislava dijelili su građanima i gostima našega grada pečene kestene i mlado vino. Ukupno su pripremili 100 kilograma kestena i 100 litara vina, a nova predsjednica Organizacije mladih samoborskog HSS-a Suzana Cesnik rekla je da su na ovaj način željeli obilježiti i početak rada novog vodstva ove organizacije.

M.Š.

 
27.10.2010.

U POU Samobor pokrenuta radionica izrade krema i uljnih mješavina

Znojte se i - mirišite!

U POU Samobor pokrenuta radionica izrade krema i uljnih mješavina

Miomirisi koji su se širili iz prostorija Pučkog otvorenog učilišta u subotu, 23. listopada, u prijepodnevnim satima, natjerali su brojne prolaznike da duboko udahnu na nos i zapitaju se o čemu je riječ. Naime, Pučko otvoreno učilište Samobor organiziralo je prvu u nizu radionica na kojima zainteresirani mogu naučiti kako izraditi kreme i uljne mješavine na bazi eteričnih ulja. Malena grupica sretnica koje su sjele u klupe POU učionice tog dana tako su zasukale rukave i prikupile prva znanja o izradi vlastitih krema, parfema, balzama ili uljnih mješavina od prirodnih baznih i eteričnih ulja, a posebno radosno dočekana je činjenica da sve što polaznici izrade na radionici nose sa sobom kući.

Radionica je namijenjena proizvođačima ljekovitog bilja koji žele izraditi finalni proizvod, ali i svima koji žele za sebe i svoju obitelj kreirati prirodne preparate, a vode ih Vlatka Mileusnić i Stéphanie Bideau. U dolazećim vikendima još će se raditi na vrstama i djelovanju baznih i eteričnih ulja, vrstama emulgatora, vrstama i djelovanju hidrolata, pravilnom miješanju vodene i masne faze, uz obilje praktičnih, mirišljavih savjeta.

K.S.

 
27.10.2010.

Održana 2. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

U Svetoj Nedelji problema nema

Održana 2. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

20. je listopada u gradskoj vijećnici održana 2. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Sjednici su prisustvovali gradonačelnik i predsjednik Vijeća za prevenciju Drago Prahin, Ivica Pavlić, zamjenik gradonačelnika, kao i članovi vijeća Renato Kos, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, Marijan Pehar, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Samobor, Dragutin Bubnjar, dekan Svetonedeljskog dekanata, Vera Glas, predsjednica ZKUU Sveta Nedelja, Goran Rožek, predsjednik Športskog saveza Sveta Nedelja, Ivan Abramović, suradnik za komunalne djelatnosti Grada Svete Nedelje te ostali suradnici.

Gradonačelnik je na početku sjednice zahvalio članovima Vijeća na sudjelovanju i provođenju redovnih aktivnosti u proteklom razdoblju, nakon čega su uslijedila izviješća o radu.

Renato Kos, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća iznio je statističke podatke prekršajnih i kaznenih prijava za područje Grada Svete Nedelje te istakao da je najveći problem nasilje u obitelji, no broj ovih prijava nije velik. Naveo je brojne aktivnosti koje provodi policija te predložio aktivnosti oko realizacije kazališne predstava Droga, što je prihvaćeno.

Marijan Pehar, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Samobor pohvalio je Grad Svetu Nedelju, s obzirom na činjenicu da o zlouporabi droga s tog područja u Centru nemaju nikakvih saznanja.

Dragutin Bubnjar, dekan Svetonedeljskog dekanata, iznio je kraće izvješće o provođenju aktivnosti s mladima, a o istome je govorio i Goran Rožek, predsjednik Športskog saveza Sveta Nedelja.

Predsjednik Vijeća Prahin predložio je da se Vijeće sastaje svaka dva mjeseca, kako bi pravovremeno moglo reagirati na eventualne probleme, što je prihvaćeno.

Vijeće je jednoglasno prihvatilo i prijedlog Renata Kosa, koji je inicirao izradu okvirnog plana rada za sljedeću godinu, kako bi se za pojedine stavke osigurala sredstva u proračunu.

A.B.

 

Kestenijada samoborskog SDP-a

Kestenijada mladih samoborskog HSS-a

U POU Samobor pokrenuta radionica izrade krema i uljnih mješavina

Održana 2. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002