07.12.2010.

Komunalne aktivnosti u MO Drežnik u 2010. godini

Uređene ceste i postavljene table

Komunalne aktivnosti u MO Drežnik u 2010. godini

Mjesni odbor Drežnik bio je vrlo aktivan u 2010. godini, što dokazuju i provedene akcije. Kako je naveo predsjednik MO Drežnik Stjepan Kozlina, tijekom 2010. godine izgrađena je sekundarna vodovodna mreža u ulicama Gajsko i Jemići u dužini 900 metara, uređen je i asfaltiran nogostup u Drežničkoj ulici od Društvenog doma do Mlinske ulice dužine 400 metara, asfaltirano je 80 metara Ulice Krč, a novi asfalt u dužini jednog kilometra dobila je i županijska cesta Galgovo - Drežnik Podokićki – Klinča Sela od društvenog doma u Drežniku do autobusnog okretišta. Putem malih komunalnih akcija koje su financirane iz sredstava mjesnog odbora zacijevljen je kanal i napravljena priprema za uređenje 400 metara nogostupa, kupljeno je 100 stolica za društveni dom, kupljen je i ugrađen koš za košarku na sportskom igralištu te je nabavljena i postavljena oglasna ploča u Ulici Zelengaj. Stjepan Kozlina naveo je i da su neke aktivnosti provedene preko Komunalca, kao što su navažanje šljunka za sanaciju Ulice Jemići, nabava i postava mjesopisnih tabli u Ulici Gajsko iz smjera Tržića i Ulici Zelengaj iz smjera Galgova te nabava i postava tabli s imenima ulica na Drežničkoj cesti te u Zelengaju i Mlinskom prilazu, kao i putokazne table Palčići.

M.Š.

 
07.12.2010.

Zbog prijave Biotrona Samoborček dobio privremenog stečajnog upravitelja

O stečajnom postupku u Samoborčeku odlučit će sud!

Zbog prijave Biotrona Samoborček dobio privremenog stečajnog upravitelja

Pomalo s nevjericom Samoborom je prostrujala vijest da je Samoborček u stečaju, što su objavili i pojedini internet portali koji se, u prvom redu, bave poslovnim informacijama. No, Samoborček nije u stečaju nego je Trgovački sud odredio privremenog stečajnog upravitelja, koji mora pregledati svu relevantnu financijsku i poslovnu dokumentaciju i podnijeti izvješće sudu, što je uobičajeni postupak u praksi kada ne postoje jasne okolnosti koje bi dovele do pokretanja stečajnog postupka. Uzrok svega je, zapravo, prijava Biotrona d.o.o. iz Klanjca i iskazivanje njihova potraživanja, koja samoborski prijevoznik osporava negirajući da su poslovali s tom tvrtkom.

Naravno da smo u Samoborčeku od vlasnika Bože Grgurića željeli saznati o čemu se radi, ali on je rekao da ne može davati nikakve izjave dok traje sudski postupak. Ni privremeni stečajni upravitelj Nebojša Antolić nije mogao iznijeti nikakve detalje dok traje postupak, već nam je potvrdio kako je proteklih dana pregledao i analizirao svu poslovnu dokumentaciju, kao i bankovna izvješća, te je svoje izvješće 7. prosinca uputio na Trgovački sud. Očekuje se da sudac vrlo skoro odredi ročište na kojem bi se donio pravorijek i razriješila čitava situacija, tj. donijelo rješenje ima li osnove za pokretanje stečajnog postupka. U međuvremenu, Samoborček i dalje normalno posluje.

M.Š.

 
07.12.2010.

Akcija samoborskih članova Foruma mladih SDP–a u povodu Dana borbe protiv AIDS-a

Ministre Milinoviću, gdje je edukacija?

Akcija samoborskih članova Foruma mladih SDP–a u povodu Dana borbe protiv AIDS-a

I ove godine, već tradicionalno, članovi Foruma mladih SDP–a Samobor obilježili su Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a.

Organizirali su dijeljenje edukativnog letka i prezervativa pod geslom: "Ministre, gdje je edukacija u srednjim školama?" Takvim načinom obilježavanja ovog dana htjeli su ukazati na nužnost odgovornog seksualnog ponašanja mladih osoba. Upozorili su također na veliku odgovornost starijih koji bi trebali učiniti sve da se mlade educira o seksualno odgovornom ponašanju kao jedinom mogućem načinu u borbi protiv opakog virusa HIV-a, koji u svijetu uzima mnoge živote, a i u Hrvatskoj se bilježi velik broj zaraženih od te opake bolesti.

Mladi SDP–ovci prilikom podjele promotivnog materijala razgovarali su s mladima koji su izrazili svoje negodovanje što se i dalje njeguje pristup zatvaranja očiju pred nužnom seksualnom edukacijom u školama te protestirali protiv nemogućnosti dobivanja odgovora na pitanja o toj temi na odgovarajući način.

Predsjednik FM-a Samobor Luka Tomovski izrazio je svoju ogorčenost zdravstveno-edukativnom politkom Vlade RH te je istaknuo da se Forum mladih SDP–a zalaže za uvođenje edukacije o spolno prenosivim bolestima u škole, što bi mladima bilo jako korisno i zanimljivo, a i smanjilo bi obolijevanje mladih osoba od opakih spolno prenosivih bolesti.

Ivica Horvat

 

Komunalne aktivnosti u MO Drežnik u 2010. godini

Zbog prijave Biotrona Samoborček dobio privremenog stečajnog upravitelja

Akcija samoborskih članova Foruma mladih SDP–a u povodu Dana borbe protiv AIDS-a

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002