20.06.2010.

Skupština svetonedeljske Turističke zajednice promijenila članove, na čelu gradonačelnik Prahin

Novi članovi, nove ideje

Skupština svetonedeljske Turističke zajednice promijenila članove, na čelu gradonačelnik Prahin

Posljednju izvještajnu, a svoju 25. redovnu sjednicu 14. lipnja održali su skupštinari starog saziva Turističke zajednice grada Svete Nedelje, a nakon njih sastala se i nova skupština svetonedeljske turističke zajednice na osnivačkoj sjednici. Do ovih promjena došlo je zbog izmjena Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, obrazložila je dosadašnja predsjednica Zajednice Ksenija Gabriša.

Nadzorni odbor pod vodstvom Krunoslava Markovinovića dao je zeleno svjetlo materijalno-financijskom poslovanju gradske Turističke zajednice, o kojemu je šefica gradskih financija Biserka Delač rekla da je bilo dobro, jer je i rebalansirani financijski plan za 2009. od 840 tisuća kuna nadmašen na kraju za 10-ak tisuća kuna. Potrošeno je, doduše 80-ak tisuća kuna više od prihodovana novca, ali je to pokriveno s dijelom viška iz 2008. godine, koji je iznosio 210 tisuća kuna. Ksenija Gabriša je podsjetila potom oba skupštinska saziva na sve lanjske i dio ovogodišnjih aktivnosti Turističke zajednice Grada, a potom je njezin nasljednik na predsjedničkoj dužnosti, aktualni gradonačelnik Drago Prahin, koji ovaj posao preuzima po sili zakona, započeo s vođenjem osnivačke skupštinske sjednice.

Sastav nove skupštine određen je temeljem udjela poslovnih subjekata u prihodima Turističke zajednice, koja se najvećim dijelom financira iz sredstava turističke članarine pa su i najveći obveznici njezina plaćanja s ovoga područja dali svoje predstavnike u ovaj skupštinski saziv. To su Mirjana Kapeš i Loreta Kalauz Majstorović iz tvrtke Medical Intertrade, Diana Rimac iz Consule, Ivan Šturman iz Stanića, Gordana Dadić iz Terra Jaske, Krešimir Horvatinčić iz Hotel-restorana Babylon, Damir Klemenčić iz Bistroa Dvojka, Nedjeljko Ričko iz Pizzerije Ricco, Alojz Požgaj iz Bistroa Glineni golub, Tomislav Jakopač iz Obrta Topaz, Milijana Šimunović iz Zame, Dijana Leskovar iz Limarije Sebastijan, Damir Halužan iz Bruno-hala i Freddy Burić iz Kamen-pruda. Skupština sada, sukladno zakonskim propisima, broji 14 članova i taj je broj promjenjiv.

Izabrano je i novo 9-eročlano Turističko vijeće (Drago Prahin, Renata Petravić, Damir Klemenčić, Irena Lacković, Dijana Leskovar, Tomislav Jakopač, Alojz Požgaj, Damir Halužan i Milijana Šimunović) te dvočlani Nadzorni odbor (Vesna Krištofić i Milica Matijašić). Za zamjenicu predsjednika Turističke zajednice imenovana je Ksenija Gabriša. Predstavnici gradske Turističke zajednice u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije bit će Drago Prahin i Damir Halužan. Direktorica Ureda Turističke zajednice ostaje Renata Čaržavec. Nova je Skupština prihvatila i novi Statut, također usklađen s novim zakonom, te Poslovnik o svome radu.

Novoizabrani predsjednik Drago Prahin, koji u radu Turističke zajednice aktivno sudjeluje od njezina osnivanja 1999. godine, pozvao je nove skupštinare da aktivno sudjeluju u radu s novim idejama i inicijativama, koje će se, kako je rekao, usklađivati s realnim financijskim mogućnostima. Radi rasterećenja gospodarstva za 20-ak posto smanjit će se neposredna davanja za turističke programe, naglasio je Prahin i s tim u vezi zaključio da će se to zasigurno odraziti i na ostvarenje programa, zbog čega će biti nužno još veće okretanje k sponzorima.

www.radiosvn.com

 

Skupština svetonedeljske Turističke zajednice promijenila članove, na čelu gradonačelnik Prahin

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002