03.05.2010.

Nastavlja se projekt Seljačka tržnica

Tri štanda puna jagoda

Nastavlja se projekt Seljačka tržnica

Grad Samobor i Zagrebačka županija i ove će godine udružiti snage u organiziranju prigodne prodaje seljačkih proizvoda u programu pod nazivom Seljačka tržnica. Radi se o programu koji se provodi već više godina u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten, a koja u danima svibnja u Samoboru nudi svoje proizvode na gradskim štandovima.

Tako će i ove godine, s planiranim početkom 10. svibnja Seljačka tržnica zaživjeti u Samoboru u obliku triju štandova (dva ispred Samoborske banke te jedan u Kleščićevoj, uz most) na kojima će Samoborcima i posjetiteljima grada svoje proizvode nuditi samoborski proizvođači jagoda. Jagodari bi u Samoboru ostali do 20. lipnja.

K.S.

 
03.05.2010.

Grad Samobor sufinancira Norijadu 2010.

Norilo se bu na Vugrinščaku

Grad Samobor sufinancira Norijadu 2010.

Klub samoborskih studenata u suradnji sa samoborskim srednjim školama i ove godine planira organizaciju tradicionalnog obilježavanja konca srednjoškolskog obrazovanja, kraće rečeno Norijadu. Ona bi se većim dijelom održavala na prostoru ŠRC Vugrinščak, gdje bi maturante dočekali koncerti bendova, natjecanja u malom nogometu, potezanju užeta, trke u vrećama, karaoke, sendviči, sokovi... Jutarnji dio programa odvijao bi se u školama, a do Vugrinščaka bi se išlo u organiziranoj povorci kroz Samobor. Na kraju Norijade organizatori su zamislili i čišćenje Vugrinščaka nakon završene zabave.

Kako je i ovaj put osmišljen raznolik program, Klub se Gradu obratio s molbom za financijskim praćenjem Norijade 2010. koja bi, prema njihovoj računici, bila "teška" 39.353 kune, u što je uključena tehnika, hrana i piće, nagrade za pobjednike nagradnih igara te troškovi zaštitara, liječnika i ostalih službi. Odlukom Kolegija, Grad je odlučio i ove godine stati iza Norijade te je odobrio 30 tisuća proračunskih kuna Klubu samoborskih studenata.

K.S.

 
03.05.2010.

Nabavlja se klimatizacijski uređaj za predvorje Sportske dvorane Samobor

Konačno bu friško u dvorani

Nabavlja se klimatizacijski uređaj za predvorje Sportske dvorane Samobor

Dolazak toplijih dana aktualizirao je problem o kojem smo u Glasniku pisali prošlog ljeta, a odnosi se na "vruću" situaciju u predvorju nove sportske dvorane u Samoboru. Naime, predvorje kod glavnog ulaza u dvoranu ljeti bude i toplije od 50 stupnjeva C zbog činjenice da je krovište nad njim izrađeno od lexan ploča.

Osim što takve vrućine u ljetnim mjesecima uvjete za rad čine gotovo nemogućima, dolazi i do čestih kvarova elektronike. U predvorju se inače povremeno održavaju razne skupštine, sastanci i slična događanja, a u dijelu hola nalazi se i kafić čiji su gosti uglavnom korisnici dvorane.

Kako bi se ovo ljeto vrućine u predvorju učinile podnošljivima, Ustanova Sportski objekti Samobor (SOS) zatražila je od Grada suglasnost za nabavu i ugradnju klimatizacijskog uređaja. Prema ponudi obrta Šančić, koju je SOS zatražio, ta bi investicija koštala nešto manje od 70 tisuća kuna (bez PDV-a), a Grad Samobor je odlukom Kolegija gradonačelnika blagoslovio kupovinu klima-uređaja.

K.S.

 
03.05.2010.

Grad Samobor odobrio postavljanje nadstrešnica na autobusnim stajalištima

Još 8 lokacija

Grad Samobor odobrio postavljanje nadstrešnica na autobusnim stajalištima

Na osnovu zahtjeva mjesnih odobra za postavu nadstrešnica na autobusnim stajalištima te nakon terenskog pregleda, na Kolegiju gradonačelnika je odlučeno da će se na području Grada postaviti još 8 nadstrešnica.

Kako je konstatirana trenutna mogućnost postave u Grdanjcima (Svinjarići), Hrastini (Mihovilova-Hrastinska), Klakama (centar), Lugu (Re-Ni), Manjoj Vasi (Bukovje), Pavučnjaku (kod škole), Rudama (Drežnik) i Jarušju (okretište), tako će nadstrešnice biti smještene upravo na navedenim lokacijama.

K.S.

 
03.05.2010.

Samoborski speleolozi proslavili ulazak u nove prostorije

Novi podstrek u radu

Samoborski speleolozi proslavili ulazak u nove prostorije

Na desetu godišnjicu djelovanja kao samostalnog kluba, samoborski speleolozi mogli su 16. svibnja proslaviti ulazak u svoje nove prostorije u Perkovčevoj 59, u bivšoj zgradi Komunalca. Naime, Speleološki klub Samobor osnovan je 1. srpnja 2000. godine, a nastavlja tridesetgodišnju speleološku tradiciju u Samoboru, započetu u Speleološkom odsjeku HPD-a Japetić. Predsjednik Speleološkog kluba Samobor Ilija Rašić kaže da su do sada s planinarima dijelili prostor u Starogradskoj, a tijekom zime sami su malo po malo uređivali novi prostor i dali mu potpuno novi "štih". Uredili su i prebojali zidove, postavili platno i tako ga osposobili kao učionicu i uredski prostor. Predsjednik kaže da su prije arhivu i opremu morali držati kod kuće, a sada će se sve moći naći na jednom mjestu. Naime, osim učionice, u susjednoj prostoriji uredit će i skladište za alat, a u planu je i postavljanje umjetne stijene za učenje i vježbanje penjanja. Hoće li ona odmah biti i postavljena ovisi o dinamici uređenja Vojarne Taborec, budući da je prostor u Perkovčevoj planiran kao privremeno rješenje. Ako se odluči da će u njemu biti barem dvije godine, onda će se postaviti i umjetna stijena i drugi sadržaji, koji će dodatno poboljšati školu speleologije koju organizira klub. Inače, glavni dio istraživačkih aktivnosti kluba provodi se na području Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje, na Velebitu, Dinari, u NP Risnjak te na otocima Cresu i Lošinju.

Svečanost je bila prigoda za druženje i zabavu članova kluba, a podršku su im dali predsjednik i tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Samobora Krešimir Motočić i Krešo Sokolović te predsjednik Zajednice tehničke kulture zagrebačke županije Ivan Vlainić. Speleološki klub član je Hrvatskog speleološkog saveza i Zajednice tehničke kulture Grada Samobora. Sastanci članova održavaju se utorkom u novim prostorima od 20 sati i 30 minuta.

M.Š.

 

Nastavlja se projekt Seljačka tržnica

Grad Samobor sufinancira Norijadu 2010.

Nabavlja se klimatizacijski uređaj za predvorje Sportske dvorane Samobor

Grad Samobor odobrio postavljanje nadstrešnica na autobusnim stajalištima

Samoborski speleolozi proslavili ulazak u nove prostorije

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002