17.09.2010.

V. kup Hrvatske vatrogasne zajednice

DVD Otok treći

V. kup Hrvatske vatrogasne zajednice

U Đakovu je 11. rujna održano vatrogasno natjecanje 5. kup Hrvatske vatrogasne zajednice, u kategorijama A i B muški i žene.

Natjecateljska ekipa DVD-a Otok Samoborski sudjelovala je u kategoriji A muški, u konkurenciji dvadeset natjecateljskih ekipa, na nastupima u Hvaru, Varaždinu, Ivanić - Gradu, Desnom Trebarjevu i Đakovu.

Na natjecanju u Đakovu, koje je ujedno bilo i 8. kup Grada Đakova, Otočani su osvojili 3. mjesto i izborili nastup u Super kupu, na kojem je sudjelovalo osam ekipa. U Super kupu se natjecanje odvijalo po sistemu nastupa dviju ekipa na dvije natjecateljske staze, izvođenjem vježbe u isto vrijeme. Tako su samoborski vatrogasci članovi DVD-a Otok stepenicu po stepenicu prolazili i bili na kraju najuspješniji i osvojili Super kup.

Za ukupni rezultat iz pet nastupa rezultati su se zbrajali te je DVD Otok osvojio 3. mjesto na 5. kupu Hrvatske vatrogasne zajednice za 2010. godinu.

Osvajanje trećeg mjesta je značajan rezultat za samoborsko vatrogastvo, a posebno za DVD Otok Samoborski. To je dokaz dobrog i kvalitetnog rada vodstva DVD-a Otok, uključivanjem mladih članova i odgajanjem za dobrovoljan i humanitaran rad.

Ovaj izvrstan rezultat ostvarila je ekipa u kojoj su nastupali Dejan Sauer, Dalibor Mataušić, Goran Gorišek, Željko Mataušić, Matej Husta, Ivan Binički, Danijel Horvat, Željko Vitko, Dario Telišman, i Boris Grom.

Boris Bogolin

 
17.09.2010.

U MO Vrhovčak Samoborski odrađena mala komunalna akcija u Gornjoj Dubravi

Cesta zvana čežnja

U MO Vrhovčak Samoborski odrađena mala komunalna akcija u Gornjoj Dubravi

U Gornjoj Dubravi 15. rujna otvoreno je 375 metara novoasfaltirane ceste, što je realizirano u suradnji MO Vrhovčak Samoborski i Grada Samobora. Kako je rekao predsjednik mjesnog odbora Tomislav Pađan, u ovoj maloj komunalnoj akciji Grad je osigurao materijal i asfalt, dok je mjesni odbor obavio sve pripremne radove.

Vrpcu je na svečanosti prerezao gradonačelnik Krešo Beljak, u čijoj su pratnji bili njegovi zamjenici Hrvoje Frankić i Željko Stanec te predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko. Tom je prigodom gradonačelnik istaknuo da je prioritet ove vlasti ulaganje u mjesne odbore i naselja koja su godinama bila zanemarivana, još od vremena bivše države, kada se uvijek infrastruktura dovodila u novosagrađena naselja, a samoborska sela ostala su zapostavljena. Stoga je rekao da je ovo tek početak sustavnog ulaganja u okolna naselja i da će sličnih akcija biti još.

Mještani su rekli da su uređenje ceste čekali godinama, točnije desetljećima, pa su je stoga i nazvalI "cesta zvana čežnja". Izrazili su zahvalnost gradonačelniku Beljaku i aktualnoj upravi što su u roku tri mjeseca omogućili asfaltiranje ceste, koja u budućnosti može postati i vinska cesta, ali otvoriti i nove mogućnosti, jer se nalazi neposredno uz prirodni krški fenomen Medjame.

M.Š.

 
17.09.2010.

Obavljena i primopredaja dvorane Rude

Počelo odbrojavanje

Obavljena i primopredaja dvorane Rude

I dok se sada već broje sati do svečanog otvorenja školske sportske dvorane u Rudama (utorak, 14. rujna), dan uoči obavljena je i primopredaja iste. Tako je u novoizgrađenoj dvorani potpisan primopredajni zapisnik za obavljene građevinske, obrtničke i instalaterske radove, uz nazočnost izvođača radova, komisije za primopredaju i gradskih dužnosnika. U ime investitora zapisnik su potpisali ravnatelj Ustanove Sportski objekti Samobor Vladimir Čerkez i Vesna Petrić iz gradskog Odjela za stambene, komunalne poslove i razvoj (koja je, uz pročelnika Željka Kovačića, bila zadužena za ovaj objekt), a potpise su stavili i glavni nadzorni inženjer Mario Grizelj te predstavnici izvođača radova - Partner Elektrika, Hvara, Sken-Monta i DP gradnje. U ime Grada Samobora nazočio je ovom svečanom činu zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić te pročelnik gradskog Odjela za društvene djelatnosti Damir Fabek, a bili su tu i ravnateljica OŠ Rude Tatjana Milek, predsjednik Upravnog vijeća Ustanove SOS Krunoslav Vidić, doskorašnja predsjednica UV-a te ustanove i dugogodišnja ravnateljica OŠ Rude Marica Jelenić te projektant Ratimir Škutelj.

Ovom je prigodom još jednom istaknut značaj nove dvorane za školu, RK Rudar, kao i cijelo mjesto, ali i sve članice Samoborskog športskog saveza koji će također moći zatražiti termine u novoj dvorani.

Ravnatelj Ustanove SOS Vladimir Čerkez rekao je tom prigodom da je dvorana prošla tehnički pregled, a početkom rujna dobivena je i uporabna dozvola. Čestitke izvođačima radova uputio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, dok je Marica Jelenić podsjetila da je još 1984. godine napravljen plan o proširenju škole u Rudama, koji je predviđao i gradnju dvorane. Ravnateljica OŠ Rude Tatjana Milek posebno je istaknula činjenicu da je gradnja dvorane plod zajedništva sadašnje i bivše gradske uprave te je zahvalila sadašnjoj upravi, predvođenoj gradonačelnikom Beljakom, što je nadišla politička razmimoilaženja i nije stopirala ovaj projekt. Na kraju svečanosti u ime izvođača Stjepan Skendrović predao je ključeve objekta ravnatelju ustanove SOS Vladimiru Čerkezu.

Svečano otvorenje nestrpljivo očekuju i učenici škole u Rudama, jer će oni od srijede, 15. rujna, napokon moći na nastavu tjelesne i zdravstvene kulture u novu dvoranu.

M.Š.

Poziv na utakmicu

Po okončanju ceremonije svečanog otvorenja, na kojoj se očekuju brojni uzvanici, odigrat će se i utakmica između RK Rudar iz Ruda i RK Zagreb Croatia osiguranje sa svojim zvijezdama, predvođenima Ivanom Balićem, a koja počinje u 18 sati i 30 minuta. Budući da se za svečanost otvorenja i utakmicu neće naplaćivati ulaznice, očekuje se velik broj posjetitelja pa se organizatori unaprijed ispričavaju svima koji neće moći ući u dvoranu, jer na tribinama i galeriji ima mjesta za 300-tinjak navijača. Stoga svi koji žele svakako nazočiti utakmici trebaju doći ranije i zauzeti svoje mjesto, jer će vrijediti staro pravilo – tko prvi, njemu mjesto.

 

V. kup Hrvatske vatrogasne zajednice

U MO Vrhovčak Samoborski odrađena mala komunalna akcija u Gornjoj Dubravi

Obavljena i primopredaja dvorane Rude

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002