29.10.2010.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Nove 103 crvene doze

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Ekipa Zavoda za transfuzijsku medicinu i ovaj put je odradila svoju ulogu u okviru akcije samoborskog Crvenog križa. Kao i svakog prvog utorka u mjesecu organizirano je dobrovoljno darivanje krvi, kojemu se ovaj put odazvao 101 dobročinitelj sa samoborskog područja, a krv ih je dalo 84-ero.

Nakon što se krv prikupljala od prijepodneva pa do 16 sati u predvorju Sportske dvorane Samobor, prilika za darivanje "tekućine koja život znači" pružena je i stanovnicima Bestovja, gdje je održan nastavak akcije. Tamo je pristupilo 25 darivatelja, a krv ih je dalo 19.

K.S.

 
29.10.2010.

Intervencija na kanalizacijskoj cijevi u Kleščićevoj

Umjesto zveckanja šalica, čule se lopate

Intervencija na kanalizacijskoj cijevi u Kleščićevoj

Hitna intervencija na cijevi kanalizacijskog sustava poremetila je uobičajenu rutinu ispijanja kavice petkom redovitim mušterijama Old Nick’s Puba. Tako je, dok se par metara dalje na samoborskim terasama uživalo u konačno sunčanom jesenjem danu, Kleščićevom pak odzvanjalo struganje lopata i inih alata.

Kako nam je rečeno, radovi na saniranju cijevi trebali bi biti zgotovljeni već tijekom petka, dok bi se naredni dan pokrpala ulična ploha na mjestu intervencije.

K.S.

 
29.10.2010.

Položeni vijenci u spomen palim braniteljima

Sveta Nedelja poklonila se onima koji su je zadužili

Položeni vijenci u spomen palim braniteljima

Ispred spomen obilježja palim braniteljima Grada Svete Nedelje, kao i kod Križa u Novakima, 28. su listopada, u povodu Dana Svih svetih položeni vijenci.

U ime Grada Svete Nedelje položili su ih gradonačelnik Drago Prahin i zamjenik gradonačelnika Ivica Pavlić te predsjednici udruga sa članovima.

A.B.

 
29.10.2010.

Dobre vijesti s gradilišta OŠ Rakitje

I vrijeme im je išlo na ruku!

Dobre vijesti s gradilišta OŠ Rakitje

Na gradilištu nove Osnovne škole Sveta Nedelja – Područna škole Rakitje 26. listopada održan je sastanak u kojem su sudjelovali gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin, suradnici za komunalne djelatnosti Grada, Ivan Abramović i Damir Zurovec, direktor društva BAU-TAJL Inžinjering d.o.o. zaduženim za nadzor, Juraj Benčić te Boris Marinković, voditelj gradilišta, iz Tim-gradnje d.o.o (izvođač radova).

Razlog sastanka bio je detaljniji uvid u razvoj projekta, kao i u sam postupak izvođenja. Boris Marinković je istaknuo kako su im zasad vremenske prilike išle na ruku i kako se gradnja odvija slijedom predviđenog plana, čak dapače, postoji i mogućnost ranijeg završetka radova na prvoj fazi.

Podsjetimo, gradnja škole zamišljena je u dvije faze. U prvoj fazi izgradnje gradi se nova škola na kčbr.4551/1 k.o. Rakitje, a rok za izgradnju iste iznosi 12 mjeseci. Nakon završetka izgradnje tog dijela te premještaja učenika u novi objekt, nastupa druga faza izgradnje. U drugoj fazi predviđeno je rušenje stare škole te gradnja još jednog školskog krila u vremenskom roku od isto 12 mjeseci. Nova škola prostire se na gotovo 3810 kvadratnih metara, od kojih prizemlje čini 2250 m2, kat 1556 m2, a moći će primiti 680 učenika.

A.B.

 
29.10.2010.

Izgrađen nogostup u Samoborskoj ulici u Rakovom Potoku

Sljedeće godine i do Karlovačke!

Izgrađen nogostup u Samoborskoj ulici u Rakovom Potoku

U Rakovom Potoku okončali su prvu fazu gradnje nogostupa u Samoborskoj ulici, a učinjeno su obišli zamjenici gradonačelnika Željko Stanec i Hrvoje Frankić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko i njihovi suradnici, a dočekali su ih predstavnici Vijeća mjesnog odbora Rakov Potok, predvođeni predsjednikom Branimirom Šiljkom, te tamošnji mještani. Po obilasku, predsjednik mjesnog odbora Branimir Šiljak rekao je kako je gradnja prve faze 355 metara nogostupa od vrtića do autobusne stanice napravljena prvenstveno zbog sigurnosti djece, ali i svih ostalih sudionika u prometu. Napravljeno je i parkiralište uz vrtić kako bi djeca mogla sigurno izaziti iz vozila. U planu je taj nogostup nastaviti sve do Karlovačke ceste (još oko 1500 metara). Istaknuo je Šiljak i veliku pomoć koju im je osigurala sadašnja koalicija u Gradu Samoboru, kao i pomoć svim mjesnim odborima.

Mjesni odbor Rakov Potok bio je vrlo aktivan u proteklom razdoblju pa su, primjerice, završeni tradovi na uređenju mjesnog groblja, no Branimir Šiljak ističe da to nije zasluga samo sadašnjeg Vijeća mjesnog odbora, već svih građana, kao i prijašnjeg vijeća, čiji su članovi pomagali svojim iskustvom. U sljedećoj godini planiraju, uz dovršetak nogostupa, popravak dva mosta u Samoborskoj ulici i uređenje oborinske odvodnje, a nogostup bi se uređivao i na dijelu Okićke ulice te postavio semafor na križanju Okićke i Karlovačke.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec rekao je da Grad vodi brigu o svojim dijelovima, s namjerom da se jednako razvijaju svi mjesni odbori te da je interes ove gradske uprave da se ti odnosi izbalansiraju. Potvrdio je da već stižu novi zahtjevi za komunalne akcije za kraj ove i sljedeću godinu, a unatoč recesijskim vremenima, ističe, Grad iznalazi sredstva u okviru svojih trenutnih mogućnosti da se naprave potrebi radovi po odborima. Za parkiralište i 355 metara nogostupa ukupno je osigurano oko 300.000 kuna.

M.Š.

 

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Intervencija na kanalizacijskoj cijevi u Kleščićevoj

Položeni vijenci u spomen palim braniteljima

Dobre vijesti s gradilišta OŠ Rakitje

Izgrađen nogostup u Samoborskoj ulici u Rakovom Potoku

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002