30.11.2010.

Najavljeno održavanje 5. Samoborskog Božićnog sajma te puštanje u pogon Internet info kioska Grada Samobora

Božićni sajam ovaj put na toplom

Najavljeno održavanje 5. Samoborskog Božićnog sajma te puštanje u pogon Internet info kioska Grada Samobora

Božićni duh u Samoboru od drugog prosinačkog vikenda trebali bi širiti i samoborski obrtnici i poduzetnici, najavljeno je na gradskoj tiskovnoj konferenciji u utorak, 30. studenoga.

- I ove godine organiziramo Samoborski božićni sajam na Trgu kralja Tomislava, koji će trajati od 11. do 24. prosinca, a po prvi puta ćemo ga smjestiti pod grijani šator – rekao je Željko Radovanić u ime jednog od organizatora, Poduzetničkog centra Samobor (drugi je Turistička zajednica Grada Samobora).

Sajam će biti izložbeno-prodajnog karaktera te će na njemu 30-ak domaćih proizvođača po prigodnim blagdanskim cijenama nuditi vlastite proizvode. Cilj Sajma, pojasnio je Radovanić, je ponuditi Samoborcima i posjetiteljima grada najrazličitije proizvode, od rukotvorina do prepoznatljivih samoborskih delicija, te, s druge strane, izaći u susret domaćim poduzetnicima otvaranjem nove prilike za plasiranje svojih proizvoda širem krugu kupaca. Iz tog razloga, u skladu s recesijskim vremenima, odlučilo se smanjiti cijenu zakupa štanda na 400 kuna, što je 100 kuna manje nego prijašnjih godina, kad su štandovi bili smješteni na otvorenom.

Dodatnu pogodnost postavljanja 400 m2 velikog šatora na središnjem samoborskom trgu najavio je pak zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić.

- Namjera nam je iskoristiti postavljanje tog šatora kako bi se u organizaciji samoborske Turističke zajednice organizirao i javni doček Nove godine na Trgu kralja Tomislava – rekao je Frankić dodavši da će se s detaljima realizacije te ideje izaći u javnost u skoro vrijeme.

K.S.

Dolaze susjedi i Djed Božićnjak

Službeno otvorenje 5. Samoborskog Božićnog sajma predviđeno je u 11 sati, 11. prosinca, a bit će otvoren svaki dan od 10 do 19 sati. Svoje proizvode nudit će poduzetnici ne samo Samobora, nego i nekolicina njih iz Svete Nedelje i Zaprešića.

To su: Ametist, Arko, Centar Lug, Elizabeta Kusher, Eqxuisit, OPG Franceković, Medičarski obrt Oslaković, Harša, Igomat, OPG Jaić, OPG Koletić-Pavlin, Kristal Tuk, Lilidar, Malo slatko, Matica hrvatska - ogranak Samobor, Merci, Nina, OŠ Samobor, Obitelj Filipec, OPG Žitković, Pčelarska udruga Samobor i Sveta Nedelja, Re-Ni, Srčeko, Superjura, Trešnja Okićka, Vendicija Jelen i OPG Župančić.

Također, u programu Božićnog sajma predviđen je i dolazak Djeda Božićnjaka, koji bi 24. prosinca najmlađim posjetiteljima Sajma, između 11 i 14 sati, dijelio slatkiše.

Info kiosk i nova web stranica

Na tiskovnoj konferenciji predstavljen je i projekt samoborskog Internet info kioska. On bi trebao biti pušten u rad u okviru otvorenja Božićnog sajma, 11. prosinca u 12 sati. Kako su pojasnili direktor PCS-a Željko Radovanić i stručna suradnica u PCS-u Renata Razum, info kiosk će biti postavljen na Trgu kralja Tomislava i ponudit će multimedijski prikaz gospodarske, kulturne i turističke ponude Grada Samobora. Sadržaj će biti ponuđen na hrvatskom i engleskom jeziku, a baza podataka će mu biti dopunjavana, tako da podaci uvijek budu aktualni. Nositelj projekta je PCS, partner je samoborska Turistička zajednica, financijski su ga pomogli Grad Samobor i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a realiziran je u suradnji s tvrtkom Novena.

Samoborski Poduzetnički centar također će od 11. prosinca u pogon pustiti i svoju redizajniranu web stranicu www.pcsamobor.hr

 
30.11.2010.

DITS drži korak u razvoju svemirske tehnologije

Za pohranu svemirskih snimki

DITS drži korak u razvoju svemirske tehnologije

Astronomska sekcija Društva inženjera i tehničara grada Samobora dodatno je, najsuvremenijom opremom za potpuno automatsko praćenje svemirskih objekata, opremila svoj teleskop, nabavljen prije nekoliko godina. Ona omogućuje snimanje i pohranjivanje snimki na PC te, nakon toga, projiciranje na platno radi daljnje edukacije. Ovime je astronomska sekcija DITS-a, od 16 amaterskih astronomskih društava u Hrvatskoj najbolje opremljena, što treba zahvaliti Zajednici tehničke kulture Grada Samobora i na njihovoj financijskoj potpori.

Demonstracija ovako opremljenog teleskopa bit će za javnost u subotu, 4. prosinca, u 19 sati u Perkovčevoj 52 (bivši Komunalac), u povodu održavanja Dana tehničke kulture, kojom prigodom će biti održano i predavanje na temu Svemirska tehnologija i budući letovi na Mars. Predavanje će održati mr. Ante Radonjić.

Ivan Medvedović

 

Najavljeno održavanje 5. Samoborskog Božićnog sajma te puštanje u pogon Internet info kioska Grada Samobora

DITS drži korak u razvoju svemirske tehnologije

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002