23.08.2010.

Počela realizacija projekta izgradnje kanalizacije za dio Grada Svete Nedelje

Prvi metri nove kanalizacije

Počela realizacija projekta izgradnje kanalizacije za dio Grada Svete Nedelje

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin, sa suradnicima, obišao je 23. kolovoza Ulicu Stanka Vraza, u kojoj je počela gradnja kanalizacije. Podsjećamo, Ugovor za izgradnju fekalne kanalizacije dijela sliva A u Gradu Svetoj Nedelji (sveukupno 14.173 metara cjevovoda) potpisan je 9. kolovoza s izvođačem Siget d.o.o. iz Zagreba, čija ponuda iznosi 10,8 milijuna kuna (plus PDV). Osim Ulice Stanka Vraza, cjelokupna nova kanalizacija obuhvatit će sjeverni dio Rakitja (ulice koje se vežu na Rakitsku cestu), dio Strmca (ulice koje se vežu na ulice Hrvatskih branitelja i Drenčica), sjeverni dio Bestovja (sve do Ulice dr. Franje Tuđmana) te sjeverni dio Novaka. Završetak radova predviđen je u roku od 220 radnih dana.

Gradonačelnik je i obišao završene radove u Obrtničkoj ulici u Rakitju. Naime, na dionici od 650 metara radilo se na pojačanom održavanju prometnice, zamjeni podloge i asfaltiranju ceste, a izvođač, Obrt Vrančić iz Svete Nedjelje, držao se predviđenog vremenskog roka te su radovi završeni u roku od mjesec dana.

I.H.

 
23.08.2010.

Održana skupština Stranke umirovljenika i predstavljen blok Umirovljenici zajedno

Nova umirovljenička snaga

Održana skupština Stranke umirovljenika i predstavljen blok Umirovljenici zajedno

U Samoboru je 21. kolovoza održana izvještajno – izborna skupština Stranke umirovljenika, na kojoj je za zamjenika predsjednika izabran Milivoj Špika, a za potpredsjednike Rajko Mladenović, Đuro Mučnjak, Ivan Jakobljević i Mihajlo Tomašković.

No, skupštinom su dominirali optimistični tonovi zbog okupljanja Bloka Umirovljenici zajedno i najave predsjednika Stranke umirovljenika (SU) Lazara Grujića kako je cilj stranke i bloka nakon izbora 2011. godine postati parlamentarna stranka i izboriti se za socijalna prava umirovljenika i život dostojan čovjeka. Grujić je na skupštini podsjetio kako su, u suradnji s Maticom umirovljenika Hrvatske, ujedinili umirovljeničke stranke u Blok Umirovljenici zajedno, koji čine Stranka umirovljenika (SU), Demokratska stranka umirovljenika (DSU), Akcija hrvatskih umirovljenika (AHU), Savez splitskih umirovljenika (SSU) i Zagrebački umirovljenici (ZU). U ovom bloku nema Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), za čijeg je čelnika Silvana Hrelju Lazar Grujić rekao da se iz osobnih razloga priklonio Kukuriku koaliciji.

- Blok Umirovljenici zajedno prepoznat je na političkoj sceni kao dosljedni borac za umirovljenike i politička opcija koja na izbore ide samostalno u interesu 1,2 milijuna umirovljenika - naglasio je Grujić i dodao da je to zajedništvo već prepoznato jer im prva istraživanja rejtinga političkih stranaka i koalicija daju 4,4 posto podrške birača.

Na skupštini Stranke umirovljenika prihvaćena je i Deklaraciju o osnovnim i neotuđivim pravima umirovljenika Bloka Umirovljenici zajedno te program rada u narednom razdoblju. Izaslanik premijerke na skupštini SU-a bio je ministar obrane Branko Vukelić, koji je rekao da će Vlada osigurati sredstava za mirovine i povrat duga.

I.H.

Foto: Lazar Grujić

 
23.08.2010.

U MO Veliki i Mali Lipovec uređuju se sakralni objekti

Obnova crkve u Dragonošu

U MO Veliki i Mali Lipovec uređuju se sakralni objekti

Nakon što je očišćeno groblje iz kojeg je izvezeno četiri kamiona smeća, na red je došla i obnova krovišta crkve sv. Ivana Krstitelja u Dragonošu. Budući da je crkva u jednom dijelu "sjela" 30 cm, prvo su učvršćeni zidovi te potom potpuno obnovljeno krovište, limarija i crijep. Radovi su financirani iz sredstava koje je ove godine dobio Mjesni odbor Veliki i Mali Lipovec. Tajnik MO Tomislav Šestak rekao je da je ukupno 90.000 kuna podijeljeno tako da je polovica pripala Velikom i Malom Lipovcu, a preostali dio naseljima Dragonošu, Šipačkom bregu i Cerini. Uz dio tih sredstava, dio za obnovu crkve osigurao je Grad Samobor (20.000 kuna), dio župa Lug (26.600), a dio donacije župljana. Planira se u naredne dvije do tri godine urediti stolariju, novu fasadu te riješiti odvodnju. Pisani dokumenti o postojanju crkve postoje iz 1760. godine, ali crkva je znatno starija.

U Šipačkom Bregu uređena je sjenica kod svetišta svetog Petra, gdje se uz kamen i križ već godinama održava misa na blagdan svetih Petra i Pavla. Kako svake godine na misu dolazi sve više vjernika, odlučeno je da se ulože sredstva u obnovu tog svetišta. Grad Samobor izdvojio je 17.000 kuna za kamen, a ostale radove financirao je župnik župe u Lugu Damir Baćun.

Od većih investicija u MO Veliki i Mali Lipovec izdvajamo izradu projektne dokumentacije za vodovod Cerina – Šipački breg – Dragonoš, koji bi se produžio i do Jarušja. Postoji inicijativa i za uređenja putova do Cerinskog vira, budući da je njegova ljepota sada neiskorištena, a mogao bi postati i turistička atrakcija, a uređuje se i put prema planinarskom domu sv. Patrika (prijedlog je da se ta cesta asfaltira). Uređena je i fasada na društvenom domu u Malom Lipovcu.

M.Š.

 
23.08.2010.

Radovi na uređenju groblja u Rakovom Potoku pri samom su kraju

Asfaltirane staze na groblju

Radovi na uređenju groblja u Rakovom Potoku pri samom su kraju

U Mjesnom odboru Rakov Potok ostarili su ono što su najavljivali. Subota, 21. kolovoza, za njih je bila radna jer je izvedeno asfaltiranje staza po groblju i platoa ispred mrtvačnice. Ovaj velik i zahtjevan posao priveden je kraju u dogovorenom roku, unatoč proširenju radova na još jedan krak staze. Investitiri MO Rakov Potok i MO Horvati izuzetno su zadovoljni kvalitetom izvedenih radova. Izvođaču, TRP Marović još preostaje poravnati bankine i travnjak oko križa, što će biti dovršeno do kraja tjedna.

I.H.

 

Počela realizacija projekta izgradnje kanalizacije za dio Grada Svete Nedelje

Održana skupština Stranke umirovljenika i predstavljen blok Umirovljenici zajedno

U MO Veliki i Mali Lipovec uređuju se sakralni objekti

Radovi na uređenju groblja u Rakovom Potoku pri samom su kraju

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002