19.08.2010.

Gradonačelnik Beljak komentirao je situaciju oko kirurške ambulante u Samoboru

Na prvom mjestu interes građana

Gradonačelnik Beljak komentirao je situaciju oko kirurške ambulante u Samoboru

Odgovarajući na pitanje o slučaju kirurške ambulante, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak je rekao da je došlo do "loptanja" između pojedinih bolnica i Zagrebačke županije, a da je Grad Samobor u ovom trenutku promatrač. No, budući da se radi o pitanju koje je od koristi građanima Samobora, Grad više neće biti promatrač, najavio je Beljak, istaknuvši i da svi oni koji odlučuju o stupnju zdravstene zaštite građana Samobora nemaju s njim veze i ne stanuju tu.

- Žalosno je da gradonačelnika ovog grada i cijelu upravu nitko više ništa ne pita i da ta pitanja pokušavaju rješavati mimo naše volje. To sigurno više tako neće ostati, već sljedeći tjedan sastat ćemo se sa županom Kožićem, a nakon toga kucat ćemo na sva moguća vrata kako bi kiruršku ambulantu vratili u Samobor – najavio je gradonačelnik Beljak. Dodao je i kako je svjestan da Ministarstvo zdravstva radi određene poteze posljednjih mjeseci zbog ušteda, ali smatra da bi Klinička bolnica Sestre milosrdnice u Vinogradskoj mogla dio djelatnosti kirurške ambulante prebacili u Samobor jer bi to značilo veliku uštedu za građane a, istaknuo je, prije svega treba razmišljati kako smanjiti pritisak na novčanike sugrađana pa tek onda o uštedama institucija.

Istaknuo je još gradonačelnik Beljak i da je Samobor isto dio Zagrebačke županije kao i drugi gradovi pa zbog toga ne može prihvatiti teoriju da županija koči ponovno otvaranje kirurške ambulante u Samoboru.

- Županija mora štiti i interese Samobora, ukoliko to neće biti tako, onda možemo tražiti i da se Samobor izdvoji iz Zagrebačke županije. To su drastični potezi, ali ako se konstatno bude radilo protiv interesa ovog grada u toj zajednici i te opcije mogu razmotriti. Iako, ipak, sumnjam u njih – zaključio je gradonačelnik.

M.Š.

 
19.08.2010.

Gradonačelnik Beljak o višestambenoj izgradnji i problemima u Odjelu za prostorno uređenje

Zaustavljena višestambena izgradnja

Gradonačelnik Beljak o višestambenoj izgradnji i problemima u Odjelu za prostorno uređenje

Gradonačelnik Krešo Beljak reagirao je na pojedine medijske natpise i pitanja građana o gradnji višestambenih objekata i doseljavanju novih stanovnika u Samoboru. Istaknuo je da sadašnja gradska uprava, kojoj je on na čelu 14 mjeseci, nije izdala niti jednu građevinsku dozvolu, osim onima koji su lokacijske dozvole dobili prije, a njihov broj je, naveo je, bio popriličan i između dva izborna kruga.

- Od kada sam ja gradonačelnik niti jedna jedina stambena zgrada nije dobila dozvolu da krene od početka u gradnju – istaknuo je Beljak te dodao da se bivša garnitira obvezala na pojedinim lokacijama urediti ceste i nogostupe, a u nekim naseljima to je bila obveza investitora, koju oni nisu izvršili pa sada građani vrše pritisak na Grad da se sve uredi.

Kao jedan od problema istaknuo je i da su u sadašnjem Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša naslijeđeni kadrovi iz županijskog odjela pa smatra da još uvijek imaju i naslijeđene radne navike iz tog sustava od prije dvije godine te da, zbog toga, nije zadovoljan radom tog Odjela i očekuje da će se više angažirati u pozivanju inspekcije.

- U tom Odjelu morat ćemo promijeniti neke stvari na bolje ili će u vrlo kratkom roku morati doći do kadrovskih smjena – istaknuo je Beljak.

Naveo je i posljednji primjer, kada su prošlog tjedna na prijavu građana da se nitko ne javlja na telefone u Odjelu (koji je dislociran s Trga kralja Tomislava i nalazi se u Zagorskoj 41) prvo zamjenik gradonačelnik Željko Stanec otišao u provjeru i unutar radnog vremena (u 12 i 30) naišao na zatvorena vrata. Nazvan je pročelnik Ogrinc (koji koristi godišnji odmor) pa su se tek nakon 15 minuta pojavila dvojica djelatnika, jedan u alkoholiziranom stanju. Gradonačelnik je naveo da je tada inzistirao na alko testu te je pozvan djelatnik Komunalca i izmjereno je djelatniku 1,3 promila. Gradonačelnik Beljak je istaknuo da od pročelnika traži provođenje oštrih sankcija nad zaposlenikom (zbog zakonskih odredbi nije otkrio njegovo ime) te najavio ozbiljan razgovor kako bi se takvi događaji zaustavili. Pozvao je i sve građane, koji imaju probleme u tom i svim drugim gradskim odjelima, kao i u Komunalcu i drugim gradskim tvrtkama, da dođu do njegova ureda i potpišu prijavu.

M.Š.

 

Gradonačelnik Beljak komentirao je situaciju oko kirurške ambulante u Samoboru

Gradonačelnik Beljak o višestambenoj izgradnji i problemima u Odjelu za prostorno uređenje

Arhiva 2010

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002