10.11.2010.

Mjesni odbor Celine prolazi fazu temeljitog komunalnog opremanja

Plin za svakog, kanalizacija za sve

Mjesni odbor Celine prolazi fazu temeljitog komunalnog opremanja

Mještani Mjesnog odbora Celine Samoborske ovih dana imaju nekoliko razloga za zadovoljstvo. Prvo, po glavnoj ulici (županijska cesta) te po svim ulicama prošao je plinovod, što znači da se sada svaka kuća može priključiti na plin. Drugo, svaka će kuća dobiti besplatan priključak na kanalizacijski sustav Grada Samobora.

Drugim riječima, u Mjesnom odboru neće postojati ni jedna kuća koja neće biti priključena na kanalizaciju, a taj priključak platit će Vijeće mjesnog odbora iz sredstava za investicijsko održavanje. Isto tako, nekoliko domaćinstva koja su već prije priključena na kanalizaciju te su sama platila priključak sada će dobiti besplatan priključak na vodovod kako ne bi bila zakinuta. Tako da svako domaćinstvo dobije jedan priključak badava.

Priključci kućanstva na kanalizaciju prema planu trebali bi biti gotovi do 30. svibnja 2011. godine. Tada nam preostaje pronaći rješenje za priključak kuća na vodovod uz glavnu cestu (županijska cesta) do kraja 2011. godine, kako bi se svi ti silni prokopi smirili.

Do proljeća 2012. godine sve će se dobro sleći, a onda po cijelom naselju ide nogostup i novi asfalt. Uz izgrađeni prekrasni Školsko sportski rekreativni centar Celine, Društveni dom, kapelicu Bezgrešnog Srca Marijinog, nogostupa po cijeloj dužini naselja te cijelo mjesto prevučeno novim asfaltom, vjerojatno ćemo biti jedan od ljepših mjesnih odbora u našoj domovini Hrvatskoj.

Predsjednik Mjesnog odbora Celine Samoborske

Antun Babojelić

 
10.11.2010.

Narednih 20-ak dana uređivat će samoborska tržnica

Nova farba i vitrine

Narednih 20-ak dana uređivat će samoborska tržnica

Korisnike prostora tržnice, trgovce jednako kao i posjetitelje, jutros je dočekala Komunalčeva obavijest u kojoj stoji kako će narednih 20 dana biti ponešto otežano poslovanje na tom prostoru, a zbog radova. O čemu se radi provjerili smo kod voditelja Komunalčeve službe tržnice i sajmišta Franje Sine Gluščića:

- Tržnica se, nakon dosta vremena, malo uređuje i to interijer i fasada, sa željom da se malo uljepša prostor. Također, radit će se i elektroinstalacije za rashladne komore za prodaju sira i vrhnja. Sad smo u fazi nabave, u prvoj fazi 20 rashladnih komora, a onda još 10 – pojasnio nam je Gluščić, dodajući kako se očekuje da bi se završetak ličilačkih radova radova trebao dogoditi do konca studenog.

U TD Komunalac Samobor pojasnili su nam pak kako će radovi obuhvatiti uređenje pročelja fasade, stupova nadstrešnice, ličenje stropa, sanaciju oštećenja i plijesni, bojanje drvenih i metalnih vrata te drvene oplate krova. Radnici Adria-Servisa, koji odrađuju posao za investitora (Komunalac) prve poteze četkama napravili su već danas, a radit će pod nadzorom također Komunalca.

U vrijeme izvođenja ličilačkih radova Komunalac Samobor izvodit će pripremne i elektro radove za postavljanje rashladnih vitrina. Zamišljeno je da se napajanje budućih vitrina riješi putem utičnica na stropu nadstrešnice prodajnog prostora od kojih bi se struja razvodila prema vitrinama putem produžnog kabla s razvodnom letvom. Procijenjena vrijednost investicije je 100 tisuća kuna, a iz Komunalca mole sve korisnike i zakupce za strpljenje. Hoće li ga uistinu i biti vidjet će se već nadolazeći vikend, rekli su nam korisnici štandova koje smo danas zatekli na tržnici, jer tada je najveći promet, a dio klupa neće biti moguće koristiti zbog radova. Ipak, većina se složila da su radovi uistinu bili potrebni, iako im rok od 20 dana djeluje predugo, baš kao što im je i termin početka radova malo čudan, smatrajući kako je ipak toplije vrijeme bilo prikladnije za ličilačke poslove.

K.S.

 
10.11.2010.

Počeli radovi na rekonstrukciji kanalizacije u Dalmatinskoj ulici

Malo strpljenja i puno opreza!

Počeli radovi na rekonstrukciji kanalizacije u Dalmatinskoj ulici

Vozačima koji žele ući u Južno naselje kroz Dalmatinsku u dolazećim danima će trebati nešto više strpljenja i opreza u vožnji, jer će se u njoj odvijati radovi na rekonstrukciji kanalizacijske infrastrukture. Kako su nam rekli u Gradu, predviđeni rok trajanja radova u Dalmatinskoj je 20-ak dana (do konca studenog), a poslovi radova na kanalizaciji teški su 105 tisuća kuna. Investitor radova je Grad, a izvođač AMB Gradnja.

K.S.

 
10.11.2010.

Konvencija Foruma mladih samoborskog SDP-a

Luka Tomovski novi predsjednik

Konvencija Foruma mladih samoborskog SDP-a

Forum mladih SDP-a Samobor održao je 6. studenoga izbornu konvenciju na kojoj je izabrano novo vodstvo. Za novog predsjednika izabran je Luka Tomovski, za njegovu zamjenicu Jelena Ljevar, dok su u Gradski odbor Foruma mladih ušli još Tomislav Bošnjak, Stjepan Gluščić, Mario Grdović, Luka Kazimović, Dino Kuhar, Tea Orešković, Vlatka Šalamun, Tomislav Šapić i Ante Ševo.

Uz mnogobrojne goste iz drugih organizacija Foruma mladih iz Zagrebačke županije, predsjednicu Kluba mladih samoborskog HSS-a Suzanu Cesnik i zamjenika predsjednika Mladih HNS-a podružnice Samobor Ivana Rodića, koji su pozdravili prisutne, konvenciji su nazočili i predsjednik Gradske organizacije Željko Žarko, predsjednik Foruma seniora SDP-a Samobor Petar Raić te drugi članovi Gradske organizacije.

Luka Tomovski, kao novi predsjednik Foruma mladih, iznio je u kratkim crtama svoj plan i program rada i obećao nastaviti tamo gdje je stao njegov prethodnik Andrija Noršić. Izrazio je nadu da će Forum u budućnosti imati sve više članova, rekavši i da će se posebno potruditi u rješavanju problema mladih na području Grada Samobora.

I.H.

 
10.11.2010.

Gradonačelnik obišao komunalne radove u Maloj Rakovici

Tu je sve lepše živeti!

Gradonačelnik obišao komunalne radove u Maloj Rakovici

Mjesni odbor Mala Rakovica provodio je proteklih mjeseci nekoliko akcija u komunalnom uređenju svog mjesta, a ono što je učinjeno i radove u tijeku obišli su 8. studenoga i čelnici samoborske gradske uprave – gradonačelnik Krešo Beljak, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, pročelnik Odjela za stambene, komunalne poslove i razvoj Željko Kovačić i koordinator za rad s mjesnim odborima Petar Grgečić. Obilazak je počeo u Ulici Rakovica gdje su u tijeku radovi na izgradnji oborinske odvodnje i postave rubnjaka.

- I ja se iznenadim kad u obilasku mjesnih odbora vidim o koliko se velikom obimu posla radi u našim mjestima, jer drugačije je kada se to pročita s papira u odnosu na ovo kada se u sve uvjerimo na samom terenu. Stoga mogu izraziti zadovoljstvo što su nam mjesni odbori vrlo aktivni, a među njima i kao jedan od aktivnijih Mjesni odbor Mala Rakovica. Ovdje se privodi kraju izgradnja oborinske kanalizacije, a trenutno dogovaramo i rješenje problema za izgradnju sekundarne vodoopskrbne mreže u Bregovitoj ulici, kako bi i stanovnici te ulice napokon dobili vodovod – rekao je pri obilasku radova gradonačelnik Beljak, dodavši da Mala Rakovica graniči s Gradom Samoborom i sve više postaje prigradsko naselje, što će, uvjeren je, još više doći do izražaja kada se uredi i Vojarna Taborec. Trenutno i neke gradske ulice na Gizniku potpadaju pod ovaj mjesni odbor, ali skorim izmjenama Statuta ta će se granica pomaknuti i te će ulice potpasti pod gradsku četvrt, a kvaliteta života u naselju Mala Rakovica će se poboljašavati, istaknuo je gradonačelnik.

Predsjednik Mjesnog odbora Mala Rakovica Miljenko Beljak rekao je da se na ovoj lokaciji radi na izgradnji oborinske odbodnje te proširenju ulice radi opće sigurnosti sudionika u prometu, a već je uređeno oko 200 metara oborinske odvodnje i proširenje ceste u susjednoj ulici Srednji put. U planu je do kraja godine proširenje raskrižja Srednjeg puta i Ulice Rakovica te uvođenje vodoopskrbe u Bregovitu ulicu. Očekuju se intenzivni radovi i sljedećih godina upravo zbog činjenice da Mala Rakovica postaje sve atraktivnija zona stanovanja, što se već i sada ogleda u urbanizaciji naselja. Sljedeće godine u planu je izgradnja nogostupa u Staroj cesti te plinifikacija dijela naselja, najavio je predsjednik Mjesnog odbora Miljenko Beljak.

M.Š.

 

Mjesni odbor Celine prolazi fazu temeljitog komunalnog opremanja

Narednih 20-ak dana uređivat će samoborska tržnica

Počeli radovi na rekonstrukciji kanalizacije u Dalmatinskoj ulici

Konvencija Foruma mladih samoborskog SDP-a

Gradonačelnik obišao komunalne radove u Maloj Rakovici

Arhiva 2010

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002