10.12.2006.

Samoborski obrtnici i čelnici Grada Samobora dogovorili daljnju suradnju

Više radova za domaće izvođače

Samoborski obrtnici i čelnici Grada Samobora dogovorili daljnju suradnju

Pozitivne vibracije širile su se na sastanku gradske uprave s predstavnicima samoborskog Udruženja obrtnika održanog 7. prosinca. Udruženje su predstavljali novi predsjednik Marijan Karlović, dopredsjednica Renata Kruhan, tajnica Silva Lamot i predsjednici dviju sekcija, Nikola Petković i Zlatko Lehpamer, naglasivši da imaju 1.700 članova koji zapošljavaju 2.865 radnika. Novo vodstvo udruženja iznijelo je svoje ideje kako poboljšati suradnju gradonačelniku Antunu Dubravku Filipcu te pročelnicima za gospodarstvo i financije - Željku Radovaniću i Rolandu Gajšaku. Jedan od zahtjeva bio je subvencioniranje kamata za kredite za obrtna sredstva pa su od Grada zatražili 200.000 kuna u proračunu. Pročelnik Gajšak je odgovorio kako je Grad ustanovio Garancijski fond koji će biti namijenjen upravo za te i slične potrebe.

Drugi zahtjev bio je da se na poslovima izgradnje i uređenja grada angažiraju domaće tvrtke i obrtnici, budući da sekcija građevinara broji oko 400 članova. Gradonačelnik Filipec rekao je da se već nekoliko godina ta ideja nastoji provesti u djelo, a tu politiku nastavlja i ovo Poglavarstvo. No, problem je što se često domaći izvođači ne javljaju na natječaj pa posao onda dobivaju tvrtke registrirane izvan Samobora. Kako bi te situacije sveli na minimum, dogovoreno je da pročelnik Gajšak članovima Udruženja obrtnika predstavi plan investicija u 2007. godini kako bi na vrijeme dobili informacije gdje će se i što graditi, a pojasnit će i koje dokumente moraju imati pri javljanju na natječaj, jer je Grad Samobor smanjio tzv. "papirologiju".

Na sastanku je dosadašnja suradnja Grada i Udruženja obrtnika ocijenjena dobrom, a očekuje se da će buduća biti još bolja. To bi trebala dokazati već sljedeća akcija - primanje za uspješne samoborske gospodarstvenike. Potom će uslijediti predavanje "Definiranje pravca razvoja poduzetnika - udruživanjem do uspjeha", kao i seminari pod pokroviteljstvom nadležnih ministarstava.

M.Š.

 
10.12.2006.

Zagrebačka županija s Hrvatskom udrugom poslodavaca razvija dva nova klastera – metaloprerađivački i drvni

Zagrebačka županija s Hrvatskom udrugom poslodavaca razvija dva nova klastera – metaloprerađivački i drvni

Zagrebačka županija s Hrvatskom udrugom poslodavaca razvija dva nova klastera – metaloprerađivački i drvni

Nakon pozitivnih iskustava s razvojem i provedbom turističkog klastera "Po Sutli i Žumberku", Zagrebačka županija razvija dva nova klastera – metaloprerađivački i drvni. Njihovo osnivanje županija je pokrenula prije dvije godine, a dosad je izrađena "Studija o osnivanju industrijskog klastera Novi alati" i "Studija za uspostavu drvnog klastera". Za daljnji razvoj ovih klastera potpisan je 7. prosinca trogodišnji sporazum o suradnji između Zagrebačke županije i Centra za klastere Hrvatske udruge poslodavaca. Sporazum su potpisali župan Zagrebačke Županije Stjepan Kožić i glavni direktor HUP-a Đuro Popijač. Županija se obvezala sufinancirati proces izgradnje navedena dva klastera i to sa po 600.000 kn za svaki u naredne tri godine, dok se HUP obvezao upravljati procesom konstituiranja, izgradnje i internacionalizacije aktivnosti. Naime, HUP je potpisao ugovor s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva o potpori projektu izgradnje klastera na nacionalnoj razini. Kako je rečeno pri potpisivanju ugovora, stvorene su pretpostavke za dvosmjeran protok znanja, ideja i novih poslova za članice pojedinih klastera. Za drvni klaster, u kojem je oko 50-ak anketiranih, osigurano je zemljište u poslovnoj zoni u Križu gdje bi bio i Centar za dizajn i ispitivanje kvalitete, budući da je cilj razvoj finalnog proizvoda.

Što se metaloprerađivačkog klastera tiče, planira se suradnja sa zastupništvom Zastave, koja će proizvoditi poznati Punto (u novoj verziji Zastava 10). U županiji bi se proizvodili dijelovi za 100.000 novih automobila, ali i rezervni dijelovi za oko 7 milijuna vozila prijašnjih godina prodanih u Europi.

M.Š.

 

Samoborski obrtnici i čelnici Grada Samobora dogovorili daljnju suradnju

Zagrebačka županija s Hrvatskom udrugom poslodavaca razvija dva nova klastera – metaloprerađivački i drvni

Arhiva 2006

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.