10.04.2006.

Dan otvorenih vrata škole stranih jezika Littera

Od bridgea do tombole

Dan otvorenih vrata škole stranih jezika Littera

Škola stranih jezika Littera ovih je dana obilježila 10. školsku godinu i tim povodom svoja vrata otvorila svima koji su se željeli bolje upoznati s tom gradskom institucijom.

Brojni su posjetitelji u subotu 8. travnja prošli prostorijama škole u Šmidhenovoj 20, iskoristili priliku koja im se nudila i saznali nešto više o bridgeu, probali kuhati prema njemačkim receptima, posjetili englesku radionicu za predškolce, upoznali se s njemačkim blagdanima...

Oni hrabriji mogli su zapjevati karaoke na talijanskom, oni manje samouvjereni poslušali su francuske šansone, a bilo je prilike i za okušavanje sreće na prigodnoj tomboli.

Sve u svemu, Dan otvorenih vrata škole stranih jezika Littera pokazao je kojim bi putem trebale krenuti slične ustanove, bile one u gradskom ili privatnom vlasništvu.

Robert Škiljan

 
10.04.2006.

Proslava 15. rođendana samoborskog HNS-a

Čačića za premijera!

Proslava 15. rođendana samoborskog HNS-a

Samoborski su narodnjaci 7. travnja u Hotelu Lavica proslavili svoj 15. rođendan. Stranka, koja je svojedobno nastala na temeljima Koalicije narodnog sporazuma, prvih je 15 godina prošla burno razdoblje obilježeno stalnom, kako se to danas kaže, tranzicijom. Stranka je tražila sebe, svoj politički prostor i konačno se je, kako je to te večeri u Lavici naglasio predsjednik Središnjeg odbora Radimir Čačić, "pozicionirala u centru političkog spektra", s namjerom da tu i ostane.

Samoborska je organizacija također imala velikih uspona i padova. 1993. godine je u koaliciji s HSLS-om pobijedila, što je, kako je u svom govoru rekao njen aktualni predsjednik Mladen Guliš, "bio jedan od rijetkih slučajeva u to vrijeme u Hrvatskoj da je oporba preuzela upravljanje gradom". Za gradonačelnika je tada izabran Antun Dubravko Filipec, a predsjednik Gradskog vijeća bio je Jozo Grubeša. No, uskoro je počela i agonija.

- Dva naša vijećnika preokrenula su kapute i izazvala smjenu u Gradskom vijeću i Poglavarstvu. Tada prvi put padaju Toni i Jozo Grubeša, koji je u to vrijeme već bio postao treći predsjednik samoborske podružnice. Kako su, nakon početnih uspjeha, ovim događajem počeli padovi naše stranke; među kojima je najvažniji neprelaženje praga na izborima 1997. te veliko osipanje članstva, stranka je gotovo došla do gašenja. Predsjednik Grubeša je zbog političkih pritisaka dobio i otkaz u POU, a vodstvo stranke preuzima strpljiva i marljiva "pčelica" Marica Jelenić - rekao je Guliš.

Stranka se pomalo oporavljala i sada je opet nezaobilazni politički čimbenik na području Samobora. U koaliciji s HSLS-om i HDZ-om na vlasti je u gradu i, dobro opečena povijesnim zbivanjima, ne misli olako potrošiti stečeni ugled.

Dobro raspoložene narodnjake pozdravili su predstavnici drugih samoborskih političkih stranaka, njihovi čelnici s viših razina organiziranja te samoborski gradonačelnik Toni Filipec. On je optimistički ocrtao budućnost koalicije kojoj je na čelu te izrazio nadu da neće opet na pola mandata napuštati zgradu na Trgu kralja Tomislava 5.

Nakon protokolarnog dijela prešlo se na revijalni, u kojem su se, uz jelo i piće, veseli narodnjaci i njihovi gosti zabavljali do dugo u noć.

Robert Škiljan

Mene za premijera!

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić u svom je pozdravnom govoru jasno istakao ambicije svoje stranke na narednim parlamentarnim izborima. Ističući da se HNS profilirao kao najjača i najstabilnija stranka centra, naglasio je i činjenicu da je to stranka s najobrazovanijim članstvom i, kao takva, u budućnosti bi trebala ponijeti odgovornost upravljanja Hrvatskom.

- Hrvatska se bolja budućnost u koncentričnim krugovima širi iz sjeverozapadnog dijela zemlje i uskoro će zahvatiti i ostale krajeve. Tamo gdje smo na vlasti, sami ili s koalicijskim partnerima, pokazujemo kako se znanjem i hrabrim vizijama ostvaruje napredak i bolji život. Isto smo pokazali radom u prošloj koalicijskoj Vladi, a sada dolazi vrijeme za samostalan izlazak na izbore. Na njima namjeravamo pobijediti, a ja ću se, kao što je već poznato, kandidirati za premijera.

Prvi Izvršni odbor stranke

Predsjednik je bio Berislav Marić, tajnik Zvonimir Garašić, blagajnica Dragica Žugaj, a članovi Duško Somek, Ivan Horvatinčić, Franjo Rubinić, Josip Staničić, Ilija Jelenić, Zlatko Korenčić, Vlado Knežević, Franjo Horvat, Vlado Petelinec, Josip Novoselić, Anton Krivohlavek, Zdenko Zagode, Slavko Miloš, Božidar Guliš i Drago Kušić. Predsjednik Nadzornog odbora bio je Franjo Brunović, a Suda časti Jozo Grubeša.

Preminuli članovi stranke

Vladimir Knežević, Josip Novosel, Franjo Brunović, Rudolf Magdić, Zvonimir Sopić i Branko Garašić

 
10.04.2006.

Klimatiziran dnevni boravak u OŠ Bogumila Tonija

Hvala Boži i Tehnoventu

Klimatiziran dnevni boravak u OŠ Bogumila Tonija

Zahvaljujući donaciji gospodina Bože Jurkovića, vlasnika poduzeća Tehnovent i predsjednika Nogometnog kluba Zrinski, prostor dnevnog boravka OŠ Bogumila Tonija, koji je nedavno sagrađen za učenike prvog i drugog razreda, od sada je klimatiziran. Bit će to u nadolazećim vrućim danima veliko olakšanje malim učenicima, koji zbog zaposlenosti roditelja borave u školi gotovo cijeli dan.

Učenici, nastavnici i vodstvo škole najljepše zahvaljuju Boži Jurkoviću.

Stjepan Stanić

FOTO: Učenici iz boravka pozdravljaju svog donatora Božu Jurkovića nakon završenih radova na klimatizaciji boravka.

 

Dan otvorenih vrata škole stranih jezika Littera

Proslava 15. rođendana samoborskog HNS-a

Klimatiziran dnevni boravak u OŠ Bogumila Tonija

Arhiva 2006

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002