12.11.2006.

Komunalac žurno ispravio svoju grešku

Podaskan krezubi most u Bregani

Komunalac žurno ispravio svoju grešku

Da se može – može se. Samo kad se hoće. Istinitost te narodne mudrosti dokazali su na djelu i radnici Komunalca koji su žurno reagirali na pritužbu stanovnika Bregane. Naime, šest domaćinstava koja se nalaze na lijevoj strani Bregane, pedesetak metara od novog graničnog prijelaza, s maticom Hrvatskom povezuje samo jedan stari truli drveni most koji se sljedeće godine treba zamijeniti novim betonskim nasljednikom.

No, kako je u međuvremenu opasno bilo i hodati, a kamoli se voziti autom preko mosta, djelatnici Komunalca postavili su preko trulih dasaka nove daske. Problem je bio u tome što su zabili svaku desetu dasku i tako prelazak učinili još opasnijim i kompliciranijim. Mještani su odmah reagirali i žalili se, a Komunalac je ovaj put bio brži i od novinara pa nas je ujutro dočekala scena čupanja krezubo postavljenih dasaka i uredno podaskavanje moglo je početi. Taman dovoljno za pohvalu.

N.K.

 
12.11.2006.

U Samoborskoj pivnici održana je Izvještajna godišnja skupština Udruge invalida gradova Samobora i Svete Nedelje

Zajedno do ostvarivanja zajamčenih prava

U Samoborskoj pivnici održana je Izvještajna godišnja skupština Udruge invalida gradova Samobora i Svete Nedelje

U Samoboru je 7. studenog održana Izvještajna godišnja skupština Udruge invalida Grada Samobora i Svete Nedelje i sastanak predstavnika prijateljskih udruga te druženje uz zabavni susret osoba s invaliditetom pod nazivom "Samobor i Sveta Nedelja 2006".

Nakon okupljanja sudionika te uvodnih i pozdravnih riječi predsjednice Udruge invalida Grada Samobora i Svete Nedelje Jadranke Guštin i tajnice Jadranke Kufrin započela je Izvještajna skupština.

Na skupštini su podnesena i prihvaćena izvješća o radu Udruge u periodu od 2004. do studenog 2006. godine, iz kojih je vidljivo da udruga uspješno radi na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom, surađujući s predstavnicima lokalnih vlasti i institucijama na području županije.

Od aktivnosti u protekloj godini valja istaći projekte "Samobor i Sveta Nedelja po mjeri čovjeka", "Živjeti samostalno", "Informatičko opismenjavanje" te različite dodatne edukacijske radionice. Kao jedan od gorućih problema Udruge invalida Grada Samobora i Svete Nedelje, istaknuta je potreba za prilagođenim kombijem za prijevoz članova udruge te intenzivna nastojanja da se taj cilj što prije realizira.

Stručna suradnica HSUTI-ja Višnja Gašparić prenijela je prisutnima poruku predsjednice HSUTI-ja Mirjane Dobranović u kojoj je istaknuta važnost uključivanja svih, a ne samo pojedinaca - osoba s invaliditetom, u borbi za ostvarivanje svojih prava. Naglašena je i važnost svehrvatske kampanje upozoravanja na žuto obilježena parkirališna mjesta.

Domaćini su se, uz dobru organizaciju, pobrinuli i za prijateljsko i ugodno druženje svih gostiju i članova uz zabavni dio pa se na kraju zapjevalo i zaplesalo.

O pravu na parkiranje i njegovom kršenju

Postanite aktivni sudionik!

Ako invalidsko vozilo koje glasi na vaše ime posuđujete svojoj rodbini ili prijateljima i ako je ono označeno propisanim znakovima, prije posudbe UPOZORITE IH da ne parkiraju na žuto obilježena parkirališna mjesta osigurana za teško pokretne osobe.

Imajte u svom vozilu uvijek spremne upozoravajuće letke za nesavjesne vozače, koje možete u svakom trenutku staviti ispod brisača na vjetrobrane vozila koja nisu obilježena propisanim oznakama. Postanite aktivni sudionik upozoravanja. Upozorite na kršenje osnovnog ljudskog prava na kretanje teže pokretnih osoba. Ne čekajte pasivno da to netko drugi za vas učini!

Zabilježite zgode i nezgode vezane uz parkiranje i pošaljite ih u vašu udrugu da zajednički stvaramo sliku stvarnosti u našem društvu.

 
12.11.2006.

Smotra zimske službe donijela obećanja o spremnosti na snježni boj

Nema snijega – nema panike

Smotra zimske službe donijela obećanja o spremnosti na snježni boj

Na prostoru Sajmišta održana je 10. studenog smotra Zimske službe samoborskog Komunalca. Uz vozače i radnike Komunalca smotri su nazočili i čelni ljudi tog gradskog poduzeća na čelu s Antunom Bišćanom, direktorom u ostavci.

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Masten sa zadovoljstvom je saslušao izvještaj o spremnosti zimske službe koji je podnio Slobodan Zorić te naglasio da svega ima – osim snijega. A kad on dođe zamolio je Masten svekoliko općinstvo da ne paničari prva 24 sata dok se ne raščisti prvi val i dok dečki s ralicama ne uđu u rutinu.

N.K.

 
12.11.2006.

Konačno saniran opasan cestovni odron u Žumberku

Još da se napravi crta...

Konačno saniran opasan cestovni odron u Žumberku

Dobri poznavatelji žumberačkih cestovnih (ne)prilika znaju da uz mnoštvo kilometara lokalnih neasfaltiranih cesta postoji i nekoliko po život opasnih cestovnih odrona. Jedan od takvih donedavno je ugrožavao sve koji su se vozili po državnoj cesti od Bregane prema Žumberku. Odron se nalazio iznad objekata u Stojdragi kbr. 2, poznatijem kao izletište Divlje vode.

Nakon dugih priprema konačno se u kolovozu pristupilo sanaciji odrona. Velike i zahtjevne poslove obavilo je poduzaće MTV iz Lučkog. Na tom dijelu ceste promet je sada siguran, ali ostaje još jedan veliki odron između Stojdrage i Pokleka.

Stanovnici Žumberka imaju još jednu primjedbu na održavanje cesta na njihovom području. Smatraju da bi promet u nastupajućim zimskim danima bio daleko sigurniji kad bi se na cesti od Grdanjaca do Krašića iscrtala središnja crta.

I.H.

 

Komunalac žurno ispravio svoju grešku

U Samoborskoj pivnici održana je Izvještajna godišnja skupština Udruge invalida gradova Samobora i Svete Nedelje

Smotra zimske službe donijela obećanja o spremnosti na snježni boj

Konačno saniran opasan cestovni odron u Žumberku

Arhiva 2006

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002