23.01.2006.

Redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drežnik

Mladi DVD traži mlade vatrogasce

Redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drežnik

U dvorani Društvenog doma u Drežniku održana je 21. siječnja 6. redovna skupština DVD-a Džrežnik, mladog vatrogasnog društva osnovanog prije šest godina, a koje danas broji 18 aktivnih članova.

Skupštini je, uz 14 drežničkih vatrogasaca, nazočilo i sedamdesetak gostiju iz prijateljskih, susjednih DVD-a, koje je, otvarajući Skuštinu, pozdravio Dragutin Španjur, predsjednik DVD-a Drežnik.

Nakon što je Tihomir Štulec, zapovjednik DVD-a Drežnik, okupljenima iznio prošlogodišnje aktivnosti i rezultate društva, Španjur Zdenko, tajnik društva, predočio je plan rada i financija u 2006. godini.

Tako se ove godine planira izgradnja vatrogasne garaže, nabava pojedinih komada neophodne vatrogasne opreme, nabava pet vatrogasnih odijela i eko-akcija sakupljanja krupnog otpada.

Sve najbolje mladom Drežničkom DVD-u poželjeli su pozdravnim govorima izaslanici DVD-a iz Golog Vrha, Petkovog Brega, Pavučnjaka, Molvica, Vukovina, Klinča Sela i Galgova čiji je predsjednik, Vjekoslav Garašić, podsjetio da su svoje staro vatrogasno kombi-vozilo poklonili DVD-u Drežnik za "hamper gemištov" te obećao da će im isto tako pokloniti i svoje navalno vatrogasno vozilo, čim oni kupe novo.

Okupljene je pozdravio i Vladimir Domin, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Samobor podsjetivši drežničke vatrogasce koliko je važno da pridobiju mlade na svoju stranu te im na kraju poželio još manje požara nego što su ih imali prošle, 2005. godine.

Nakon službenog dijela svi su pozvani na zabavu uz jelo, piće i muziku.

Nenad Kobasić

 
23.01.2006.

Posjet flamanske delegacije slovenskom Posavju

Predstavljeni projekti i mogućnosti ulaganja

Posjet flamanske delegacije slovenskom Posavju

U posjeti slovenskom Posavju boravila je 17. i 18. siječnja delegacija Ministarstva flamanske zajednice – organa upravljanja Europskog fonda za regionalni razvoj.

Posjet generalnog direktora flamanskog ministarstva s delegacijom uslijedio je na poziv ministra dr. Ivana Žagara.

U Posavju su delegaciju u dvodnevnom posjetu ugostili župan Občine Krško Franc Bogovič, župan Občine Brežice Ivan Molan i v.d. direktora Regionalne razvojne agencije Posavje Franc Češnovar. Gostima iz Flandrije su predstavljeni projekti koji su financirani sredstvima Europskog sklada za regionalni razvoj - Hotel Čatež i investicija u poduzeću Grepak d.o.o.

Župan Občine Krško je predstavnicima delegacije iz Flandrije predstavio razvojne planove u Občini Krško, s posebnim naglaskom na izgradnji poslovnih zona i podsticanju neposrednih stranih ulaganja. Gostima je tom prilikom bio predstavljen i primjer neposrednog stranog ulaganja - investicija poduzeća Grieshaber d.o.o.

I.H.

 
23.01.2006.

Nema interesa za oglašavanje, ali zato vandala ne manjka

Dolje reklame!

Nema interesa za oglašavanje, ali zato vandala ne manjka

Tko bi rekao da se u ovo naše materijalističko doba, kad Bog novca prilično visoko kotira, može doživjeti tako nešto kao što je skidanje informativno - reklamnih panoa kao nerentabilnih i oglašivačima neinteresantnim.

A upravo će se to dogoditi sa svim postavljenim panoima na rotoru u Gajevoj i dijelom u Hrastinskoj cesti. Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Poglavarstva tim panoima je rečeno – dolje! Odvrtimo priču malo unatrag.

Tvrtka A.C. Media iz Opatije, s kojom je Grad 2003. potpisao ugovor, trebala je u roku od 30 dana postaviti identične reklamne panoe na devet lokacija u Samoboru. No, učinili su to samo na rotoru u Gajevoj i u dijelu Hrastinske ceste, gdje je većina panoa oštećena ili uništena od strane dobro nam poznatih nepoznatih počinitelja.

U A.C. Media uvidjeli su tada da je vrag odnio šalu pa su od Grada zatražili premještaj 41 preživjelog panoa iz Hrastinske na neku marketinški zanimljiviju lokaciju.

Poglavarstvo, i inače nezadovoljno angažiranjem opatijske tvrtke oko nalaženja potencijalnih oglašivača, odlučilo je pak da se svi panoi uklone, kao i da se teren na kojem su bili postavljeni dovede u prvobitno stanje, a sve, naravno, o trošku inertne tvrtke.

Svi članovi Poglavarstva bili su za takvu odluku konstatirajući samo verbalno žaljenje za panoima kojima je jedan od razloga postavljanja, barem se tada tako navodilo, bio i zašita djece.

Dinko Kamenić predložio je stoga da se s A.C. Mediom raskine ugovor, ali da se panoi ostave i daju u zakup nekoj agilnijoj firmi, koja će se truditi nalaziti oglašivače.

Postupak za raskidanjem ugovora je u tijeku, a sve ostalo kaj bute čuli je stvar dobre ili loše propagande.

Nenad Kobasić

 

Redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drežnik

Posjet flamanske delegacije slovenskom Posavju

Nema interesa za oglašavanje, ali zato vandala ne manjka

Arhiva 2006

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002