13.01.2006.

Udruga za zaštitu potrošača Grada Samobora jedan od osnivača Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača

Konačno i sufinanciranje Grada!

Udruga za zaštitu potrošača Grada Samobora jedan od osnivača Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača

Upravni odbor Udruge za zaštitu potrošača Grada Samobora na svojoj je sjednici 19. prosinca analizirao ovogodišnje aktivnosti i donio Prijedlog programa rada za 2006. godinu, koji će usvojiti Skupština udruge u siječnju sljedeće godine.

Udruga za zaštitu potrošača Grada Samobora imala je nekoliko uspješnih akcija tijekom ove godine, a u okviru zakona je konačno i Grad Samobor osigurao dio sredstava (20.000 kn) za rad udruge, pa će se nabaviti kompjutor i osigurati telefonska linija. Do sada se u svom dvogodišnjem radu udruga financirala isključivo članarinom, koja iznosi 30 kn godišnje.

Uz analizu stanja Udruga za zaštitu potrošača Grada Samobora planira i dalje najviše akcija u komunalnoj oblasti. Posebnu pažnju posvetit će javnom autobusnom prijevozu, gdje ima najviše prigovora građana Samobora, o čemu je bilo riječi i na sjednici Savjeta potrošača Grada Samobora i postignuti su određeni dogovori za poboljšanje usluga, kaže Miran Šoić, predsjednik samoborske udruge. Posvetit će se pažnja i pravima potrošača kod kupnje nekretnina. Tu udruga želi promijeniti praksu beskamatnog financiranja dijela građevinskih radova. Osim toga, kao i do sada, štitit će se potrošači kontrolom kvalitete roba ponuđenih na tržištu.

Udruga za zaštitu potrošača Grada Samobora jedna je od 10 osnivača Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača, koji je 16. prosinca prošle godine osnovan u Zagrebu.

Savez nastupa u ime članica, na dobrobit potrošača i javnosti, pred tijelima državne uprave, radi zaštite zajedničkih interesa potrošača na području čitave Republike Hrvatske.

Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača kao krovna organizacija provodit će politiku zaštite potrošača, uzajamne potpore i ostvarivanja interesa udruga potrošača na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Za predsjednika Saveza izabran je Nenad Kurtović, a Udruga za zaštitu potrošača Grada Samobora ima u Skupštini saveza dva predstavnika.

Diana Koller

FOTO: Miran Šoić, predsjednik Udruge za zaštitu potrošača Grada samobora

 
13.01.2006.

Fašnička delegacija na izvlačenju brojeva za Snježnu kraljicu

Pero z repa za zlato na Olimpijadi!

Fašnička delegacija na izvlačenju brojeva za Snježnu kraljicu

Princeza Sraka, Princ Fašnik i Sudec samoborski posjetili su VIP party u Gradskoj kavani u Zagrebu.

Samoborcima se najviše razveselila Samoborka Nika Fleiss koja se rado slikala s visokom fašničkom delegacijom. Princeza Sraka iskoristila je priliku za upoznavanje i kratki razgovor s brojnim poznatim osobama, od skijaške kraljice Janice Kostelić, do sveprisutnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Posebno su zanimanje za fašničku delegaciju pokazali topli dečki iz američke disco atrakcije Village People, koji su se, na iznenađenje svih prisutnih, oduševili Princezom Srakom, koja je pak opet dokazala da u svrhu promocije najveće samoborske turističke priredbe ne bira ni društvo ni partnere.

Sve članice hrvatske skijaške reprezentacije dobile su pero iz Srakinog repa, što će im, nakon zagrebačke utrke, donijeti sreću i u daljnjim natjecanjima Svjetskog kupa i na skorim Olimpijskim igrama u Torinu.

Ivica Horvat

 

Udruga za zaštitu potrošača Grada Samobora jedan od osnivača Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača

Fašnička delegacija na izvlačenju brojeva za Snježnu kraljicu

Arhiva 2006

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002