27.09.2006.

Povodom 55. obljetnice postojanja u DVD-u Vrbovec Samoborski posvećena nova zastava

Protiv vatre i vode

Povodom 55. obljetnice postojanja u DVD-u Vrbovec Samoborski posvećena nova zastava

U Vrbovcu Samoborskom je 23. rujna bilo izuzetno svečano. Lijep sunčan dan bio idealan za poljoprivredne radove. Članovi DVD-a s ponosom su se okupili u društveno - vatrogasnom domu obučeni u nove vatrogasne odore, na svečanost obilježbe 55. obljetnice osnivanja.

Svečanost je započela u kapelici sv. Petra i Pavla misom koju je vodio mjesni župnik Konrad Žižek. Miro Vitko uručio je novu vatrogasnu zastavu predsjedniku Milanu Vranekoviću, a vlč. Zižek ju je blagoslovio.

Prigodnu riječ, odnosno povijesni put ovog društva iznio je tajnik Ivica Vitko. Pokretači osnivanja su bili Stjepan Kašica, Vid Mihelić, Jura Vrančić, Stjepan Vitko i Josip Jurec, a njima se pridružilo još trinaest mještana te su 1951. godine osnovali Vatrogasno društvo Vrbovec. Iako bez doma, s opremom smještenom po privatnim kućama, društvo je uspješno djelovalo u akcijama gašenja požara, spašavanju imovine od čestih poplava, a sudjelovalo je i na brojnim vježbama i vatrogasnim natjecanjima.

Sredstva su se skrbila sakupljajući kukuruz po selu, koji bi prodali i kupili vatrogasnu opremu, a značajna pomoć pružena je od strane Vatrogasnog saveza općine Samobor u nabavi opreme i školovanju članova.

U radu društva posebno su se istakli Stjepan Kašica, Miro Vitko, Jura Jurec, Franjo Jurec, Filip Lastovčić, Franjo Lastovčić te sadašnji zapovjednik Vladimir Lastovčić, predsjednik Milan Vraneković i tajnik Ivica Vitko.

Na skupštini su uručena priznanja i zahvalnice pojedincima koji su pomagali rad.

U uređenju prostorija je pomogao Mjesni odbor Vrbovec na čelu s vrlo aktivnim predsjednikom Juricom Lastovčićem.

Tajnik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Boris Bogolin uručio je Juri Vitku i Vidu Miheliću spomenice za 50. godišnji rad u vatrogastvu, kao i prigodno priznanje za 55. obljetnicu djelovanja.

A. Bogolin

 
27.09.2006.

10. piknik samoborskog HNS-a u Domaslovcu

Dobri i u jelu i u piću, posebne čestitke Vlainiću!

10. piknik samoborskog HNS-a u Domaslovcu

Jubilej je samoborski HNS proslavio kako i dolikuje – na stadionu. Stotinjak članova i gostiju uživalo je 23. rujna u Domaslovcu, gdje su domaćini (ogranak Domaslovec) organizirali gozbu s obiljem jela i pića, upotpunjenu raznim sportskim igrama. Prekrasno vrijeme velik je broj narodnjaka odvelo u gorice i berbu, ali odaziv je svejedno bio dobar.

Naravno, najviše smijeha izazvale su karaoke, a podijeljene su i vrijedne nagrade u tomboli. Za hranu su se pobrinuli članovi stranke iz Svetog Martina pod Okićem, a za ostalo članovi samoborske podružnice.

Predsjednik podružnice Mladen Guliš je, pozdravivši sve prisutne, čestitao članu HNS-a, a ovom prilikom i ton-majstoru, profesoru Ivici Vlainiću na Nagradi Grada Samobora, koju je zavrijedio uspješno vodeći inovatore srednje škole u Samoboru. Tom je prilikom "palo" i obećanje da će se HNS u Samoboru zalagati za Centar tehničke kulture, koji bi tim učenicima omogućio još bolje uvjete za rad.

Druženje se, dakako, nastavilo do duboko u noć...

S.S.

 

Povodom 55. obljetnice postojanja u DVD-u Vrbovec Samoborski posvećena nova zastava

10. piknik samoborskog HNS-a u Domaslovcu

Arhiva 2006

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002