08.05.2006.

Na sjednici Gradskog poglavarstva bilo je riječi o posjeti samoborske delegacije Gradu Splitu

1370 kremšnita za svetog Duju

Na sjednici Gradskog poglavarstva bilo je riječi o posjeti samoborske delegacije Gradu Splitu

Na samom početku 41. sjednice Gradskog poglavarstva Grada Samobora, održanoj 8. svibnja, gradonačelnik Antun Dubravko Filipec ukratko je izvijestio okupljene članove Poglavarstva o predstavljanju Samobora u Splitu gdje je gostovao Muzej Marton.

U tom mediteranskom gradu naši su gradski čelnici s ciljem promidžbe Samobora, a povodom Dana svetog Dujma, podijelili 1370 kremšnita splitskom puku. U dijeljenju kremšnita isticao se, kako je rečeno, Boris Makarun, predsjednik samoborskog Gradskog vijeća, a i Filipčevo dijeljenje kremšnita toliko se dojmilo splitskog gradonačelnika Puljića da je već sljedećeg dana on sam na rivi dijelio rižoto svojim sugrađanima.

– Vrata Splita su nam otvorena – tim riječima gradonačelnik je završio priču o uspješnom predstavljanju u Splitu i najavio daljnje kontakte sa Splićanima na svim razinama.

Nakon podnesenog izvješća o radu Vatrogasne zajednice Grada Samobora povela se mala rasprava o razlozima i mogućim načinima djelovanja samoborske Javne vatrogasne postrojbe i na velikom području Svete Nedelje, za što postoji obostrani interes nekad ujedinjenih teritorija. Predložena su dva modela: suosnivaštvo i ugovorni te je ostavljeno daljnjim razgovorima i pregovorima da iskristaliziraju najefikasniji i najekonomičniji način.

Prihvaćen je otkaz ugovora s Općinskim državnim odvjetništvom pa on prestaje važiti od 1. lipnja 2006. godine, do kada će Grad Samobor preuzeti sve predmete u kojima ga je Općinsko državno odvjetništvo zastupalo.

U zakup su putem javnog natječaja dana i tri kioska za prodaju cvijeća i svijeća, koji bi se trebali postaviti na ulazu u groblje Otruševac te u Perkovčevoj ulici na mjestu gdje je prije bio kiosk Tiska. Na natječaj je stiglo pet ponuda od četiri poslovna subjekta, a njih dva, oba samoborski obrti, dobili su pravo na zakup kioska kao najpovoljnije ponude. To su Ana, trgovina na malo koja je dobila pravo na zakup dva kioska i Lucijana prom d.o.o. koja je dobila pravo na zakup mjesta gdje je nekad stajao kisok Tiska. Nenad Kobasić

 
08.05.2006.

U Svetoj Nedelji obilježen Dan planeta Zemlje

Doza optimizma i vjere u budućnost

U Svetoj Nedelji obilježen Dan planeta Zemlje

S malim zakašnjenjem, a zbog uskrsnih praznika, TZ Svete Nedelje je, u suradnji s OŠ Sveta Nedelja, kreativnim radionicama obilježila Međunarodni dan planeta Zemlje.

Osnovnoškolci su pokazali zavidno znanje i svijest o potrebi očuvanja našeg okoliša te su kroz eko-tržnicu, likovnu radionicu i kroz izložene radove okupljenima na Trgu Ante Starčevića ulili neophodnu dozu optimizma i vjere u budućnost planeta na kojem živimo.

I.H.

 
08.05.2006.

Nastavak Europskog tjedna Zagrebačke županije

Mi bi vas kupili, a vi se ne date!

Nastavak Europskog tjedna Zagrebačke županije

Nakon uspješnog početka 3. svibnja, na Europskom tjednu Zagrebačke županije sljedećeg dana je gostovao veleposlanik Republike Italije Alessandro Graffini koji je poučio prisutne o "važnoj ulozi Italije za sadašnju situaciju Europe". Bilo je onih koji su otvoreno izrazili nezadovoljstvo kada je veleposlanik "pošpotao" hrvatsku Vladu da treba što prije omogućiti Talijanima da mogu kupovati hrvatske nekretnine, posebice jadranske. Nakon predavanja uslijedilo je ono što je zapravo i bio cilj okupljanja samoborskih intelektualaca, a to je bio okrugli stol s temom "Hrvatska na putu u EU". U raspravi su sudjelovali, između ostalih, Vladimir Paar, Drago Plečko i Gordan Črpić, a po završetku je u kinu prikazan francuski film "Otkucaj kojeg je moje srce preskočilo".

U petak je bio dan za relativni odmor, a tijekom cijelog vikenda u kinu se je mogao pogledati bosansko-hercegovački film Grbavica.

Na glavnom samoborskom trgu u subotu i nedjelju je upriličen program na otvorenom. Na Euro-info štandu dijelili su se propagandni materijali i ostale tiskovine koje bi Samoborcima trebale potanje objasniti kako i zašto se Hrvatska sprema ući u EU. U glazbenom dijelu programa u subotu su nastupili svirači na tradicionalnim glazbalima iz KUD-a Oštrc, a u nedjelju je Samoborce i ostale Europljane zabavljao duo Borna Šercar, glazbenik na udaraljkama (flašofonu) i gitarist Tomislav Vasilj.

T.M.

FOTO: Alessandro Graffini

 

Na sjednici Gradskog poglavarstva bilo je riječi o posjeti samoborske delegacije Gradu Splitu

U Svetoj Nedelji obilježen Dan planeta Zemlje

Nastavak Europskog tjedna Zagrebačke županije

Arhiva 2006

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.