16.04.2006.

Blagoslov jela kod sestara Družbe Maloga Isusa

Prepuno dvorište punih košarica

Blagoslov jela kod sestara Družbe Maloga Isusa

Samoborski vjernici redovito tijekom Velikog tjedna u obrednom trodnevlju pohode župnu ili franjevačku crkvu na obred blagoslova jela. Ipak, iz godine u godinu sve više navraćaju u Gajevu ulicu kod sestara Družbe Maloga Isusa. Davno su minule godine kada su svi donositelji stali u kapelicu sv. Ivana Krstitelja; sada ih je prepuno veliko dvorište.

Dolaze domaćice, dolaze supružnici, a sve više i djeca sa svojim košaricama.

Mnoštvo vjernika potaklo je samoborskoga gvardijana o. Čedomila pripomenuti da je "čin blagoslova jela, baš kao i svi drugi razni blagoslovi koji su u tradiciji crkve, lijepa, vrijedna sastavnica vjere, "ali moramo se paziti da ne odlutamo u praznovjerje, jer je sveta misa, slušanje Božje riječi i euharistija bit kršćanstva" te pozvao nazočne da u istom broju na Uskrs nazoče svetim misama.

U vedrom ozračju, završivši blagoslov, fra Čedomil je, uz uskrsnu čestitku nazočnima i njihovim obiteljima, dodao: "Bilo Vam u slast i čuvajte se kolesterola".

I ove godine svećeniku je asistirao veteran sa svojih pedeset i šest godina ministriranja Joža Prudeus, pazeći da bude dobar žar u kadionici.

R.Š.

 
16.04.2006.

Samoborski mesar Božo Ruklić darovao uskrsne obroke

Nakon Zagreba i Samobor

Samoborski mesar Božo Ruklić darovao uskrsne obroke

Već nekoliko godina zaredom samoborski mesar Božo Ruklić na uskrsnu nedelju daruje besplatni obrok onima koji si to ne mogu priuštiti. Dijeljenje uskršnjih obroka za Božu je postala tradicija, a njegova je gesta redovito zasluživala veliku pažnju javnosti i medija. Do sada je Božo obroke s neizbježnom šunkom i jajima dijelio u Zagrebu, a u tim se prigodama okupljalo i više od 5.000 građana kojima životne prilike nisu dozvoljavale tradicionalnu uskršnju zakusku.

Ove se godine Božo Ruklić okrenuo i svojim Samoborcima. U šatoru, čije je postavljanje na parkiralištu iza kina poduprlo Gradsko poglavarstvo, okupilo se na Uskrs društvo volontera iz Udruge umirovljenika, predvođeno Božom Ruklićem i njegovim suradnicima. Pri ruci su im bili i članovi samoborskog HSP-a, na čelu s predsjednikom Miljenkom Borićem i predsjednikom Odbora za socijalnu skrb i žrtve Domovinskog rata Gradskog vijeća Mladenom Rešetićem, a prije početka podjele prigodnih obroka molitvu je predvodio i darove blagoslovio samoborski kapelan Ivan Cestar.

Redova za dijeljenje blagoslovljenih darova ovaj put nije bilo. Možda zato što je to prva Božina akcija te vrste u našem gradu, a možda su Samoborci ipak "bolje stojeći" od građana u obližnjoj metropoli, u kojoj se, nesmiljenom igrom sudbine, velik broj ljudi našao u nezavidnom položaju u kojem si ne mogu priuštiti ni uobičajeni blagdanski zalogaj. Valja napomenuti da su se Boži Rukliću u humanoj gesti pridružili i Miljenko Horvat, Zlatko Križanović i Dr. Škobić.

Robert Škiljan

Robert Škiljan

Zahvalnost i sreća

Uskrs je iskorišten i za obilazak nekoliko obitelji koje žive u iznimno teškim životnim prilikama. Volonteri, predvođeni predsjednikom Odbora za socijalnu skrb i žrtve Domovinskog rata Gradskog vijeća Mladenom Rešetićem, obišli su i prigodnim poklon paketima darovali obitelji Ane i Mirka Radakovića na Budinjaku, Josipa Matijašića u Podvrhu, Milana Rešetara na Malom Vratniku i Mije Stupara u Slanom Dolu. Zahvalnost onih koji primaju i sreća onih koji su bili u prilici dati bila je velika, pa je za očekivati nastavak takvih i sličnih aktivnosti i ubuduće.

R.Š.

 
16.04.2006.

Samoborske političke stranke čestitale su građanima Uskrs

Farbajte jajca, a ne nas!

Samoborske političke stranke čestitale su građanima Uskrs

Svaki veći blagdan, a posebice Uskrs, prilika je za podsjećanje građana na činjenicu da nisu samo stanovnici Samobora, već i - od prilike do prilike - birači. Kapaciteti političkih stranaka naprežu se uoči Uskrsa maksimalno, promidžbeni stručnjaci angažiraju se pa "kaj košta da košta", ideje frcaju, a rezultati su takvi da Samoborci, bombardirani svaki put novim političko - promidžbenim bombardmanom, ponekad zaborave i na uskrsnu šunkicu.

I ovaj su se put čelnici HSP-a, HNS-a i HSLS-a sjetili svojim biračima čestitati najveći blagdan u Hrvata. Pofarbali su jajca i dijelili ih svojim sugrađanima pa rezultati na sljedećim izborima ne bi smjeli izostati!

R.Š.

 

Blagoslov jela kod sestara Družbe Maloga Isusa

Samoborski mesar Božo Ruklić darovao uskrsne obroke

Samoborske političke stranke čestitale su građanima Uskrs

Arhiva 2006

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.