18.08.2006.

Osnovana nova podružnica HNS - a

I Čačić će skoro u Klinča sela

Osnovana nova podružnica HNS - a

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati, Zagrebačke županije, osnovala je svoju podružnicu u Klinča selu. Osnivačka sjednica održana je 16. srpnja u Društvenom domu. Za predsjednika je izabran Mirko Jemić, dosadašnji povjerenik, koji je u kraćem obraćanju istakao važnost osnivanja stranke u tome djelu županije. - Jedna od većih općina u županiji, sada je dobila stranku, koja će znati braniti interese stanovnika te općine. - naglasio je Jemić.

Iako službeno odsutan, članove je telefonski pozdravio i Josip Jambrač, predsjednik Županijske organizacije HNS-a i zamjenik župana, a od prisutnih gostiju prvi je skup pozdravio Mladen Guliš, predsjednik podružnice Samobor. On je posebno spomenuo pripreme za predstojeće parlamentarne izbore i općinu Klinča selo kao jedno od mjesta koje će u okviru obilaska terena obići i Radimir Čačić, HNS-ov kandidat za premijera.

U vrlo nadahnutom govoru, predsjednica mladih i tajnica podružnice Sveta Nedelja, Sandra Starjački, istaknula je sve veću zastupljenost mladih u radu podružnice Sveta Nedelja što je ocjenjeno kao primjer i za ostale podružnice.

Tajnik Županijske organizacije Danijel Kalaica izrazio je spremnost stranke da na svaki način pomogne podružnici Klinča selo kao što to čini i prema svim drugim podružnicama u županiji.

U domjenku koji je usljedio, a za organizaciju kojeg se pobrinulo osoblje restorana „ Lovac „ iz Rakovog potoka, bilo je prilike da se ljudi bolje upoznaju, što je odmah rezultiralo pristupom nekolicine novih članova u HNS.

E.K.

 
18.08.2006.

Obljetnica Osnivačkog kongresa Komunističke partije Hrvatske

SRP – om protiv krupnog kapitala

Obljetnica Osnivačkog kongresa Komunističke partije Hrvatske

U organizaciji Socijalističke radničke partije Hrvatske ( SRP) i članova Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Samobora, u Samoboru je 31.srpnja obilježena 69. obljetnica Osnivačkog kongresa Komunističke partije Hrvatske (KPH).

Tajnik SRP-a, Azur Seidić, podsjetio je da je osnivanje nacionalne, Komunističke partije Hrvatske 1937. godine, značilo rješavanje kako nacionalnog, tako i socijalnog pitanja radnika u to vrijeme.

Seidić je to potkrijepio citatom iz proglasa Osnivačkog kongresa KPH, koji je tada u Samoboru pročitao predsjednik, Josip Broz Tito: „Između radničkih interesa i stvarnih interesa hrvatskog naroda nema i ne može biti nesuglasica, jer su radnici, kao dio svog naroda, krvno zainteresirani da narod bude slobodan, da mu bude osiguran razvitak, te da se poštuje sve što je lijepo i napredno u njegovim tradicijama i kulturi. Boreći se za te ideale, mi se borimo protiv nacionalne zagriženosti t.j. šovinizma...“

Predsjednik SRP-a, Franjo Golenko, tom je prigodom naglasio da socijalisti i sada vode borbu sa krupnim kapitalom, u koju je nužno uključiti mladež: „Mladi moraju biti upoznati sa svim nasljeđima naše svijetle prošlosti, revolucionarne svijetle prošlosti i da je jedan od osnovnih zadataka u našoj promociji i borbi za ideale socijalizma i stvaranje novog, socijalističkog društva što se neminovno mora prenijeti na mladu generaciju koja treba da bude osnova i oslonac te borbe.“

Osim što su položili cvijeće uz spomen - stećak na mjestu osnivanja KPH u Anin - dolu, sudionici su položili i vijenac na kuću Janka Mišića u Samoboru. Tamo su 27. srpnja 1929. godine, u borbi sa žandarima, poginuli sekretari SKOJ - a, Janko Mišić i braća Mijo i Slavko Oreški.

Na obilježavanju Osnivačkog kongresa KPH niti ove godine nije bilo predstavnika Socijal - demokratske partije Hrvatske, inače pravnog slijednika Komunističke Partije Hrvatske i njegove imovine.

Diana Koller Lapaine

Foto:

Članovi SRP - a i Udruge antifašističih boraca i antifašista pred stećkom koji obilježava mjesto osnivanja komunističke partije Hrvatske u šumi podno kapele sv. Ane u Samoboru

 

Osnovana nova podružnica HNS - a

Obljetnica Osnivačkog kongresa Komunističke partije Hrvatske

Arhiva 2006

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.