26.10.2007.

Gradsko poglavarstvo odlučilo da tržnica ponovno ide na natječaj

Igre s novcima i živcima

Gradsko poglavarstvo odlučilo da tržnica ponovno ide na  natječaj

Iako je već bilo izrađeno i predstavljeno rješenje za rekonstrukciju samoborske tržnice, na Poglavarstvu je 22. listopada prihvaćen zaključak o izradi novog projekta i raspisivanju novog urbanističko - arhitektonskog natječaja. Novi projekt mora biti usklađen s konzervatorskim osnovama i traži se etapna izgradnja. Pročelnik Željko Kovačić rekao je da se prema programskim zadacima prvo treba izgraditi novi prostor na mjestu sadašnjih štandova gdje bi se preselili postojeći sadržaji, a potom bi se uredio i zatvoreni i otvoreni dio tržnice, a uredit će se i Milakovićeva ulica kao i prolaz prema Trgu kralja Tomislava.

To je bila jedna od odluka koja će biti najvidljivija u narednom razdoblju. Druge odluke neće građanima biti vidljive, ali će se o njima itekako pričati. Naime, na sjednici Poglavarstva najžešća rasprava vodila se oko prijedloga da se NK Bregani odobri iznos od 11.466 kuna za podmirenje sudskih troškova. Riječ je bila o sporu između NK Bregana i Auto kluba Bregana o podmirenju troškova iz vremena dok su imali istog predsjednika. Njegovo ime se često i spominjalo (riječ je o Franji Filipoviću), jer se tražila i konkretna odgovornost. Raspravu je potaknuo Mladen Guliš, a u stavu da Grad ne bi trebao plaćati zbog nečijih starih sukoba i nesavjesnog poslovanja u udrugama građana pridružili su mu se Tomislav Masten i Franjo Oslaković, koji je izričito rekao da se na ovaj način legalizira kriminal. S druge strane, Marica Jelenić, Boris Makarun i gradonačelnik Filipec upozorili su da bi neodobravanje sredstava za podmirenje sudskih troškova značilo zatvaranje kluba i prestanak treniranja djece u mlađim dobnim skupinama. Njihov je argument bio da sadašnja uprava nije kriva zbog stvari koje su se dogodile prije nekoliko godina. Druga je strana primijetila da se dubioze stvaraju uvijek u nogometu, gdje se uprave mijenjaju i ostavljaju dugove iza sebe. Stoga je Mladen Guliš predložio da se nakon svake promjene čelnih ljudi u klubu napravi i revizija poslovanja kako se ovakve situacije ne bi više ponavljale. Tomislav Masten jedini je pri glasovanju bio protiv odluke da Grad podmiri sudske troškove.

Tatjana Milek na kraju sjednice postavila je i pitanje o postavljanju nadstrešnica. Iako je već prije bilo odlučeno o postavi jedne u Manjoj Vasi od toga zasad neće biti ništa, jer se o lokaciji pozitivno nije izjasnio Mjesni odbor. Stoga je primijećeno da pojedinci koji koče ovaj projekt u svom mjestu sigurno ne znaju kako je djeci koja autobus moraju ponekad čekati na vjetru i kiši.

Mato Šipuš

Odbijen SKI savez

Hrvatski skijaški savez zatražio je od Grada Samobora 100.000 kuna za podmirenje troška priprema Nike Fleiss. No, Grad to neće platiti, uz obrazloženje da nema sredstava za takvo što, jer pomoć sportašima pruža kroz stipendije.

 

Gradsko poglavarstvo odlučilo da tržnica ponovno ide na natječaj

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002