08.01.2007.

Akcije Udruge Zora se nastavljaju

Prikuplja se dječja kozmetika

Akcije Udruge Zora se nastavljaju

Svatko će po nečemu pamtiti 2006. godinu, a članovi Udruge Zora po formalnom organiziranju i jačanju. Na početku njihove priče bilo je okupljanje nekolicine entuzijasta koji su 2005. počeli organizirati akciju prikupljanja pomoći Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Ta uspješna akcija prerasla je potom u pravu humanitarnu udrugu koja i dalje organizirano prikuplja i dijeli pomoć. Naime, krajem siječnja planira se ponovno krenuti u Gornju Bistru s novom turom medicinske i ostale opreme (2 aspiratora, otoskop, masažer).

Druga značajnija akcija već je realizirana prije Božića, a bila je to predaja 150 kutija hrane i higijenskih potrepština za osam beba u Dječjoj kući svete Terezije od malog Isusa na Vrhovcu, u kojoj borave djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Akcije se i dalje nastavljaju, osobito skupljanje hrane za djecu (Baby mil 1 i 2, pelene, vlažne maramice i dječja kozmetika).

Između dvije akcije vodstvo Udruge Zora odlučilo je zahvaliti najvećim i najupornijim donatorima koji nisu pitali za vrijeme, ni za novce kada je trebalo pomoći. Na zajedničkom okupljanju 5. siječnja dodijeljeno je dvadesetak zahvalnica, a neki od donatora su se po prvi put i međusobno upoznali. Uz zahvale za dosadašnje sudjelovanje, upućen im je poziv da i dalje pomažu donacijama, kao i ostalim građanima da se uključe u akcije prikupljanja pomoći.

M.Š.

FOTO: Predsjednica Duška Dubić i tajnica Ivana Ladišić

 
08.01.2007.

U prostorijama DVD Galgovo na Badnjak je bilo uobičajeno svečano

Blagoslov drvca, prostorija, opreme i članova

U prostorijama DVD Galgovo na Badnjak je bilo uobičajeno svečano

U zimskim mjesecima članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava okupljaju se u vatrogasnim domovima da bi uređivali opremu, dopunjavali vatrogasno znanje za sudjelovanje na raznim intervencijama te pripremali izvješća za nadolazeće skupštine.

Kako je u našim krajevima tradicija kićenja božićnog drvca vrlo prisutna, tako već niz godina za Božić i članovi DVD-a Galgovo postavljaju božićno drvo, a župnik župe Sv. Martina tradicionalno dolazi blagosloviti drvce, kao i prostorije, opremu i članove društva.

Sukladno tradiciji, i ove godine 24. prosinca u prostorijama DVD-a Galgovo blagoslov je dao vlč. Vlado Razum umjesto bolesnog vlč. Pavla Kunšteka.

Antun Bogolin

FOTO: Članovi DVD-a Galgovo i vlč. Vlado Razum (snimio Boris Bogolin)

 

Akcije Udruge Zora se nastavljaju

U prostorijama DVD Galgovo na Badnjak je bilo uobičajeno svečano

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002