15.12.2007.

Podjela darova djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

109 veselih lica

Podjela darova djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

Svake godine nastoji se na razne načine božićno-novogodišnje blagdane učiniti što ljepšima, a jedan od načina je darovati prijatelje i bližnje. Stoga nije ni čudo da je i Grad Samobor nastavio tradiciju darivanja djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja do 15 godina starosti te im na taj način uljepšati predstojeće blagdane. Ove godine prigodne pakete u kojima su se nalazile igračke, slatkiši, albumi, dnevnici te MP3 player za one nešto starije primilo je 109-ero djece prema kriterijima koje je propisao Grad, a u suradnji s Centrom za socijalnu skrb. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta pakete je dijelila zamjenica gradonačelnika Marica Jelenić, uz nazočnost ravnatelja samoborskog Centra za socijalnu skrb Marijana Pehara. Ali, kakva bi to podjela bila bez simpatičnog Djedice i njegovih pomagača, koji su se trudili razveseliti svako dijete u dvorani. I u tome su uspjeli pa čestitke odlaze u gradski komunalni odjel zbog Djedice i u Odjel za društvene djelatnosti koji je sve pripremio.

Također, nezaobilazni dio podjele je i prigodni nastup na početku ceremonije, a za njega su bili zaduženi učenici Osnovne škole Samobor. Učenici 5c razreda na simpatičan su način pokazali kako je jedna škvadra počela vjerovati u ljepotu Božića. Tekst igrokaza napisale su učenice Ana Marija Hajduković i Marta Opačić, a voditeljica grupe je bila razrednica Marina Kardinar.

M.Š.

 
15.12.2007.

Skupština Turističke zajednice Grada Sveta Nedelja

Nova brošura i web stranica

Skupština Turističke zajednice Grada Sveta Nedelja

Za razliku od samoborske, Turistička zajednica Svete Nedelje od svog osnutka prije osam godina djeluje bez ikakvih potresa i svađa. Stoga nije ni čudo da je rad zajednice i ureda na Trgu Ante Starčevića sve vidljiviji. Na 20. redovnoj sjednici skupštine održanoj 11. prosinca usvojeno je izvješće o radu u proteklom razdoblju, a usvojen je i najvažniji dokument – plan i program rada za 2008. godinu, koje su izložile predsjednica TZGSN Ksenija Gabriša i voditeljica ureda Renata Čaržavec.

I dalje će najveća pozornost biti posvećena uređenju grada (klupe, koševi, sadnice cvijeća, božićni ukrasi) za što će se izdvojiti 72.000 kuna, kao i organizaciji i pokroviteljstvu tradicionalnih manifestacija za što je osigurano 205.000 kuna. U 2008. godini planira se tiskati nova turistička brošura Svete Nedelje te izraditi vlastita web stranica, uz već postojeće promidžbene materijale. Neće se zanemariti ni održavanje turističke smeđe signalizacija, niti info stupova, a rečeno je da će se i dalje vrlo rado natjecati u akciji Zeleni cvijet u kojem je Sveta Nedelja već osvajala značajne nagrade.

Ukupno u 2008. godini Turistička zajednica Svete Nedelje planira prihodovati 779.000 kuna, od toga najveći dio otpada na turističku članarinu.

M.Š.

 
15.12.2007.

Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije

500 do 1.000 kuna za dvjestotinjak stipendista

Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije

Na svečanosti potpisivanja Ugovora o stipendiranju učenika i studenata Zagrebačke županije za školsku godinu 2007/2008. dodijeljene su nove 33 stipendije za učenike, od toga do 11 za deficitarna zanimanja te 23 studentske stipendije. Tako će u ovoj školskoj godini Zagrebačka županija stipendirati ukupno 191-nog stipendistu. Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, a iznosi 500 kn za učenike i 1.000 kn za studente.

Ugovore su potpisali učenici i studenti koji su na natječaju za dodjelu stipendija ostvarili najbolje rezultate i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je naglasio kako je ulaganje u znanje najveći zalog za budućnost Zagrebačke županije.

Na nedavno održanoj sjednici Županijsko poglavarstvo prihvatilo je prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija kojim se povećao broj stipendija za 2007/2008. godinu s planiranih 50, na 56 stipendija, obzirom da je interes kandidata zbog teških socijalnih prilika obitelji na području Zagrebačke županije iznimno velik.

- Zagrebačka županija veliku pozornost posvećuje školstvu za kojeg iz godine u godinu izdvaja značajna sredstva. Prema prijedlogu proračuna za 2008. godinu najviše novca, 121.410.107 kuna, tj. 40% ukupnog proračuna namijenili smo Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu. Svjesni smo da školstvo predstavlja jednu od najvažnijih društvenih djelatnosti te je temelj opstojnosti i razvoja lokalne zajednice, nacije i države – naglasio je Kožić.

Stipendije za deficitarna zanimanja dobilo je i dvoje učenika iz Samobora: Dominik Kalingar, koji se u Srednjoj strukovnoj školi izučava za instalatera centralnog grijanja i Valentina Kozlovec, koja se u samoborskom ETUŠ-u školuje za kuharicu.

K.B.

 

Podjela darova djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

Skupština Turističke zajednice Grada Sveta Nedelja

Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002