23.03.2007.

Mladi HSS-a Grada Samobora održali godišnju skupštinu

Buduća snaga stranke

Mladi HSS-a Grada Samobora održali godišnju skupštinu

Ambiciozno i poletno protekla je skupština Kluba mladih HSS-a čime su, osim članova, doprinjeli i gosti iz vrha samoborskog HSS-a. Oni su isticali da u Klubu mladih leži snaga razvoja i napretka stranke. Kao jedna od zadaća u narednom razdoblju navedeno je okupljanje još više članova, a tome će pomoći i imenovanje povjerenika u svakom mjesnom odboru. Oni će pokušati okupiti i angažirati članstvo u prepoznatljivim akcijama koje će biti usmjerene prema mladima, kao i u humanitarnim akcijama, navela je pri iznošenju programa predsjednica Kluba mladih HSS-a Grada Samobora Sandra Stojšić. Istodobno će pomoć moći potražiti i u Sveučilišnoj organizaciji HSS-a u Zagrebu, jer je predsjednica organizacije Nikolina Herceg-Beljak ponudila potporu u radu.

Skupštinu su obilježili dolasci i govori gostiju. Prvo oni protokolarni, kada su okupljene pozdravili tajnica samoborskog SDP-a Sanja Horvat i predsjednik Foruma mladih SDP-a Domagoj Puš, gradski vijećnici HSS-a Josip Berčić i Ljiljana Jenko te dopredsjednik stranke Krunoslav Znika. Predsjednik samoborskog HSS-a Krešo Beljak bio je oštriji u svom nastupu, jer se usprotivio ideji da Samobor u budućnosti postane grad za 80.000 ljudi.

- Sadašnja garnitura na vlasti predvođena HDZ-om želi od Samobora napraviti velegrad, a time ćemo izgubiti naš identitet i postat ćemo samo još jedno od predgrađa Zagreba, velika spavaonica kao što su Sesvete i Velika Gorica. Ne želimo da i u našim mjesnim odborima kajkavski postane manjina, da u njima odlučuju doseljenici, ljudi koji ni ne poznaju svoje mjesto. U Samoboru već niz godina vladaju političari kojima dobrobit grada nije u interesu. Vi to možete promijeniti, možete promijeniti vlast koja ne valja, vi ste budući političari, morate voditi ovu stranku i u budućnosti ovaj grad - isticao je u govoru mladim HSS-ovcima predsjednik samoborske organizacije stranke Krešo Beljak.

Nakon skupštine održane u samoborskom Vatrogasnom domu, uslijedilo je uobičajeno druženje, a stigao je čak i poziv na proslavu Dana sv. Patricka u jednom zagrebačkom klubu, koji je očito postao omiljen i među HSS-ovcima.

M.Š.

 

Mladi HSS-a Grada Samobora održali godišnju skupštinu

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002