12.04.2007.

Završeno parkiralište iza Doma zdravlja

Šoferi, navalite!

Završeno parkiralište iza Doma zdravlja

Ono čega samoborskim šoferima i njihovim kolegama koji u Samoboru vole zastati kronično fali sigurno su i parkirališta. U strahu od pauka i mogućih kazni, vozače veseli svaki novi asfaltirani kvadratni metar parkirališnog prostora.

Jedan takav, onaj iza Doma zdravlja upravo je priveden svrsi i već ugošćuje prve automobile.

I.H.

 
12.04.2007.

Održano mjesečno druženje gradonačelnika s predstavnicima medija

Proljetne akcije

Održano mjesečno druženje gradonačelnika s predstavnicima medija

Dobar običaj da jednom mjesečno gradonačelnik Antun Dubravko Filipec ugosti novinare i odgovara na njihova pitanja, u drugom okupljanju ponovno je donio niz raznolikih informacija. Na početku top tema bila je problematika kamenoloma Škrobotnik. Gradonačelnik je ponovno upozorio da Grad Samobor nema ingerenciju nad izdavanjem dozvola za eksploataciju, niti nad državnom cestom za prolazak kamiona. No, Grad je poduzeo sve da se problem riješi. Tako je postignut sporazum s Hrvatskim cestama i investitorom Samoborkom o proširenju ceste, uređenju ugibališta i izgradnji nogostupa kroz Grdanjce. Sporazum još mora prihvatiti mjesni odbor, ali gradonačelnik je rekao kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije te da se u uređenje ceste i nogostupa sigurno ide, kako bi se osigurao sigurniji dolazak djece do škole. Tehničke parametre uređenja izrađuju Hrvatske ceste.

Grad je angažirao sve inspekcije, a ishodio i zabranu prolaska kamiona težih od 10 tona na lokalnoj cesti od državne ceste br. 505 prema kamenolomu te će provedbu nad tom odlukom preuzeti policija, naglasio je gradonačelnik Filipec.

Počelo je završno uređenje Šetališta dr. Franje Tuđmana od muzeja prema Vugrinščaku, a radovi bi trebali završiti do Dana Grada 26. srpnja. Do tog roka planira se i uređenje tanc placa sa sanacijom saletla (danas bi rekli drvenog paviljona) te svih površina oko spomenika okupljanju KPH-a i oko kapele sv. Ane, otkrio je gradonačelnik.

Stanovnicima Perkovčeve, ali i ostalim građanima, informacija da oko 1. lipnja počinje rekonstrukcija te ulice neće biti posebno radosna, jer to znači i moguće prometne probleme tijekom ljeta. Izrađuje se prometna studija koja bi trebala olakšati prometnu situaciju, a prije tih radova uredit će se Mlinska i Ulica Ferde Ivanščaka. Gradonačelnik je već sada zamolio stanovnike za razumijevanje.

Od ostalih informacija izdvajamo kako se još čeka dozvola za početak rušenja starog Šmidhena i da će se škola u Farkaševcu vjerojatno graditi uz sportski centar, jer je cijena zemljišta uz staru škola previsoka za otkup. O razgovoru o nekim drugim temama i planovima uskoro ćemo opširnije pisati.

M.Š.

Seli li Samoborka iz grada?

Na pressici je gradonačelnik Filipec otkrio da se vode pregovori o kompletnom preseljenju pogona Samoborke izvan grada. Osim asfaltne baze i betonore, to bi značilo i preseljenje pogona 1, koji se nalazi na području između Ulice grada Wirgesa, Zagrebačke i Ulice Petra Krešimira IV. I dalje se dogovaraju uvjeti preseljenja u nenaseljeno područje prema kojem bi Grad bio spreman osigurati zemljište i uređenje komunalne infrastrukture. Postigne li se sporazum, on će potom morati dobiti odobrenje Gradskog vijeća i Uprave Samoborke.

Bolnica na kraju grada

Na silasku s autoceste kod Bobovice vjerojatno će niknuti bolnica. Raspisan je već natječaj za neurološku kliniku, a zainteresiranih već ima. Investitori su spremni urediti kliniku za odstranjivanje tumora bez otvorenih operacija i stacionarnog liječenja. Riječ bi bila o privatnoj klinici na oko 800 m2 tlocrtne površine, koja bi pokrivala širu regiju.

 

Završeno parkiralište iza Doma zdravlja

Održano mjesečno druženje gradonačelnika s predstavnicima medija

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002