19.10.2007.

Predsjednik samoborskog DC-a Željko Koščica ipak povlači ostavku

Vraćam se zbog kolega i predsjednice!

Predsjednik samoborskog DC-a Željko Koščica ipak povlači ostavku

- Moj dolazak ovdje znači da Željko Koščica ima apsolutnu potporu gradskog i županijskog odbora DC-a, ali i moju potporu u svojoj borbi u kojoj ćemo od sada biti zajedno. Sve o nepravilnostima u radu lokalne samouprave na koje upozorava Željko Koščica uputit ćemo Državnom odvjetništvu, a ako tamo ne bude prošlo ići ćemo izravno na predsjednika Vlade i potom na Europsku komisiju – ustvrdila je predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt u utorak, 16. listopada, na tiskovnoj konferenciji samoborskog DC-a na kojoj je obznanjeno da Željko Koščica povlači svoju ostavku na mjesto vijećnika Gradskog vijeća Samobora.

Kako je pak objasnio Marijan Lukšić, Gradski odbor DC-a razmotrio je ponuđenu ostavku i zaključio da bi odlaskom Koščice s mjesta vijećnika "aktualna gradska vlast još lakše provodila svoje loše, pa i protuzakonite odluke, a birači i svekolika javnost izgubili bi javnog i bezrezervnog borca za istinu, zakonitost i transparentnost rada gradske vlasti". Stoga je ostavka odbijena. Slično je rezonirao i predsjednik Županijske organizacije DC-a Zdravko Režek, koji je izrazio stanovište da je moralna obveza Željka Koščice da ustraje u ovom mandatu.

- Odlučio sam povući ostavku zbog svojih kolega i zbog predsjednice koja je obećala da će pokrenuti pravni sustav – obrazložio je svoj povratak Željko Koščica najavivši da će u Vijeću biti još aktivniji te da već za sljedeću sjednicu priprema tri pitanja koja bi trebala zabrinuti aktualnu gradsku vlast.

Kruno Solenički

 
19.10.2007.

112 sjednica samoborskog Gradskog poglavarstva

Lijepo je pomagati kad se ima

112 sjednica samoborskog Gradskog poglavarstva

Uoči 112. sjednice samoborskog Poglavarstva najzanimljivija se činila točka kojom se određuje držanje životinja na području Grada. No, pri utvrđivanju dnevnog reda ta je točka skinuta, a time je otišlo u nepovrat i predmnijevanje da će se tu razviti i najzanimljivija rasprava. To nije bio jedini adut koji su nam članovi Poglavarstva izbili iz ruke, jer je skinuta i točka o udruživanju sredstava za financiranje radova odvodnje na području Grada. No, srećom, pojavit će se na sljedećoj sjednici.

Stoga s ove sjednice održane 15. listopada možemo izdvojiti da će Grad isplatiti predujam od 500.000 kuna Elektrometalu za izvršene radove na izgradnji sportske dvorane, ali će Elektrometal zapravo tu svotu morati, temeljem cesije, isplatiti Final Sportu za isporučenu sportsku opremu za dvoranu. Inače, s Elektrometalom će se u roku 45 dana izvršiti postupak dougovaranja radova, jer je u tijeku izrada konačnog obračuna troška izgradnje dvorane, čime bi se podvukla financijska crta pod taj projekt.

Poglavarstvo nije prihvatilo molbu stanovnika Ulice Grgura Ninskog o zabrani prometa ulicom kamiona čija ukupna masa prelazi 5 tona. Stanovnici su to tražili zbog gradnje objekata koji se grade u susjedstvu, a zbog čega im kamioni uništavaju asfalt. No, zaključak je da će komunalni redari utvrditi razinu oštećenja te da će investitori po završetku radova morati sanirati ulicu.

Prema sporazumu, Samobor će sufinancirati programe boravka djece u vrtićima drugih jedinica lokalne samouprave za sugrađane koji imaju prijavljen boravak u Gradu, ali im djeca idu u vrtiće u druge gradove ili općine. Ovaj put radilo se o tri slučaja za djecu koja pohađaju vrtiće u Hrvatskom Leskovcu, Zagrebu i Krašiću.

Na kraju, stigla je na stolove i zahvala Ružice Burde za pomoć pri nabavi kolica i liftera za kupanje za njenog sina Ivana. Članovi Poglavarstva složili su se konstatacijom da je lijepo pomagati, ali su na kraju morali priznati da to ne mogu uvijek činiti u mjeri u kojoj bi možda htjeli, jer je za slučaj pomoći pri sanaciji krova, vanjske stolarije i jednog zida kuće obitelji Beribak rečeno da trenutno u proračunu nema za to sredstava. Krov će se moći sanirati manjim zahvatima, a za ostale popravke očito će ova i druge obitelji sa sličnim problemima morati pričekati proračun za 2008. godinu.

Mato Šipuš

 

Predsjednik samoborskog DC-a Željko Koščica ipak povlači ostavku

112 sjednica samoborskog Gradskog poglavarstva

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002