14.02.2007.

HSP - Samobor na tiskovnoj konferenciji izrazio nezadovoljstvo aktualnim političkim stanjem u Samoboru

I referendum ako bude trebalo

HSP - Samobor na tiskovnoj konferenciji izrazio nezadovoljstvo aktualnim političkim stanjem u Samoboru

Predstavnici Hrvatske stranke prava – Samobor u prostorijama gradske vijećnice održali su 14. veljače tiskovnu konferenciju kako bi dali svoj osvrt na aktualno političko stanje u gradu. Kako je istaknuo predsjednik Miljenko Borić, tri su ključne stvari koje HSP zamjera aktualnoj samoborskoj vlasti – neizvršavanje predizbornih obećanja, ustupci krupnom kapitalu i političkim istomišljenicima te zanemarivanje volje građana u pitanjima komunalne i prometne infrastrukture.

Konkretno, Borić se osvrnuo na parkirališnu politiku koja, rekao je, ne udovoljava potrebama građana te se založio da se gradska parkirališta oslobode u neradne dane, kao i da naplata parkiranja bude simbolična ili čak besplatna u užem centru. Također je zatražio provođenje mjera za smanjenje stvaranja otpada poticanjem recikliranja i stimulativnom cijenom odvoza.

Upozorio je Borić i na slučaj prodaje gradskog zemljišta Coningu, gdje je izrazio sumnju da je posrijedi sukob interesa, jer je, ustvrdio je, vlasnica navedenog poduzeća Marija Čačić ujedno i zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Urbanističkog zavoda Grada Zagreba u kojem je predsjednik Zoran Hebar, a koji je izradio dokumentaciju o prostornom uređenju Grada Samobora. Znakovitim u samoborskom HSP-u smatraju i činjenicu da je 8 tisuća kvadrata gradskog zemljišta prodano i slatinskom Centar Promu, čiji je vlasnik bivši saborski zastupnik i bankar Ante Šimara član HDZ-a.

– Ne smatramo da se radi o protuzakonitom djelovanju, ali je u svakom slučaju riječ o nemoralnim radnjama, jer se pogodovalo ljudima po stranačkom principu, a nije se gledalo interese Grada – rekao je Borić te zaključio kako bi interes Grada trebao biti rasparcelirati gradska zemljišta i prodati ih građanima Samobora za rješavanje njihovih stambenih problema.

Samoborski HSP smatra također kako aktualna vlast zanemaruje volju građana po pitanju obilaznice za kamionski promet i željezničke pruge, jer ona neće ići do Bregane, te Žumberka, gdje ljudi još uvijek nemaju rješenu vodovodnu mrežu.

– Ukoliko se vlast i dalje bude oglušivala na zahtjeve stanovništva, HSP će pozvati oporbene stranke i birače na sakupljanje potpisa za provođenje referenduma o izglasavanju nepovjerenja vladajućoj koaliciji, odnosno gradonačelniku Filipcu – poručio je Borić te zaključio kako su promjene koje se događaju u Samoboru uglavnom kozmetičke prirode, a da je razvidno zaostajanje Samobora u odnosu na susjedne gradove poput Zaprešića i Svete Nedelje.

Kruno Solenički

 
14.02.2007.

Održana sjednica Organizacijskog odbora 20. Samoborske salamijade

Uz salame i Ćiru Gašparca

Održana sjednica Organizacijskog odbora 20. Samoborske salamijade

Kao što smo već najavljivali, ovogodišnja 20. Samoborska salamijada održat će se 31. ožujka u velikom šatoru na Trgu kralja Tomislava. No, u odnosu na prošlogodišnju bit će i drugih promjena.

Već prilično uhodani Proljetni sajam neće biti organiziran isti vikend kad i Salamijada, već tjedan dana prije, što će olakšati pripreme za obje priredbe.

Osim toga, ove će se godine, umjesto unajmljenog cateringa, za večeru gostiju u šatoru pobrinuti samoborski ugostitelji, njih desetak, od kojih bi svaki trebao pripremiti svoj švedski stol. Oni će se i ocjenjivati pa će tako najbolji među njima dobiti zaslužena priznanja.

Na sjednici Organizacijskog odbora ovogodišnje Samoborske salamijade, održanoj 13. veljače na Slava Gori kod nezaobilaznog Kuzme, konačno su izabrani i glazbenici uz koje bi trebalo provesti večer i veći dio noći. To će ovaj puta biti Ćiro Gašparac, uz sastav Stare staze, koje su prije nekoliko godina u Lavici uspješno zabavile prisutne na Salamijadi.

Zaključeno je i da se Salamijada nastavi i u nedjelju, kad bi za sve goste Samobora trebalo biti besplatno kušanje salama i vina, čime Salamijada izlazi iz šatora, u koji mogu samo oni s kupljenim ulaznicama, i okreće se svim Samoborcima i njihovim gostima.

Robert Škiljan

 

HSP - Samobor na tiskovnoj konferenciji izrazio nezadovoljstvo aktualnim političkim stanjem u Samoboru

Održana sjednica Organizacijskog odbora 20. Samoborske salamijade

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002