28.02.2007.

Male maske nagrađene od Hypo Alpe Adria Bank za svoj nastup na Samoborskom fašniku

Maskiranje se isplati

Male maske nagrađene od Hypo Alpe Adria Bank za svoj nastup na Samoborskom fašniku

Kao sponzor Dječjeg fašnika Hypo Alpe-Adria-Bank organizirala je za vrijeme Fašnika nagradnu igru za najbolju masku. Sretni dobitnici svoje nagrade u visini tisuću kuna primili su 27. veljače u prostorijama Banke u Livadićevoj 20 od direktorice samoborske poslovnice Irene Franceković. Nagrađene su maske Kineza mališana iz Dječjeg vrtića Izvor, potom Trubaduri Osnovne škole Bogumila Tonija, područne škole Farkaševac te Pauci Osnovne škole Milana Langa.

- Nadam se da ćemo i iduće godine nastaviti s nagrađivanjem, jer nam je poseban interes nagrađivati najmlađe kako bi ih naviknuli na maskiranje za Fašnik da bi i kad odrastu nastavili s tom tradicijom – pojasnila je Irena Franceković čestitajući nagrađenima. U ime organizatora Fašnika, Pučkog otvorenog učilišta, sponzoru i nagrađenima zahvalila je Renata Glojnarić, koja je istaknula kako Hypo Bank nije više samo sponzor nego i partner u svim velikim događanjima te je izrazila nadu da će se uspješna suradnja nastaviti. A nagrađeni su pak bili izuzetno zadovoljni s primljenih tisuću kuna i najavili da je s djecom već dogovoreno kako će ih potrošiti – u druženju na organiziranom izletu. I, kako su poručili, iduće godine maskirat će se ponovo.

K.S.

 
28.02.2007.

Sporna prilazna rampa prema dvorcu Želimira Kodrića konačno je "stesana" za 30-ak centimetara

Bageri "poljubili" Kodrićevu rampu

Sporna prilazna rampa prema dvorcu Želimira Kodrića konačno je

Ugao Langove i Samostanske ulice poprište je već pomalo legendarne priče o bremenitoj kohabitaciji stanovnika Langove i novog vlasnika Reiserovog dvorca, Želimira Kodrića. Njihov odnos, koji je rijetko kad opisivan pridjevom "dobrosusjedski", 22. veljače dobio je novi čin. Ovaj put radi se o manifestaciji pravne države inicirane pritužbama Kodrićevih susjeda na činjenicu da je ulaz na njegov posjed riješen rampom kojom je, rečeno je, uzurpirano gradsko zemljište i drastično ugrožena sigurnost prometa u Langovoj ulici. Naime, na slabo preglednom mjestu u vertikalnoj i horizontalnoj krivini, već neko vrijeme stoji potporni zid kojim se zadire u cestovni pojas definiran Zakonom o cestama. Za sporni prilaz Reiserovom dvorcu Gradsko poglavarstvo je još 2004. godine donijelo rješenje o potrebi rekonstrukcije, a sukladno tehničkim normativima, što nije ispoštovano. U međuvremenu, tek tričave tri godine nakon, stigli su bageri. Aktualno Poglavarstvo naložilo je Komunalcu da riješi prilaznu rampu. Oni su pak angažirali Gabriel Kop kao izvođača radova i 22. veljače 30-ak centimetara potpornog zida viška smrvljeno je građevinskom mehanizacijom i vraćeno u zakonske okvire. Kohabitacija se nastavlja...

K.S.

 
28.02.2007.

Samoborsko poglavarstvo prihvatilo je prijedlog novog GUP-a i imenovalo tajnika Grada

Kroz Scile i Haribde do najvažnijeg planskog dokumenta

Samoborsko poglavarstvo prihvatilo je prijedlog novog GUP-a i imenovalo tajnika Grada

- I sami znate kroz koje smo Scile i Haribde prolazili da bi izrađivači planova sve naše ideje i želje stavili u ove planske dokumente koji su pred vama. Sada možemo mirnije gledati u budućnost kada je u pitanju urbanizacija Grada Samobora - rekao je na početku 81. sjednice Poglavarstva gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, a na kojoj je to tijelo prihvatilo prijedlog Generalnog urbanističkog plana. Dodao je gradonačelnik i kako je nakon 5 do 6 godina taj posao napokon priveden kraju te da se ovaj sastav Poglavarstva u posljednje dvije godine morao najčešće odupirati navali neprimjerenih građevina. U ime izrađivača ing. Zoran Hebar je istaknuo da su napravljene i posljednje korekcije i u odluci o donošenju GUP-a usklađeni svi detalji s Prostornim planom, a konačnu riječ imat će Gradsko vijeće na sjednici 28. veljače.

Druga važna odluka s ove sjednice je ponovno imenovanje Dragutina Kušića na mjesto tajnika Grada Samobora. Na natječaj su inače pristigle 4 pravovaljane ponude.

Također je dana i suglasnost za rušenje četiri topole u parku iza Muzeja, na čije će se mjesto zasaditi četiri platane koje bi se uklopile u sadašnji drvored.

M.Š.

 

Male maske nagrađene od Hypo Alpe Adria Bank za svoj nastup na Samoborskom fašniku

Sporna prilazna rampa prema dvorcu Želimira Kodrića konačno je "stesana" za 30-ak centimetara

Samoborsko poglavarstvo prihvatilo je prijedlog novog GUP-a i imenovalo tajnika Grada

Arhiva 2007

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002