07.10.2005.

U Gradskoj vijećnici predstavljeni su samoborski "bobiji"

Kontakt policajci su preventivna policija

U Gradskoj vijećnici predstavljeni su samoborski

Grad Samobor i Općina Sveta Nedelja dobili su kontakt policajce. Četiri "bobija" Policijske postaje Samobor upravo su završili svoje doškolovanje na Policijskoj akademiji za specifične zadaće koje ih očekuju. Za ovu vrstu rada policije birani su najkvalitetniji djelatnici policije, a jedan od najvažnijih uvjeta je bio i taj da su stanovnici kraja o kojem će se brinuti. Ne manja zadaća uvođenja kontakt policajaca, kako je rečeno, je i ta da se ukloni negativna slika o policajcima stečena ranijih godina. Na nacionalnoj razini program će biti završen do konca 2006. godine.

Četiri će samoborska kontakt policajca nadgledati svaki svoje područje grada i brinuti za sigurnost građana i imovine na način da se kriminalitet spriječi, a ne da se, kao dosad, policija bavi tek reagiranjem na počinjeni zločin ili prekršaj. Dakle, kontakt policajci imat će sve ovlasti kao i njihovi klasični kolege, ali će njihov rad biti usmjeren na prevenciju kriminalnih i prekršajnih radnji.

Razlikovat će se od drugih policajaca samo po tome što će nositi svjetlo plavu pločicu sa svojim imenom. Svog omiljenog policajca moći ćete nazvati i na telefon gdje ćete moći dobiti ili njega ili mu ostaviti poruku. Iz svima znanih razloga policajci neće imati i javnosti dostupne mobitele.

Na predstavljanju prvih samoborskih policajaca budućnosti okupio se u Gradskoj vijećnici 5. listopada pristojan broj uniformiranih policajaca, kao i onih u civilu.

Uz načelnika Dubravka Teura i njegovog zamjenika Gorana Bašića, okupljenim predstavnicima mjesnih odbora, vrtića, škola i medija obratili su se i visoki policijski gosti - Krešimir Šulc, načelnik PU Zagrebačke i Krunoslav Borovec, glasnogovornik iste ustanove. U ime Grada Samobora novopečene su kontakt policajce pozdravili samoborski zamjenici gradonačelnika Marica Jelenić i Tomislav Masten.

U Glasniku objavljujemo i fotografije kontakt policajaca, njihove brojeve telefona i područje djelovanja.

Nenad Kobasić

 
07.10.2005.

Tradicionalni susreti samoborskih učitelja povodom Svjetskog dana učitelja

Ne trebaju nam odlični učenici već odlični ljudi

Tradicionalni susreti samoborskih učitelja povodom Svjetskog dana učitelja

Obradom Azrine Volim te dok pričaš, u nadahnutoj izvedbi zbora osnovnoškolaca OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, započeli su tradicionalni susreti učitelja povodom Svjetskog dana učitelja 5. listopada. Susreti se svake godine održavaju u drugoj samoborskoj školi, a ove godine na red je došla već spomenuta škola.

Prepuno predvorje učitelja sa zanimanjem je odslušalo i nastavak malog kulturno-umjetničkog programa koje su domaćini pripremili, a potom se prešlo na pozdrave, zahvale i uručivanje priznanja.

Sve prisutne pozdravio je ravnatelj - domaćin Marijan Hetler, a Vesna Lokner-Kralj, predsjednica Hrvatskog učiteljskog društva Samobor i Maja Rađenović, tajnica istog društva, podijelile su nagrade učiteljima i profesorima mentorima koji su sa svojim učenicima sudjelovali na državnim natjecanjima u školskoj godini 2004/2005. Nisu zaboravljeni ni sponzori, a ni zaslužni pojedinci. Pozdravljajući na kraju još jednom sve kolege i pozivajući ih na mali domjenak, Marijan Hetler, ravnatelj škole domaćina, podsjetio je učitelje što je zapravo pravi cilj odgoja.

– Ne trebaju nam svi biti odlični učenici, ali bi na kraju školovanja svi trebali biti odlični ljudi.

Nenad Kobasić

 
07.10.2005.

Želimir Kodrić i njegov slavagorski susjed Milan Bandić ostvarili svoj san

Pitoma gradnja na Slava Gori

Želimir Kodrić i njegov slavagorski susjed Milan Bandić ostvarili svoj san

Dva druga iz Slava Gore, Milan Bandić i Želimir Kodrić, konačno ostvaruju svoj san. Odvajajući od usta i štedeći godinama svaku kunu, ovih će dana na svojim posjedima konačno podići i male gospodarske objekte. Nije to ništa spektakularno, skromnost je njihova vrlina, a male drvene kućice veličine 3,6 x 5,5 metara služit će za spremanje poljoprivrednog alata i sklonište od, nedajbože, kiše.

Vrijedni hrvatski muževi u navali skromnosti čak i ne traže priključenje spomenutih kućica na komunalnu infrastrukturu, čime se i dodatno prišparalo.

Čestitamo na ovoj lijepoj građevinskoj akviziciji.

R.Š.

 
07.10.2005.

Samoborski bikeri darovali OŠ Samobor dva računala s opremom

Bikeri prizvali policiju!

Samoborski bikeri darovali OŠ Samobor dva računala s opremom

Hodnicima OŠ Samobor nedavno su odjekivali Motori, poznata himna svih zaljubljenika u zvijeri na dva kotača. Baš kao što su ljetos i obećali, članovi moto kluba Fugitives dio od prihoda od prodaje ulaznica s motorističkog skupa na Šmidhenu utrošili su na vrijedan poklon. Uz prepoznatljivu buku motora, predvođeni svojim predsjednikom Igorom Rešetarom, stigli su pred školu gdje su ih dočekali ravnateljica škole Vesna Lokner-Kralj, profesorica hrvatskog jezika Jadranka Cvek i voditeljica novinarske grupe Marijana Tkalčić-Rakić te relativno malen broj učenika.

No, prisutni nisu krili oduševljenje ljudima u crnom. Nakon predaje poklona - dva računala s monitorima i kompletnom opremom te digitalnim fotoaparatom, kojem su se svi razveselili, uslijedile su zahvale nastavnika i školaraca.

Bikeri su na rastanku pokazali, na žalost svih prisutnih prekratki, program moto vratolomija. Gromoglasna buka snažnih strojeva uz paljenje guma bila je dovoljna za dolazak policije koju je pozvao netko od revnih susjeda.

Tako se izgleda potvrđuje pravilo po kojem su tamo gdje su bikeri i snage reda i zakona. Ovaj su put pokazali iznimnu brzinu, budući da su na mjesto događanja stigli dok je zrak još bio pun dima i mirisa spaljenih guma.

Svaka čast dečki, brzi ste i spretni - kako bikeri, tako i policajci!

Tamara Vrančić Sokač

 

U Gradskoj vijećnici predstavljeni su samoborski "bobiji"

Tradicionalni susreti samoborskih učitelja povodom Svjetskog dana učitelja

Želimir Kodrić i njegov slavagorski susjed Milan Bandić ostvarili svoj san

Samoborski bikeri darovali OŠ Samobor dva računala s opremom

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002