18.10.2005.

Vatrometom, koktelima, plesom i koncertom Soulfingersa proslavljen Dan Grada na Trgu kralja Tomislava

Poglavarstvo spravljalo "populacijske" koktele

Vatrometom, koktelima, plesom i koncertom Soulfingersa proslavljen Dan Grada na Trgu kralja Tomislava

Večernji program obilježavanja Dana Grada Samobora bio je iznimno posjećen i bogat. Roditelji s djecom, osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti i mnogobrojni gosti bili su većinsko jezgro veselog slavljeničkog društva na Trgu.

Uz ples koji je otvorio gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, okupljeno se je mnoštvo častilo "populacijskim" koktelima koje su spremali i prodavali članovi Poglavarstva u samoborskim fertunima.

Prihod od više od 500 prodanih koktela, začinjenih s puno ljubavi, kako je rekao gradonačelnik Filipec, namijenjen je stradalima u ovogodišnjim poplavama.

Šlag na kraju bio je nastup Soulfingersa, nakon kojega je Princeza Sraka pozvala sve prisutne da sudjeluju i na sljedećem Fašniku.

n.k.

 
18.10.2005.

Nakon svečane sjednice priređen je domjenak u Balagovim dvorima

Za najdraže goste zaplesali i lipicaneri!

Nakon svečane sjednice priređen je domjenak u Balagovim dvorima

Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Samobora priređen je prigodan domjenak u Balagovim dvorima u Lugu Samoborskom.

Na livadi pred ulazom u dvore gostima je priređeno pravo iznenađenje. Naime, samoborska udruga Lipicanska barokna raskoš priredila je za uzvanike plesni program – s konjima. Umijeće Zvjezdane Klarić i članova udruge, kao i elegancija bijelih lipicanaca, oduševili su sve nazočne koji su potom pozvani da uđu u dvorac.

Stare, ali obnovljene dvorane dvorca, inače prostorije Centra za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje mladih, ispunili su vijećnici, visoki gosti, novinari i svi prijatelji Samobora željni druženja i užitaka druge vrste, čiji je glavni epicentar bio bogat i raznolik švedski stol postavljen u jednoj od dvorana staroga zdanja.

Maštovitosti delicija svih vrsta, i slanih i slatkih, bilo je zaista teško odoljeti, a svoj ushit viđenim i ponuđenim gosti iz Staroga Grada na Hvaru, odmah su, na oduševljenje nazočnih, izrazili pjesmom.

Rasporedivši se po salonima, uzvanici su se ostali družiti sve do večernjih sati kada je na Trgu počinjao večernji program obilježavanja Dana Grada Samobora.

N.K.

 
18.10.2005.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora

Eliminirani privatni interesi u vlasti

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora

U Galeriji Prica 15. listopada, na Dan Grada, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Atmosfera je bila prigodna i čestitarska, a dodijelile su se i nagrade zaslužnim Samoborcima i prijateljima Samobora.

Sjednicu je, nakon himne, otvorio Boris Makarun, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora te pozvao nazočne da minutom šutnje odaju počast i zahvalnost svima koji su dali svoje živote za slobodu i mir domovine i Samobora.

U svom pozdravnom govoru gradonačelnik Filipec iskoristio je prigodu da postojeću vladajuću koaliciju nazove jedinom mogućom, dok bi svaka druga kombinacija urodila stagnacijom Grada. Izrekao je i milozvučne riječi da su u sadašnjoj vlasti u potpunosti eliminirani privatni interesi, a Gradom se upravlja i novcem raspolaže brižljivošću koja je svojstvena dobrim domaćinima. Gradonačelnik kao glavni cilj vidi Samobor kao grad po mjeri čovjeka, a to znači da mu treba vratiti one odlike koje je imao u prošlosti: moćno gospodarstvo, bogatu turističku ponudu i jaku kulturnu scenu.

Među uglednim gostima bili su i Miroslav Burić, pročelnik za društvene djelatnosti Zagrebačke županije, Gianluigi Turani i Carmine Petrone, počasni građanini Grada Samobora iz Italije, Zlatko Habdelić, zamjenik načelnika Općine Sveta Nedelja i Vlado Žigrović, Vlado Žigrović, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline.

Prigodnim čestitkama za Dan Grada okupljenima su se obratili Andras Meixner, predsjednik Gradskog vijeća u ime prijateljskog grada Pečuha, Visko Haladić, gradonačelnik Staroga Grada na Hvaru, Gianluigi Turani, počasni građanin Grada Samobora i Mirjana Mataušić-Pišl, zamjenica župana Zagrebačke županije.

Nagrade za životno djelo ove su godine dobili Stjepan Herceg i Velimir Wintersteiger. Nagradom Grada Samobora nagrađeni su Željko Grdović, Pavao Kunštek, Darko Šimunec, Vlado Šolčić i Milan Žegarac Peharnik, dok su Medalje Grada Samobora dobili Antonio Beni, Sergio Corini i Mario Rapizza.

Program su svojim kratkim nastupima uveličali učenici Glazbene škole Ferdo Livadić i stipendisti Grada Samobora Lovro Merčep na saksofonu, Lucija Stanec na klaviru, Iva Mrčela na violini i Antonia Jelinčić na klaviru.

Nenad Kobasić

FOTO: Gradonačelnik Filipec dodjeljuje župniku svetomartinjskom Pavlu Kunšteku Nagradu Grada Samobora

 

Vatrometom, koktelima, plesom i koncertom Soulfingersa proslavljen Dan Grada na Trgu kralja Tomislava

Nakon svečane sjednice priređen je domjenak u Balagovim dvorima

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002