12.06.2005.

Obogaćena ugostiteljska ponuda u Samoboru

Od ribarnice do Fast fooda

Obogaćena ugostiteljska ponuda u Samoboru

Početkom lipnja službeno je otvoren Bistro Grič, koji vam od sada nudi riblju brzu hranu, veliki asortiman bijele i plave ribe, te školjaka, a u sklopu objekta je i vrhunski riblji restoran.

Ribarnica je otvorena svaki dan od 7 do 14 sati, osim nedjelje, dok restoran radi svakodnevno od 11,30 – 23 sata. U Fast foodu pak možete probati ribice, lignje, osliće i raznu salatu iz vitrine po vrlo povoljnim cijenama.

N.M.

 
12.06.2005.

Hobby art na samoborskom placu

Ukras gradu

Hobby art na samoborskom placu

Lijepo nedjeljno poslijepodne iskoristili su članovi samoborske slikarske udruge Hobby art. Predvođeni svojom mentoricom Nadom Adamek i Jasnom Klišanin, koja im je pružila organizacijsku potporu, slikali su motive oko samoborskog glavnog trga i usput prodavali svoje radove.

Ako promet i nije bio naročit, u svakom je slučaju prizor sa štafelajima i slikarima zanesenim u svoj posao tog dana bio svojevrstan ures gradu. Sadržaji su to koji oplemenjuju i u budućnosti bi Grad trebao pokazati više razumijevanja za takva i slična događanja, te ih poticati i podržavati.

Robert Škiljan

 
12.06.2005.

Još se jedanput moglo uživati u našim specijalitetima

Kruh, vino i auti

Još se jedanput moglo uživati u našim specijalitetima

Na glavnom samoborskom trgu održana je priredba Kruh i vino, koju već tradicionalno organiziraju samoborska Vinogradarsko – vinska udruga i Turistička zajednica Grada Samobora. Na već uobičajenim štandovima mogli su se kušati pekarski i tekući specijaliteti ovog kraja, a oni skloniji autima imali su priliku uživati u prezentaciji proizvoda jedne renomirane auto kuće.

Upornost koju organizatori iz godine u godinu pokazuju i dokazuju, s jedne strane kvalitetom svojih proizvoda, a s druge neorganiziranošću i neinventivnošću prezentacije, ove je godine tako dosegla vrhunac. Iako i u to valja sumnjati.

U sklopu priredbe održana je i 12. izložba vina, a dodijeljene su i prigodne nagrade. Šampionom udruge proglašen je Vid Trkeš za svoj traminac kasne berbe. Zlatne diplome dobili su Vid Trkeš za spomenuti traminac i za traminac, Marijan Sokolović za mješavinu bijelih sorti, Marijan Karlović za sivi pinot i Vinko Slamar za mješavinu bijelih sorti. Dodijeljeno je 19 srebrnih i 30 brončanih diploma, 7 priznanja i 16 zahvalnica.

Tiskana je i prigodna knjižica s podacima o ovogodišnjim laureatima i brojnim pjesmama i izrekama o vinu. Šteta što prije tiskanja nije prošla kroz ruke lektora i korektora, pa će se s nekim nezgrapnostima i pravopisnim anomalijama imati prilike upoznati i naraštaji koji dolaze.

Robert Škiljan

 

Obogaćena ugostiteljska ponuda u Samoboru

Hobby art na samoborskom placu

Još se jedanput moglo uživati u našim specijalitetima

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002