15.04.2005.

U Novakima potpisan sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima

SDP i HSU zajednički!

U Novakima potpisan sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima

U Novakima je 5. travnja potpisan međustranački sporazum o zajedničkom izlasku na izbore svetonedeljskog SDP-a i HSU-a. Socijaldemokrati i umirovljenici tako su u ovoj razvijenoj općini pronašli interes u predizbornom koaliranju, koje bi, smatraju u strankama potpisnicama, trebalo uroditi konačnom smjenom vlasti u Svetoj Nedelji.

Predsjednik SDP-a Svete Nedelje Božidar Jedvaj naglasio je da se po prvi put osjeća jedinstvenost opozicije u Općini, a da ona jamči i spremnost za promjene.

Predsjednik HSU-a Miroslav Vlašić dijeli optimizam svog koalicijskog kolege, a zajedničkim će snagama, ukoliko osvoje vlast, omogućiti jeftinu i učinkovitu upravu, jeftiniji javni prijevoz, građenje i komunalnu infrastrukturu, te više voditi brigu o mladeži i osobama starije životne dobi.

Sporazum je podržao i prisutnima se obratio i predsjednik svetonedeljskog HSS-a Pentek Vinovrški. Rekao je da se potpisivanjem ovog sporazuma stvaraju kompatibilni stranački blokovi koji bi trebali rezultirati i pobjedom na izborima.

No, predsjednik SDP-a Božidar Jedvaj tom je prilikom istakao da se odgovor na ponuđenu postizbornu koaliciju upućen HSS-u i HNS-u još čeka, a ovih dana istječe i rok za njega. Ako pak stranke opozicije ne definiraju odnose prije izbora i koaliranje ne postave na zdrave temelje, teško će se domoći dugo očekivane vlasti, a još će se teže kvalitetno s njome nositi.

Naravno, ukoliko pobijede.

Robert Škiljan

 
15.04.2005.

Invalidi se oprobali u sjedećoj odbojci

Aktivno u život!

Invalidi se oprobali u sjedećoj odbojci

U Sportskoj dvorani OŠ Bogumila Tonija održana je prikazna utakmica u sjedećoj odbojci za invalide Domovinskog rata i civilne invalide Grada Samobora i Općine Sveta Nedelja.

Invalidi su tom prilikom pokazali da se i s tjelesnim nedostatkom može aktivno živjeti i baviti se sportom.

S.S.

FOTO: Predsjednica Udruge invalida Jadranka Guštin, tajnica Jadranka Kufrin, predsjednik HVIDRE Zagrebačke županije Mladen Noršić i Velimir Prosoli, predsjednik HVIDRE Samobora i Svete Nedelje

 

U Novakima potpisan sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima

Invalidi se oprobali u sjedećoj odbojci

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002