06.04.2005.

Udruge Edukacijom protiv raka dojke i Hrvatsko srce provele humanitarnu akciju

Narcisama protiv raka dojke

Udruge Edukacijom protiv raka dojke i Hrvatsko srce provele humanitarnu akciju

Udruga žena HSS-a Hrvatsko srce provela je, u organizaciji udruge Edukacijom protiv raka dojke, akciju prodaje narcisa u Samoboru i Svetoj Nedelji. Akcija je izuzetno uspjela i, kako nam je rekla Ljiljana Jenko, u samo dva sata prodano je 3.500 narcisa, čime je prikupljeno 5.460 kuna.

Udruge zahvaljuju građanima na razumijevanju i potpori, koja je i ovaj put dokazala da humanost još uvijek "stanuje ovdje".

R.Š.

FOTO: Nikolina Herceg, Martina Glasnović Horvat i Ljiljana Jenko s gradonačelnikom Adamekom, koji se uvjerio da su njegove stranačke kolegice savjesno obavile povjerenu im zadaću

 
06.04.2005.

Godišnja skupština KUD Oštrc

Oštrc i pod zemlju!

Godišnja skupština KUD Oštrc

Jedno od samoborskih najpoznatijih i najaktivnijih kulturno - umjetničkih društava, KUD Oštrc iz Ruda, u subotu 2. travnja, održalo je redovnu godišnju skupštinu. Nakon pozdravne riječi predsjednice Davorke Kuhar mnogobrojne prisutne najprije su razveselili mladi tamburaši, učenici od 5. do 8. razreda rudarske osnovne škole. Oni su, pod glazbenim vodstvom Romana Grossa, izveli nekoliko poznatih i manje poznatih skladbi i izazvali veliko oduševljenje članova društva i gostiju. Potom je tajnik Josip Lebegner podnio izvještaj o radu u 2004., te upoznao prisutne s planovima za 2005. godinu. KUD Oštrc je sudjelovao na mnogim manifestacijama i folklornim priredbama u zemlji i inozemstvu. Prošle godine putovali su do Sicilije, gdje su sudjelovali na međunarodnom festivalu folklora. Lebegner je posebno istaknuo iniciranje i sudjelovanje članova društva u obnavljanju starog rudnika Kokli, u što su uložena značajna sredstva. Ono što se je moglo uraditi samo entuzijazmom, to je i napravljeno. Za ovu godinu izrađen je plan kojim bi se rudnik mogao pretvoriti u turističku atrakciju, te je zahtjev za financijskom pomoći upućen Ministarstvu turizma.

I ove će se godine, 2. i 3. srpnja, održati tradicionalni Dani rudarske greblice i to po 20. put. Organizatori se nadaju da će ovogodišnja Greblica postati međunarodna i da će Rude tih dana posjetiti folklorne skupine iz nekoliko zemalja.

Nakon prihvaćanja izvješća i planova rada za 2005. godinu, te ostalih proceduralnih pitanja, skupu su se obratili mnogi gosti i stari prijatelji, te članovi KUD-a. U ime Gradskog poglavarstva pozdrave je prenio dogradonačelnik Marko Amić, a u gostima Rudarima našli su se i predstavnici Matice hrvatske – ogranak Samobor, Gradske glazbe Samobor, KUD Strmec, RK Rudar, DVD Rude i mnogi drugi, te nezaobilazni prijatelj Ruda – Lutajući reporter Gerhard Ledić. Nakon službenog dijela domaćini i gosti počastili su se uz nezaobilazan domjenak.

Tomislav Marvar

 

Udruge Edukacijom protiv raka dojke i Hrvatsko srce provele humanitarnu akciju

Godišnja skupština KUD Oštrc

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002