09.01.2005.

Mladi HNS-a uzeli u ruke kefe, kante i frišku farbu

Od sada pamet u glavu!

Mladi HNS-a uzeli u ruke kefe, kante i frišku farbu

Da pogriješiti može svatko, ali da je teško priznati, a još teže ispraviti, poznato je odavno. Nedavna zbivanja u zgradi društvenih i sportskih organizacija u Zagrebačkoj ulici, kad se mladež HNS-a malo previše opustila, a jednome je čak popustio i probavni trakt, dobila su svoj finale.

U subotu, 9. siječnja, s kefama, kantama i friškom bojom okupili su se mladi hrvatski narodnjaci i počeli s uređenjem zajedničkih prostorija spomenute zgrade. To bi, kako su rekli, trebao biti samo početak. Slijede isprike sustanarima, a Mladen Guliš, predsjednik HNS-a, obećao je i donaciju Kazalištu lutaka Lutonjica Toporko.

U HNS-u su mišljenja da jedan nepromišljen i nenamjeran čin ne bi trebao zauvijek zatrovati međususjedske odnose stanara zgrade u Zagrebačkoj ulici, a oni su sa svoje strane učinili sve da se nekaj slično više ne pripeti.

Tomislav Kozarčanin

 
09.01.2005.

Prvo javno predstavljanje aktera i teme 179. samoborskog Fašnika

Sad je prilika: smestite dupe u saborske klupe!

Prvo javno predstavljanje aktera i teme 179. samoborskog Fašnika

Prva press konferencija Samoborskog fašnika označila je početak odbrojavanja do proglašenja Slobodne Fašničke Republike. Iako to nije tako otvoreno rekao, sadašnji gradonačelnik Žarko Adamek zapravo je već svjestan gorke činjenice da se 28. siječnja mora oprostiti od toliko drage mu vlasti. Zasad je još sretan što će Samobor ugostiti reprezentativni broj posjetitelja, prijatelja Fašnika, a vjerojatno i određen broj onih koji to nisu.

I direktor ureda Turističke zajednice Marijan Dumić također je sretan "kaj će moći brojiti posjetitelje, sponzore, izvođače, lepe puce i, naravno, novce".

I ove će godine Fašnik medijski pratiti Večernji list na svojim stranicama. Tako je bar obećala glavna urednica Večernjaka Ružica Cigler koja je potpisala ugovor, a svoj potpis na ugovor stavila je i Valentina Božić u ime Era centra, koji će biti generalni pokrovitelj 179. samoborskog Fašnika.

Prema scenariju Roberta Škiljana posjetitelji će zapravo dolaziti u Sabor. Zgodno se poigravši imenom našeg grada, izostavljajući slog "mo", Škiljan je sve pozvao da "dojdu vu Sabor".

Sraka se već uživjela u lik saborske zastupnice, pa je na pressici na veliko graktala da će sada i ona moći svoje "dupe posjesti u saborske klupe".

Mato Šipuš

 

Mladi HNS-a uzeli u ruke kefe, kante i frišku farbu

Prvo javno predstavljanje aktera i teme 179. samoborskog Fašnika

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002