21.12.2005.

U prostorijama Komunlaca priređen je domjenak za novinare s područja Samobora i Svete Nedelje

Komunalac seli iz Perkovčeve

U prostorijama Komunlaca priređen je domjenak za novinare s područja Samobora i Svete Nedelje

Novo vodstvo Komunalca na čelu s direktorom Antunom Bišćanom, uz najavljeno racionalnije poslovanje i promjene u organizacijskoj strukturi poduzeća, promoviralo je i novi odnos prema javnosti. U ovo predblagdansko vrijeme za novinare svih medija s područja Samobora i Svete Nedelje priređen je u prostorijama poduzeća domjenak koji je iskorišten za najavu novih projekata ovog samoborskog poduzeća "u tranziciji".

Prema riječima direktora Bišćana, uskoro, a to znači do kraja naredne godine, slijedi preseljenje poduzeća na novu lokaciju, kod sadašnjeg Ildaksa, u blizinu budućeg autobusnog kolodvora. Na sadašnjoj će lokaciji u Perkovčevoj ulici biti izgrađen komercijalni stambeni objekt i uređen park. Izgradnja novog poslovnog prostora Komunalca trebala bi se financirati iz komercijalne eksploatacije objekta u Perkovčevoj, a moguće su razne varijante partnerstva sa zainteresiranim investitorima.

U razgovoru s novinarima bilo je riječi i o planovima Komunalca u gospodarenju otpadom, a naglasak je bio na novim tehnologijama, na razvrstavanju, prikupljanju, recikliranju, izradi komposta ili pak spaljivanju neupotrebljivih ostataka, o čemu u svijetu ima dovoljno iskustava. Tehnologije su poznate, provjerene i krajnje je vrijeme za suočavanje s istinom koja je nepobitna: zatrpavanju okoliša s ogromnim količinama, inače upotrebljivog otpada, mora doći kraj.

Antun Bišćan djeluje samouvjereno i odaje dojam čovjeka koji zna o čemu govori kad kaže da će se građani Samobora u dogledno vrijeme imati prilike ponašati u skladu s poznatom sintagmom po kojoj otpad nije smeće.

Robert Škiljan

 

U prostorijama Komunlaca priređen je domjenak za novinare s područja Samobora i Svete Nedelje

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002