04.06.2005.

Godišnja skupština samoborskog Lions cluba

Skup lavova i lavica

Godišnja skupština samoborskog Lions cluba

U restoranu Grgosova špilja održana je 31. svibnja VII. godišnja skupština samoborskih Lionsa. I ovog puta pokazali su da, uz ozbiljnost misije koju provode kroz pomoć potrebitima, Skupštinu mogu održati na vrlo neobičan način. Naime, prije svečane večere, koja je bila u skladu s ugledom Grgosove kuće, svi sudionici mogli su uživati u majstorskom sviranju mladog klarinetiste Mihaela Paara, kojeg je ovaj klub i novčano donirao za natjecanje na kojem je osvojio prvo mjesto.

Uz izbor novog rukovodstva, u klub su primljeni i novi članovi. Tako su lavicama postale Renata Glojnarić, Helena Labaš Crnovršanin, Silvija Župančić, te Martina Cesar (u odsutnosti), a lavovima Nikola Petković i Ivica Katanić.

Za novu predsjednicu izabrana je Ančica Bošnjak, a sa svima nazočnima toplo se oprostila Gordana Rubčić. Uz zvuke zagrebačkog tria Stardust, čija je članica kao vokalni solista otpjevala a capela našu himnu, zabava je potrajala još satima. U gostima su bili i prvi guverner i osnivač Lionsa u Hrvatskoj Ivica Jakić, kuma Lions cluba Samobor, Božica Barišić, te gosti iz Varaždina i mi, ekipa Glasnika.

Posebnu pažnju dobile su nove buduće članice Karin Filipović, supruga drvnog poduzetnika Marina Filipovića i Sandra Poysari, supruga prvog tajnika Finskog veleposlanstva u Hrvatskoj. U sljedećoj godini, prema riječima nove predsjednice Ančice Bošnjak, Lionsi će kao i do sada održati sve akcije, donirati one kojima već standardno pomažu, a pokretat će se i novi projekti, jer potrebitih je sve više. Gotovo 100.000 kuna Lionsi su donirali kroz pomoć žrtvama tsunamija, Glazbenoj školi Ferdo Livadić, kupnjom medicinskog pomagala za Silviu Mucka, a lav Stipe Lucić i Lionsi pomogli su u kupnji umjetne pužnice za Samoborku Nives Pintar. Darovali su i Udruzi za unapređenje odgoja i obrazovanja, Udruzi slijepih Grada Zagreba i Zagrebačke županije, te na kraju kupili i medicinski aparat za snimanje glave Klaićevoj bolnici u Zagrebu. Puno su radili i kažu da je to samo početak. Što ih je više, više mogu pomoći.

Iznenađenje večeri i vrlo velika podrška bio je gospodin Vahak Karabian, otac Karin Filipović, rodom Armenac, koji je prije gotovo 40 godina zajedno sa sadašnjim predsjednikom Etiopije, pokrenuo Lions club u Etiopiji. Svojim je radom razvio vrlo velike projekte u liječenju očnih bolesti i pomaganju svim stanovnicima Etiopije. Kao gost u Samoboru, na poklon je dobio zastavicu samoborskih Lionsa, kao što običaj nalaže, ali i održao impozantan govor koji su uzvanici doživjeli kao poziv na pokret pomoći i plemenitosti.

Tamara Vrančić Sokač

 

Godišnja skupština samoborskog Lions cluba

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002