23.07.2011.

Troje Samoboraca sudjelovalo na međunarodnom seminaru u Dubrovniku

Studenti dokazali da znaju, mogu i žele

Troje Samoboraca sudjelovalo na međunarodnom seminaru u Dubrovniku

Tim za međunarodnu suradnju udruge eSTUDENT organizirao je od 4. do 9. srpnja IC Future seminar u Dubrovniku. Seminar je to o intelektualnom kapitalu, a održao se već šestu godinu zaredom. Mjesto održavanja seminara je Dubrovnik i to iz razloga što se taj grad, prema Stevanu Dedijeru, smatra prvim inteligentnim gradom u povijesti. Posebnost ovog seminara je u tome što je prvi seminar takve vrste u svijetu.

Projekt je zamišljen kao interaktivan susret studenata i stručnjaka na kojem se svim sudionicima pruža prilika za razmjenjivanje mišljenja i iskustava. Seminar je namijenjen studentima završnih godina, poslijediplomantima te znanstvenim novacima koji se bave razvojem, mjerenjem intelektualnog kapitala i njegovim upravljanjem ili ih zanima to područje. Tema ovogodišnjeg seminara bila je Driving forces of intellectual capital development. Intelektualni kapital kombinacija je ljudskog kapitala (umova, vještina, uvida i potencijala članova tvrtke) i strukturnog (koji se sastoji od klijenata, procesa, baza podataka, marki i sustava informacijske tehnologije) na razini poduzeća, ali i regija te država. Na seminaru je održano niz predavanja i radionica od strane vrhunskih stručnjaka iz zemlje i inozemstva. Ovogodišnji predavači bili su dr. Charles M. Savage, prof. Davor Pavuna, prof. Leif Edvinsson, Domagoj Juričić te Ragnar Siil. Sudionici su izrazili veliko oduševljenje predavačima, predavanjima, radionicama, tj. cijelim seminarom. Završnica seminara, na kojem su bili prezentirani rezultati rada po timovima te dodijeljeni certifikati za sudjelovanje, održana je u prostorijama glasovitog dubrovačkog učilišta Collegiuma Ragusinuma iz 1658. godine. Seminar je prošao izrazito uspješno te se organizatori zahvaljuju svim poduzećima, profesorim i institucijama koje su ima pomogle u realizaciji.

Bitno je napomenuti da su u organizaciji cijelog seminara sudjelovali i naši sugrađani. Troje ambicioznih Samoboraca udružilo je snage zajedno sa svojim timom i uspješno realiziralo ovaj projekt - to su Filip Ivanišević, Nikolina Horvat i Petra Škrobot, koja je i voditeljica Tima za međunarodnu suradnju. No, Samoborci nisu stali samo na organizaciji seminara već će svoja znanja pokazati i u inozemstvu. Naime, Petra će ponovo ove godine sudjelovati u radu na međunarodnom projektu Aalto Camp for Societal Innovation u Finskoj, dok će svo troje prezentirati svoj istraživački rad na Knowledge Cities World Summitu u Izraelu. Više informacija o IC Future seminaru možete pronaći na www.icfutureseminar.com.

I.H.

 

Troje Samoboraca sudjelovalo na međunarodnom seminaru u Dubrovniku

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002